חום ולא חם: עוגת שוקולד קפואה ומשמחת

קלאסיקה: מתכון לעוגת שוקולד קפואה של אלינוער רבין, מוסד קולינרי וראש הסניף התל אביבי של הארגון העולמי סלואו פוד. יידרשו שעתיים וחצי עד שהמעדן שלפניכם יהיה מוכן, אבל התוצאה תהיה הולמת

מלי זיידמן | 1/10/2010 8:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם יש זיכרון מתוק מילדותי, הרי זו עוגת השוקולד הקפואה של אמא שלי, שהיתה מככבת אצלנו במקפיא בכל קיץ ומשמשת פנטזיה חורפית על הימים החמים שיבואו ועל החופש הגדול. עוגת שוקולד קפואה היא קלאסיקה, ולכל משפחה יש הגרסה הפרטית שלה, אבל אם עוד לא ניכסתם כזו, הנה גרסה נהדרת של אלינוער רבין, מוסד קולינרי אמיתי, עיתונאית מזון, כותבת ועורכת של ספרי בישול רבים והיום גם מי שעומדת בראש הסניף התל אביבי של הארגון העולמי סלואו פוד. באחרונה יצא ספרה החדש, "קפה ועוד‭,“‬ עם אילן שנהב, המייסד של רשת הענק אילן‘ס. עוגת השוקולד הזו קלה מאוד להכנה ואינה דורשת אפייה, אין מי שיסרב לה והיא יכולה לנוח במקפיא ולחכות לאורחים.
עוגת שוקולד קפואה
עוגת שוקולד קפואה

דרגת קושי: קלה.  זמן הכנה: חצי שעה. עד שהעוגה מוכנה: שעתיים וחצי

המצרכים:

לקרם:

‭1/3‬ כוס ‭80)‬ מ"ל) חלב
 3 כפיות קקאו
 3 כפות סוכר
 100 גר' חמאה
 100 גר' שוקולד מריר
 4 ביצים או 1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה


לשכבות העוגה:


‭1/2‬ כוס ‭125)‬ מ"ל) ברנדי או ‭1/2‬ כוס קפה בהיר אם המתכון מיועד לילדים
 ‭1/2‬ כוס ‭125)‬ מ"ל) מים
1 חבילה ‭400)‬ גר') ביסקוויטים חומים


לציפוי:

1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה



אופן ההכנה:

הקרם:

 ‭.1‬ מביאים לרתיחה תוך בחישה על אש נמוכה את החלב, הקקאו, הסוכר, החמאה והשוקולד ומצננים מעט.

‭.2‬ מקציפים בקערת המיקסר את הביצים השלמות או את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קציפה יציבה.

 ‭.3‬ מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד.



שכבות העוגה:



‭.1‬ בקערה שטוחה מערבבים את הברנדי והמים וטובלים חצי מכמות הביסקוויטים. בכל פעם ‭3-2‬ ביסקוויטים, כדי שלא יתפוררו. מרפדים בהם תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ או תבנית ריבועית בגודל 24 ס"מ.

 ‭.2‬ שוטחים מעל הביסקוויטים הטבולים

חצי מכמות הקרם. מכסים במחצית הביסקוויטים שנותרו ושוטחים מעל את הקרם הנותר.

 ‭.3‬ מקציפים את השמנת המתוקה, מכסים בה את העוגה ומקפיאים.

 ‭.4‬ מוציאים מהמקפיא כ‭10-‬ דקות לפני ההגשה וחותכים לפרוסות או לריבועים, בהתאם לתבנית.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->