צלול: מתכון ייחודי למרק עוף עם קרפלעך

זה לא עוד מרק עוף. עלי הלאושתיאן שאוכלים יוצאי רומניה ונמצאים בשווקים, יהפכו אותו לייחודי ומזכך. וגם מתכון לקרפעלך דשנים. קלאסי כפתיח לארוחה מפסקת עם תנופה

nrg מעריב | 16/9/2010 15:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השף של מסעדות רוטשילדס הממוקמת בכביש 66, עוקף יקנעם, בתחנת הדלק סונול, משתמש בעלים מיוחדים המוכרים ליוצאי רומניה, הלאושתיאן. ניתן למצוא אותם בכל השווקים והם בהחלט מייחדים את הטעם של המרק המוכר. מתכון מקורי של המסעדה היהודית למרק משביע וצלול.


מרכיבים למרק עוף ל-8 אנשים:
2 גזר.
1 בצל.
2 קישואים
2 תפוחי אדמה
קמצוץ עלי סלרי
קמצוץ עלי שמיר.
קמצוץ עלי לאושתיאן
עוף שלם מפורק
2 ליטר מים בערך
מלח  מעט לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם

אופן הכנה:

קולפים ושוטפים את הירקות. חותכים לקוביות גדולות. שוטפים טוב את עלי הסלרי, השמיר והלאושתיאן.
שמים בסיר גדול את  הירק. שמים מעליהם את העוף. מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, ומסירים את הקצף שהצטבר.
מוסיפים לסיר את הירקות ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים לפי הטעם, מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כשעה וחצי, או עד שהמרק מוכן לטעמכם.
צילום: יח''צ
מרק עוף עם קרפלך. אתם שולטים על הגוון צילום: יח''צ
קרעפלך תפוחי אדמה

מרכיבים ל-8 אנשים:
1 כוס קמח.
4 תפוחי אדמה גדולים.
1 ביצה.
1 בצל.
קורט מלח

אופן הכנה:

לשים בצק שהכנו מקמח, ביצה ומים ומרדדים לבצק דק. חורצים באמצעות כוס עיגולים לוקחים את התפוח אדמה שבושל והופכים לפירה יחד עם הבצל המטוגן. את המלית שנוצרה מכניסים לתוך העיגולים שחרצנו, מקפלים וסוגרים.

במקביל מרתיחים סיר עם מים, מעט שמן ( על מנת שהקרפלך לא ידבקו לתחתית). ברגע שהכיסונים צפים למעלה- הם מוכנים.

* את הקרפלך יש להוסיף לקראת הסוף כשהמרק רותח ולהמשיך לבשל עד שהקרפלך צפים במרק.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->