חום ולא חם: עוגת שוקולד קפואה ומשמחת
קלאסיקה: מתכון לעוגת שוקולד קפואה של אלינוער רבין, מוסד קולינרי וראש הסניף התל אביבי של הארגון העולמי סלואו פוד. יידרשו שעתיים וחצי עד שהמעדן שלפניכם יהיה מוכן, אבל התוצאה תהיה הולמת

דרגת קושי: קלה. זמן הכנה: חצי שעה. עד שהעוגה מוכנה: שעתיים וחצי
המצרכים:
לקרם:
1/3 כוס 80) מ"ל) חלב
3 כפיות קקאו
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה
100 גר' שוקולד מריר
4 ביצים או 1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
לשכבות העוגה:
1/2 כוס 125) מ"ל) ברנדי או 1/2 כוס קפה בהיר אם המתכון מיועד לילדים
1/2 כוס 125) מ"ל) מים
1 חבילה 400) גר') ביסקוויטים חומים
לציפוי:
1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
הקרם:
.1 מביאים לרתיחה תוך בחישה על אש נמוכה את החלב, הקקאו, הסוכר, החמאה והשוקולד ומצננים מעט.
.2 מקציפים בקערת המיקסר את הביצים השלמות או את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קציפה יציבה.
.3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד.
שכבות העוגה:
.1 בקערה שטוחה מערבבים את הברנדי והמים וטובלים חצי מכמות הביסקוויטים. בכל פעם 3-2 ביסקוויטים, כדי שלא יתפוררו. מרפדים בהם תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ או תבנית ריבועית בגודל 24 ס"מ.
.2 שוטחים מעל הביסקוויטים הטבולים
.3 מקציפים את השמנת המתוקה, מכסים בה את העוגה ומקפיאים.
.4 מוציאים מהמקפיא כ10- דקות לפני ההגשה וחותכים לפרוסות או לריבועים, בהתאם לתבנית.