צלול: מתכון ייחודי למרק עוף עם קרפלעך
זה לא עוד מרק עוף. עלי הלאושתיאן שאוכלים יוצאי רומניה ונמצאים בשווקים, יהפכו אותו לייחודי ומזכך. וגם מתכון לקרפעלך דשנים. קלאסי כפתיח לארוחה מפסקת עם תנופה
מרכיבים למרק עוף ל-8 אנשים:
2 גזר.
1 בצל.
2 קישואים
2 תפוחי אדמה
קמצוץ עלי סלרי
קמצוץ עלי שמיר.
קמצוץ עלי לאושתיאן
עוף שלם מפורק
2 ליטר מים בערך
מלח מעט לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
אופן הכנה:
קולפים ושוטפים את הירקות. חותכים לקוביות גדולות. שוטפים טוב את עלי הסלרי, השמיר והלאושתיאן.
שמים בסיר גדול את הירק. שמים מעליהם את העוף. מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, ומסירים את הקצף שהצטבר.
מוסיפים לסיר את הירקות ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים לפי הטעם, מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כשעה וחצי, או עד שהמרק מוכן לטעמכם.

מרק עוף עם קרפלך. אתם שולטים על הגוון
צילום: יח''צ
קרעפלך תפוחי אדמה
מרכיבים ל-8 אנשים:
1 כוס קמח.
4 תפוחי אדמה גדולים.
1 ביצה.
1 בצל.
קורט מלח
אופן הכנה:
לשים בצק שהכנו מקמח, ביצה ומים ומרדדים לבצק דק. חורצים באמצעות כוס עיגולים לוקחים את התפוח אדמה שבושל והופכים לפירה יחד עם הבצל המטוגן. את המלית שנוצרה מכניסים לתוך העיגולים שחרצנו, מקפלים וסוגרים.
במקביל מרתיחים סיר עם מים, מעט שמן ( על מנת שהקרפלך לא ידבקו לתחתית). ברגע שהכיסונים צפים למעלה- הם מוכנים.
* את הקרפלך יש להוסיף לקראת הסוף כשהמרק רותח ולהמשיך לבשל עד שהקרפלך צפים במרק.