יפני למהדרין: הסושי הכשר של אלחנן

הסושי כובש גם את המגזר החרדי. האם מותר בכלל לאכול דג נא? מה הסכנה ההלכתית באכילת אצה? ואיך בודקים כל כך הרבה גרגירי אורז בבת אחת? מיזם חדש של שף צעיר ודתי מספק סושי כשר לכל דורש

יעל עופר | 12/9/2010 8:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בבית משפחת ליברמן החסידית השמחה גדולה: טקס שבע ברכות חגיגי נערך בביתם בעקבות נישואי הבת, אחד מתוך שבעה אירועים הנלווים לאחר החתונה. הטקס, התפילות והברכות לא השתנו זה דורות, אבל התקרובת שהוגשה הפעם לאורחים רמזה על רוחות חדשות שנושבות בקרב הדור הצעיר של העדה החרדית בתחום הקולינרי.

מגשי סושי ענקיים מסודרים בחן ובשלל צבעים הוגשו לאורחים שעודכנו, מבעוד מועד, כי הסושי כשר למהדרין. ולא סתם, אלא גלאט כשר, המקובל על כל פלחי הקהילות הדתיות (תעודת כשרות גבוהה של חוג חתם סופר פתח תקווה‭.(‬ אסתר, הסבתא הטרייה, שבביתה עומד להתקיים החודש פדיון הבן, ומאיר שעומד לחגוג את בר המצווה בחודש הבא, שנכחו גם הם באירוע, מיהרו להתעדכן בתפריט ולתכנן את האירועים שלהם על בסיס הסושי.

מן הסתם הטרנד הזה יתפוס במהירות חלקים נרחבים באוכלוסייה החרדית והדתית-לאומית ויביא את הבשורה האסייתית גם לבתי המדרש. מאחורי היוזמה הזו עומדת חברת סושי רול - מיזם של אלחנן בוגדרי, שפתח ביום הולדתו ה‭29-‬ את שירות המשלוחים הראשון בארץ לסושי כשר למהדרין, ובכך מאפשר למקפידים על כשרות מהודרת ליהנות מנפלאות הקולינריה היפנית שאומצו בחום בידי כל אכלני העולם המערבי ועכשיו הותאמו לקהל הדתי באזור גוש דן. בוגדרי סיים לימודי טבחות בתדמור בהרצליה, עבד במלון אילתי ובשמונה השנים האחרונות עמל על הגריל של הסניף הכשר של רשת מסעדות הבשר אל גאוצ‘ו, עד שהרגיש כי מיצה את עצמו.
סושי רול. שומרים על כל כללי הטקס
אחד - אחד

סושי "כהלכתו“ מחייב שימוש בדפי אצות נורי ושימוש בחומרי גלם ובטכניקות בישול ייחודיים. כדי להתמודד עם סוגיית הכשרות נעשות פעולות קפדניות לשמירה על כשרות חומרי הגלם. "יש החושבים שאסור לאכול דג נא על פי ההלכה אבל אין זה כך. מותר לאכול בשר נא, שכן הוא עובר המלחה בתהליך הכשרתו, וההלכה מתירה גם אכילת דגים נאים. מלבד פירות ים ודגים בלתי כשרים, אנחנו משתמשים בכל חומרי הגלם המקובלים בתפריט הסושי - ירקות טריים, אורז ותבלינים‭.“‬

האצות מגיעות ממפעל בבית שמש סגורות הרמטית בחותמת של הרב, לאחר בדיקה מדוקדקת במעבדה שאין עליהן שרידי סרטנים זעירים ושאר יצורי ים. אם מתעורר חשש קל שבקלים, פוסלים את כל פס הייצור. המשגיח בודק, באופן אישי, כל דף של אצה, אבל מקפיד על הכמות היומית כדי לשמור על טריותן

וכן בורר את גרגירי האורז, אחד-אחד.

סושי רול מציעה, בשלב זה, שירות משלוחים בלבד, ממנות אישיות ועד מגשים ענקיים המיועדים לאירועים. תפריט המשלוחים כולל מגוון רחב של מנות סושי קלאסיות העשויות מדגים נאים כשרים, כמו סלמון נא, מטוגן או מעושן וטונה אדומה או משומרת, וכן מנות צמחוניות מגוונות. עם המנות האהובות והמבוקשות ביותר נמנה רול דרגון מעושן המכיל סלמון מעושן, טמאגו, אבוקדו וגזר שנטבלו בבלילת טמפורה מצופה פירורי פנקו, מטוגנת בשמן עמוק ובעלת טעם קריספי מעושן ומיוחד. המנה מוגשת גם בצורת כריך המכיל את כל המרכיבים של הדרגון. מלבד התפריט הקבוע, מציעים מנות מיוחדות שאינן מופיעות בתפריט, ביניהן אספרגוס, פטריית שיטאקי וגבינת שמנת. לכל משלוח מצורפת מנה של חמוצים יפניים מתוצרת הבית ללא תשלום נוסף.

אזורי החלוקה של סושי רול כוללים את רמת גן, גבעתיים, תל אביב, פתח תקווה, גבעת שמואל ובני ברק. לפרטים: ‭.03-5700805‬ מומלץ.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->