המנוחה בנחלה: נחת ב"בנחלה" מסעדת גן בנהריה
מאחורי תפריט שנראה כמו הדיש הקלאסי לתיירים בטיילת, מסתתר שף מ"יערות הכרמל" לשעבר, שמדייק ומלטף מנות. ביקור במסעדת "בנחלה" בנהריה, שהיא לפני הכל יפהפייה גדולה
החצר ועיצוב החלל נראים נהדר. בפנים הסגנון רומנטי-כפרי. המקום מרווח, יש רהיטי ראטן, שולחנת עץ בהירים, מרווחים מספקים בין השולחנות ועיתונים בפינות. בחוץ יש חצר גדולה ועתירת עצים, שמחוזקת במתקני שעשועים. החלל מגודר, והורים לילדים קטנים יכולים להנות מאכילה רגועה ליד שולחן גן לבן ומסולסל מברזל, וגם להשגיח על המגלשה שממול.
גם הביתן הנטוע באמצע החצר, ששיח מטפס מקשט אותו, מעלה מחשבות על חופה. מאחר והחצר גדולה, ללא ספק כדאי לשקול את המקום כשמחפשים אתר לאירועים רומנטיים בסדר גודל הגיוני.
אבל אז מביטים בתפריט והערב הרב נותן תחושה של בית קפה בטיילת: בשר, דגים, מרקים, סלטים, פסטות וגיחה של מילק שייק וניל עם פיצפוצי שוקולד בשביל הכיף. מסעדות גורמה יכולות להשתלט על כל התחומים האלה ולהביא תוצאות טובות אבל מסעדה-בית קפה בנהריה? עם קהל שנראה משפחתי ומחוייך, לא משנה מה תתן לו? זה קצת מעלה ספקות.
רשימת המנות צפויה: פילה סלמון ברוטב שמנת פלפלת, סטייק פרגית בהויסן, רביולי גבינות ברוטב שמנת ובטטה, סלט ירוק, סלט צ'יקן קיסר, טוסט, כריך רוסטביף ועוד כהנה. מנות מוכרות שלא מספקות הפתעות או לוקחות סיכונים מיוחדים, פונות לכולם ומרכיבות תפריט כמוהו התגאו להגיש לסועדים בתל אביב לפני כעשור.

אנחנו מבליגים ומזמינים שלוש מנות. בכל זאת, אמרו שהשף של "בנחלה", עומרי שחר, למד בארה"ב בסניף של הקורדון בלו ובישל במסעדה הבשרית של אחוזת הנופש האקסלוסיבית "יערות הכרמל".
כשהמנות מגיעות, מתברר שלמרות התפריט המקושקש, במטבח יודעים לעבוד. לרוב יש מתאם בין היצירתיות של התפריט לרמת הדיוק בעשיית האוכל. כאן פחות. מאחורי שמות סתמיים של מנות יש ביצועים יפים ורעיונות נחמדים. מנה של סטייק טונה אדומה על פולנטה עם סלסלת פירות העונה (85 שקלים) מתגלה כעדינה ומדויקת מאד. קל מאד לייבש מבלי משים דג טונה טרי
גם מנה ראשונה של פטה כבד עוף עם קונפיטורה וצנימים (42 שקלים) היא טובה. הקונפיטורה היא בדרגת המתיקות הנכונה, והפטה עשוי ממינונים נכונים של בצל מטוגן, כבד עסיסי ושומן. מנת ההמבורגר עשוייה מבשר בקר טרי מרמת הגולן ומגיעה עם צ'יפס פריך ולחמנייה טעימה.

לקינוח אנחנו מזמינים קרם ברולה בשלושה טעמים: וניל, קינמון-טופי ופסיפלורה, שמתחרים אחד בשני באופן משכנע ומתעקשים להזמין גם מילק שייק מגלידת וניל ופיצפוצי שוקולד, כדי לזכור בכל זאת, שאנחנו בנהריה.
ביציאה אנחנו רואים גם גינת תבלינים של המסעדה שמספקת את צרכי המטבח ומספרים לנו שיש במקום גם פינות החתלה, חדר הנקה והפעלות לילדים בחגים ובסופי שבוע.
מסקנה: העטיפה קיימת כדי לא להבהיל את מי ששונא פלצנות במטבחים ועבר בשביל זה לצפון. המילוי: ישמח את מי שמבין באוכל ולא צריך שישחקו איתו במשחקי חיזור בתפריט.
יצחק שדה 17 א' רסקו, נהריה. 04-9512074. שני עד שבת: 10:00-23:00.

