הקלוריות חוגגות: פסטיבל קאפקייקס ואויסטרים
פסטיבל אויסטרים טעים במסעדת פושקין היפה בתל אביב במחווה לאירלנד, פסטיבל קאפקייקס מתוק בחיפה וסדנאות שף במלון בצפת. שלושה אירועי אוכל מעניינים בסוכות. מהעממי ליוקרתי
בתל אביב, במסעדת "פושקין" הצרפתית מהודרת, המכונה מאחורי גבה, מסעדת האוליגרכים, יוצא גם השף הישראלי גלעד פלד בפסטיבל אויסטרים משלו, לטובת מי שלא ממריא החודש לאירופה.
"פושקין" מעוניינת בימים אלה להתקרב לקהל הרחב ולהתנער קצת מהתדמית היוקרתית. לכן יוצאים שם עכשיו בתפריט טעימות אלגנטי ומעניין ב- 199 שקלים לסועד ועכשיו פוצחים בפסטיבל המגרה הזה.
בתוך חלל שמעוצב בסגנון הצאר, יגישו במסגרת הפסטיבל אויסטרים בסגנונות שונים כשכל יחידה עולה 27-35 שקלים. למשל: אויסטרים פלורנטין המוגשים לפי המסורת הצרפתית על מצע עלי תרד, מכוסים ברוטב בשמל ומוקרמים בתנור עם גבינת גרוייר ומוגשים על אבנים לוהטות וחלוקי נחל שחורים לצד איצטרובלים ורוזמרין בוער.
מבטיחה ומסעירה היא כמובן גם שיטת ההכנה העדינה והקלאסית: אויסטרים "fin de Claire" על קרח עם חצי לימון וחומץ בצלי שאלוט. האינטרפטציה האישית של שף מסעדת "פושקין" היא באווריה של אויסטר. שימו לב לזה: מוס של אוייסטרים טחונים עם קרם פרש שמעליו יושב האויסטר על גבי טרטר פורל ושומר, קוויאר שחור וגרניטה של מלפפונים. עד כדי כך.
נזכיר שהצדפה היא בעלת אחוז שומן נמוך, עשירה בברזל, מגנזיום, זרחן, פרוטאין, אבץ וב-B12, מכילה רק 81 קלוריות ל-100 גרם וטעמה הוא טעם ים צונן ומרגש במיוחד. אין מדובר בארוחה משביעה בהכרח, אלא במעדן.
פושקין, מסעדת שף צרפתית. מונטיפיורי 27, תל אביב.א' - ו' 18:00 – אחרון הלקוחות, ש' 13:00- אחרון הלקוחות.

עד ה-29.9 יתקיים בקניון CINEMALL פסטיבל קאפקייקס שיוקדש לעוגיות הקטנות והמעוצבות, שהאסתטיקה שלהם הגיעה מניו יורק ומתבססת פה באופן סוחף.
מארגני הפסטיבל מסבירים שקאפקייקס - הדוגמניות של עולם הקונדיטוריה, נחשבות לדבר הכי חם באזור וכולם רוצים לטעום, לחוש, לראות אותן ובטח ללמוד להכין אותן. על שום שהן
במתחם אפייה יהיה גם מתחם לקישוט ויצירת מארזים למאפים המתוקים וביום רביעי ה-22.9 בשעה 12:00 תיערך במקום סדנא עם הקונדיטור-שף מיקי שמו שילמד הכנה של קינוחים עשירים בכוסות קטנות. במקביל תתקיים גם סדנא עם הקונדיטורית חני לשם. כל הפעילויות הן בחינם.
מתחם הקרקע של קניון CINEMALL בצומת לב מפרץ חיפה.

מי שיסגור בסוכות על לילה במלון כנען ספא שממוקם על הר כנען מעל צפת, יקבל בחינם גם סדנאות שף עם שמות מובילים. לילה לזוג בכנען ספא עולה 1550 שקלים וכולל ארוחת בראנץ' המוגשת משעה 7:30-15:00 ללא הגבלה בכמות הכניסות וארוחת ערב, חדרי טיפולים וספא מקצועי.
ב - 24/9 בשעה 11:00 תיערך סדנה עם השף מנה שטרום שילמד מתכונים שיטות מהמטבח האיטלקי. ידגים הכנת ביתית של רביולי טריים, שיטות הכנה של בצק ועוד.
ב - 26/9 בשעה 16:00 תתקיים סדנה עם השפית והעיתונאית תמי סירקיס שתציג מתכונים קלים ומהירי הכנה לסלטים בהשפעת מטבחי העולם ותשלב קטעים ממופע הסטנד-אפ הקולינארי שלה "עשרת הדברות למארחת השפויה". בין המתכונים שיודגמו: "סלט ירוקים ופיצוחים", "סלט תפוחי אדמה ברלינאי", "סלט קטניות מקסיקני" ו"סלט פסטה קר".
ב - 27/9 בשעה 11:00 תהיה סדנת גורמה ייחודית ללימוד מנות ספיישל מהמטבח הים תיכוני עם השף איתי שליו.
ב- 29/9 בשעה 11:00 תגיע השפית ואשת הטלוויזיה פיליס גלזר לסדנת אירוח טבעי ובריא שתלמד הכנת פלפלוני "טנקרבל" ממולאים בסלט בורגול וקינוח של טרפלס חלווה.








נא להמתין לטעינת התגובות