אצא לי אל היער: 4 מסלולי טיול יפים החוצים יערות

ברחבי הארץ תוכלו למצוא מסלולי טיול לכל משפחה, החוצים יערות ועוברים בין נופים דרמטיים. למשל: דרך הכורכר שלמרגלות מנרה ו"דרך הפסלים" שביער הנשיא. איך מגיעים?

דובי זכאי | 23/9/2010 8:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בחג הסוכות הטבע מגלה איפוק, וממתין למטר סוחף שינקה את האוויר. עדין ניכרים שרידי הקיץ: בנסיעה בשבילים מזנב שובל אבק אחרי הרכב וגם האורנים שבעי המראות והימים מביטים לשמים בתקווה לגשם ראשון שישטוף את צמרות העצים ויהפוך את צבע היערות הלבנים מאבק לירוק חגיגי. בינתיים, מזג האוויר מעט מצטנן בהרים, בלילות הצינה כבר מתכרבלים זוגות במיטה, לעת ערב יניח גבר רומנטי מעיל דק על כתפי אהובה. ובעומק היער המתנה דרוכה.

יערני קק"ל טרחו לקראת החג, שיפצו את הדרכים, הוסיפו טלאי כורכר כדי שתוכלו להגיע בכל רכב ללב היער. שם אפשר לטייל ברגל, לצפות בנופים ולהתכנס לפיקניק נעים. ועד שירד הגשם, אתם מוזמנים לכמה מסלולים שחוצים יער. הדרכים מתאימות לכל רכב, אף כשאינן כוללות כביש. אז צאו אל היער!
צילום: יח''צ
מסלול מרהיב למרגלות צוק מנרה צילום: יח''צ
בצפון: מתחת למצוק

מתחת שרועה קריית שמונה, בתיה סדורים לצד הרחובות. רחוק יותר נפרס עמק החולה, מתפאר בכתמי כחול האגמים, סביבם סדורים שדות חקלאיים בגווני חום וירוק. פס שחור נמתח לצד העמק - כביש 90 שמוליך לקריית שמונה ומטולה, ועליו נעות מכוניות זעירות. חורשות של אורנים גולשות במדרון תלול אל שולי עמק החולה, דרך נוף הרי נפתלי. אחת היפות שהתברכנו בהן היא בצפון הארץ. אם תחפשו אישור ליופי, תגלו שגם יוצרי "שביל ישראל" בחרו לסמן אותה במסלולם כנתיב של יופי.

לא מזמן סיימו להכשיר את הדרך היפה למרגלות מצוק מנרה. השביל חודר ליער

הרי נפתלי, מגלה למטייל פינות ישיבה יפות הצופות אל הנוף, כמו גם מסלולי טיול רגליים. כמעט 20 ק"מ אורכה, דרך כורכר המתאימה לכל רכב. הדרך נושקת לחניונים יפים, פינות הנצחה ומראות נוף. אפשר לעצור מתחת לרכבל החולף ולבחון בהליכה מסלול סלעי במיוחד, אפשר להלך לאורך השביל וללגום את מלוא יופיו של הנוף. אם הזמן בידיכם, אתם מוזמנים לנסוע את הדרך פעמיים, לקראת שקיעת השמש, לראות איך מזדחל הצל הארוך של הרי נפתלי וכובש את עמק החולה, רמת הגולן זוהרת בזהב. פעם נוספת בלילה והעמק למטה נזרע ביהלומי אורות נוצצים.

איך מגיעים: צפונה מקריית שמונה, על כביש 90, מטפסים מערבה לכיוון תל חי. מיד אחרי הפנייה לחניון האריה השואג יש פנייה דרומה לדרך נוף הרי נפתלי.

צילום: דובי זכאי
בית האבן ליד המרפסת ב''דרך הפסלים'' צילום: דובי זכאי
במרכז: דרך הפסלים

שילוב נפלא של יער ואמנות בצדי דרך הפסלים: קק"ל פנו לאמנים, הציבו בחצרם גוש סלע גדול וביקשו ליצור פסלים שיתאימו לדרך הנוף, ואם אפשר שגם יתקשרו לסיפור התנ"ך. הפסלים לקחו פטיש ואיזמל וחצבו בסלע יצירות יפות שמפוזרות לכל אורך הדרך (הסבלניים יגלו את שם הפסל ושם האמן בשלט קטן).

דרך הפסלים נמצאת ביער הנשיא ע"ש חיים ויצמן. בימים אלה מתבצעות בכניסה ליער עבודות של הרחבת הכביש, וכך, טבילת האבק הראשונה תהיה ממש בכניסה. הדרך הראשית מוליכה בעזרת שילוט מסודר לאורך כעשרה ק"מ אל הירידה היפה הגולשת אל קיבוץ צרעה. באמצע הדרך תגיעו למרפסת עץ מחודדת אף - נקודת תצפית אל בית שמש, הרי גוש עציון, הר יעלה והיישובים שבראשי ההרים: הר אדר, שורש ובית מאיר.

העלייה למרפסת דרך כרם זיתים עתיקים. מתחת לגשר העולה למרפסת, בית אבן הטובל בעצי זית עתיקים. כאן היה ביתו של מוכתר הכפר סרעא. במלחמת השחרור הפך מבנה האבן למפקדה של חטיבת הראל. מסביב לבית אמפיתיאטרון קטן, שם מוצבת מפה המתארת את הקרבות של מבצע דני. מעט הלאה ניצב שביל הבוסתנים, להפיג את הנסיעה בהליכה קלה. על הגבעה ממול נחים בשלווה שני קברים (משוערים) - קברו של שמשון הגיבור ואביו מנוח (יש שילוט מסודר). על פי השילוט מגיעים לקצה השביל (כביש 3835) המוליך לצרעה, ומשם חזרה לכביש 38.

איך מגיעים: ממחלף נשרים (כביש 6), עולים על כביש 44 המוליך לצומת נחשון. ממשיכים מזרחה ואחרי היישוב תעוז פונים דרומה ליער הנשיא.

במרכז: יער אשתאול

הדרך הזו לא עונה על הגדרה של דרך נוף שחוצה מנקודה לנקודה, אך היא יפה ובקצה מקבלים המתמידים פרס נאה: מרפסת עץ עם תצפית על הנוף. במקום שולחן אבירים ארוך לפיקניק משפחתי ומשחקים לילדים.

הכביש סלול עד הכניסה למשרדי קק"ל, אחר כך הופך לשביל כורכר מסודר. הדרך מטפסת עד ראש ההר, כמה חניונים נחבאים לאורכה בחורשת האורנים, חלקם מוקדשים לקהילות יהדות דרום אמריקה, באחרות יש פינות הנצחה ליקירים. אורך הדרך לחניון האחרון והגבוה - כ-4.5 ק "מ. ההמשך מיועד לרכבי שטח.

איך מגיעים: כביש 44 יורד מזרחה מצומת נחשון, בעיקולים. לקראת צומת שמשון יש פנייה מסודרת שמאלה, ליער קק"ל-יער אשתאול. נוסעים עם הכביש וממשיכים בדרך הכורכר הראשית.

צילום: דובי זכאי
תצפית מרהיבה בדרך השלום בערבה צילום: דובי זכאי
בדרום: דרך השלום

ואיך אפשר בלי פיסת מדבר: דרך השלום נמתחת לאורך הגבול המזרחי עם ירדן, באורך 24 ק"מ. רוב הדרך היא כביש צר שמפגיש את המטייל עם חולות מדבר, חקלאות ירוקה וחכמה, נחל ערבה עם מצוקי החוואר ונוף פראי וקדום (אפשר גם להציץ לשכנים הירדנים מעבר לגבול). ככל שמצפינים מעין יהב מתקרבים לנחל ערבה ולגבול. בדרך מצפורים תמצאו את סיפור המקום בשילוט ותזכו למפגש עם החקלאים ועם מוצרים מיוחדים שאפשר להשיג רק כאן.

איך מגיעים: אפשר לשלב את המסלול בדרך לאילת או ממנה. מדרום לצפון: לפני גשר נחל נקרות, על כביש 90, פנייה מזרחה לעין יהב ודרך השלום-משם נפרס שילוט קק"ל לאורך הדרך עד היישוב עידן. חוזרים לכביש 90 לצומת עין חצבה. מעידן יש דרך צפונה לרכבי שטח, שמגיעה עד נאות הכיכר לאורך מצוק חוואר.


תוכניות לחג: המדריך לבילוי בסוכות

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

שביל בצד

צילום: דובי זכאי

רוצים לצאת לטייל ומחפשים המלצה? דובי זכאי עם עשרות טיולים ברחבי ישראל, ברכב או ברגל

לכל הכתבות של שביל בצד

עוד ב''שביל בצד''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ -->