אנקת גבהים: ארוחה על הגובה במסעדת 2C
אי אפשר להישאר אדיש למראה הנוף עוצר הנשימה המתפרס מ-C 2, המסעדה הכי גבוהה בישראל, אי שם בקומה 49 במגדלי עזריאלי. מתברר שגם האוכל מכוון גבוה
אלה לא כוחות, כמובן. אם כבר, צריך להשוות את עזריאלי למסעדה הראשונה שהייתה אמורה לקום בישראל. לפני שלושים שנה, עת הוקמה שכונת הווילות החדשה נווה אילן ביבנה, פשטה השמועה כי בקומה העליונה של מגדל המים הכעור, שנבנה במרכז השכונה, תוקם מסעדה עגולה שתשקיף על כל העיר. ולא זאת בלבד, אלא שהיא אף תסתובב על צירה ותאפשר ליושבים בה ליהנות מנוף של 360 מעלות! התרגשות רבה אחזה בכל התושבים, אלא שזו התחלפה במשך השנים בספקנות ובקבירת החלום הקולינרי. בסופו של דבר התברר שלא דובים ולא מגדלים. לאגדה העצובה הזו יש גרסאות רבות, לפי אחת מהן צה"ל (כרגיל, הוא האשם) הטיל וטו על הרעיון, שכן ממרום המגדל היה ניתן להשקיף גם על הבסיס הצבאי פלמחים. בכך תמו הפנטזיות, והתושבים נותרו עד היום עם פיל אפור הנשקף מכל חלון.

החדשות הטובות הן שהמסעדה בעזריאלי מחפה על כל הפנטזיות היבנאיות שלא מומשו. לא זו בלבד שהמראות הנשקפים ממסעדת המצפה בעזריאלי מפעימים ומהפנטים, אלא שגם האוכל בה איכותי ומענג. למעשה, אחרי שנים שבהן סבלו המסעדה ואחיותיה לצלחת השוכנות במגדלים מיחסי ציבור רעים במיוחד - הכוללים שם רע, תדמית גרועה ואוכל מתחת לכל ביקורת - הופכת 2C למסעדת גורמה שוקקת חיים, מצליחה ואיכותית.
כבר ברגע הראשון לא תוכלו להישאר אדישים למראה הנוף עוצר הנשימה

ויש גם אוכל(!) גורמה (!!) כשר (!!!). כשהגענו לבקר במקום האוכלוסייה שנכחה בו הייתה מבוססת על זוגות דתיים-רבים מהם בסוג של בליינד דייט - ועל אנשי עסקים שהביאו את אורחיהם מחו?ל להשקיף על העיר. על האוכל מופקד השף האנונימי ארתור בילדר, שיצר כמה מנות גורמה מפתיעות לצד כאלה שהיינו מוותרים עליהן או מחליפים אותן. אל תצפו לאוכל ברמה שעזרא קדם, מאיר אדוני או שגב משה יוצרים, ועדיין - המנות לא מאכזבות.
בתפריט המנות הראשונות: נתחי כבד אווז בשכבות בצק פילו ותפוחים מסוכרים באניס (95 שקל ), דואט סלמון נורווגי בכבישה ביתית וטרטר דניס על מריחת קרמל מיסו (58 שקל ) וריזוטו בקר ופטריות פורטובלו (48 שקל ). בקרב המנות העיקריות, לצד מנות פופולריות כגון רביולי (74 שקל ) ופילה בקר (128 שקל ), מומלצת המנה שוק אווז קונפי על מצע ניוקי מוקפצת עם אווז מעושן, פטריות פורציני ותרד (125 שקל ). גם אוהבי הים ייהנו פה ממגוון הדגה: פילה דניס (115 שקל ), פילה טונה אדומה צרובה (126 שקל ), סלמון נורווגי באידוי ארומטי (102 שקל ) ופילה לברק צרוב (118 שקל ).
השירות מקצועי ולבבי, ופעם אחר פעם הוכיחו המלצרים בקיאות בתפריט ואכפתיות לבבית באשר לשביעות רצוננו. ותכף מסתיים הדף ולא הזכרנו את הבר הקיים במקום, שנמצא במובלעת נפרדת ובו, לפחות על פי השמועות, ניתן גם לעשן; ואת אולם האירועים "על גג העולם" הסמוך, שבו מתקיימים אירועים בהזמנה. במילים אחרות, אם השקלים זורמים בארנקכם, זה המקום שבו באמת תרגישו על הגובה.
קומה 49 במגדל העגול של עזריאלי, 03-6081990