הקדאיף המעיף: מה מומלץ ומה פחות במסעדת השף "כרמים" בסגולה
היא חוגגת יומולדת שמונה, קיבלה מחמאות מערוץ 10 והשף בנה עכשיו תפריט חדש ומחלק את הספר שלו לאורחים. זיו ארדמן נסע למסעדת "כרמים" במושב סגולה ועשה סדר בתפריט
כפית הטעימה הראשונה - כוסית עם חציל קלוי ומעליו סלט טבולה משודרג היתה לא פחות ממדהימה. מנה ראשונה מצויינת נוספת מהתפריט היא צלחת גבינות תום בקראסט שקדים על סלט קטן של תרד טורקי, ואגסים ביין בצדן. השילוב הטוב של אגס עם רוטב יוגורט הדרים מלבב, והופך את המנה לטעימת חובה במסעדה זו.
בעקבות שתי מנות אלה ציפינו בהתרגשות לבאות, אך ההבטחה קויימה בהמשך רק באופן חלקי. מנה ראשונה אחרת - מיקס פטריות בגריל ברוטב טימין, יין לבן ושמנת - היתה חסרת עידון ולא הפילה אותנו מהרגליים. סלט אנהבלה מרובה הפתעות שכלל עלים, לבבות ארטישוק, בצלי פנינה, פקאן סיני, קרוטונים ועוד היה סביר כסלט צדדי אך בהחלט לא מרגש, עם תחושה של "תפסת מרובה לא תפסת". המרכיבים, כמו בכל מנות המסעדה, משובחים כאמור. מצאנו עצמנו מנשנשים את הפקאנים המתפצחים מתוך הסלט.

השף סהר רפאל שפועל במטבח של כרמים מדגיש שהמנות שלו לא בנויות על מוצרים מיובאים מארצות רחוקות, אלא כאלה שנבחרים בקפידה מהשוק המקומי. ואכן, המרכיבים פשוטים, אך המנות אינן פשוטות, ובחלק מהמקרים קיבלנו את התחושה כי הנסיון
למשל, אחת המנות הבולטות בתפריט, ניוקי שקדי עגל, לכאורה שילוב מעניין, נותרה ברובה בצלחת, ומבט אל צלחות הסועדים האחרים הראה שהיא לא נחלה הצלחה מרובה גם שם.

לעומתה, מנת פילה דניס עם לב חציל בלאדי שהושרה במרידנה עם "חיילי אספרגוס" (כך, בז'רגון צבאי) שבחרו לשכב מתחתיו ולא לעמוד על משמרתם, היתה מצויינת והתיבול הטוב ניכר בה. זוהי המנה העיקרית המומלצת מבחינתנו.
מנות עיקריות נוספות של כרמים הם קסרול פירות ים וירקות שורש בציר דגים אדום וזעפרן - גם היא בעלת מרכיבים איכותיים ורמת עשיה גבוהה, אך מעט משעממת וחסרת נשמה, "פילה רוסיני" שהוא מנת פילה בקר עם כבד אווז ושרימפס - היא מנה טעימה מאד לאלה האוהבים שילובי בשר.

הגענו אל הקינוחים, ללא ספק הצד החזק ביותר של "כרמים" שכן כולם יכולים לזכות בשקט בציוני 9 או 10. הקינוח השגרתי יותר הוא עוגת גבינה ושוקולד לבן בציפוי גנש שוקולד, אחריו התלהבנו מטורטה קפוצ'ינו - שכבות של עוגת שוקולד במילוי קרם קפוצ'ינו וציפוי פרלין אגוזים. מדובר בקוטל דיאטות מסוכן ביותר, שכן רק בשבילו אנו עלולים לשוב אל המסעדה לביקור נוסף.
קינוח מצויין נוסף, בעל רמת מקוריות גבוהה, הוא קדאיף במילוי קרם שוקולד לבן ברוטב פירות יער. הקינוח, ממש כמו מדינתנו הקטנה, לא החליט עדיין אם הוא מזרחי או מערבי, ודווקא קו התפר הזה הופך אותו למעדן מיוחד במינו, ומומלץ ביותר.

המחירים של כרמים: המנות הראשונות ב-36 שקל עד 48 (הסלט הגדול), העיקריות מ-58 שקל (הניוקי) ועד 119 (הפילה), והקינוחים סביב ה-33 שקל. המנות הטובות שעליהן המלצנו כאן, ובראשן גבינות התום והדניס, וכל הקינוחים, שוות בהחלט את המחיר.
לרגל ההשקה מציעה כרמים צ'ופר - מי שיזמין ארוחה מלאה מתפריט מנות הדגל, יקבלו במתנה את ספרו האחרון של שף הבית סהר רפאל במתנה.

"כרמים", מושב סגולה.
איפה? 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש 4.