לא הייתם צריכים? 8 מתנות חג אפשריות לחובבי בישול
קרש חיתוך עם חומר קוטל חיידקים, תבנית עוגה שכבר מחולקת לפרוסות, או חרדל מיוחד שירים כל כריך נקניק משעמם. שמונה מתנות אפשריות לחובבי מטבח שמתחילות ב-60 שקלים

בעלי החנות, אוהבים גדולים של שמן זית, לא מפסיקים ליצור מוצרים חדשים שנותנים אישיות חדשה לכריכים, מנות בשר וסלטים שכבר התעייפתם מלהכין. בחבילות החג שהם מכינים יכולים להיות חמישה עד תשעה מוצרים ומעלה, כמו למשל וינגרט רימון ותפוח שייתן סקס אפיל לסלט החסה וממרחי חרדל חדשים (שיתוף פעולה עם מותג קנדי מוביל בעולם החרדל) כמו דבש וליים או חרדל תאנים ותמרים בבלסמי שיקחו כריכי נקניק למקומות טובים.
עוד מוצרים מיוחדים שלהם הם שמן וינגרט קפה שיכול להתאים למנת סביצ'ה או לסלט וקציפת ליים עם תמרים וסילאן, שיכולה להשתלב בטחינה, בסלט טונה, בסביצ'ה, בסלט שורשים, או במרידנה לעוף. החבילות לחג מגיעות במארזי עץ או במארזים מצמיגים ממוחזרים ויש בהם גם חוברת מתכונים יפה שאנשי אוליה הכינו, שמראה איך המוצרים שלהם מסדרים מנות שלמות ומיוחדות.
אוליה מוציאים משלוחים לכל הארץ וגם לחו"ל אם אתם רוצים לשלוח מתנה ישראלית ייצוגית לגולה. פרטים באתר. פרישמן 73 , תל אביב.
2. מתנה קטנה וחכמה לבשלן שאוהב להיות חתום על תוצאות מדויקות, היא מד חום לבשר ב- 65 שקלים. את המדחום הזה אפשר לנעוץ בנתח הבשר הנאפה בתנור והוא ייתן את הטמפ' המדויקת של הנתח. טוב לבשר הנצלה באיטיות כדי לשמור שהחום הגבוה בתנור לא ייבש את הנתח. להשיג ברשת קוק סטור.

3. מתנה טובה אחרת שנמכרת ברשת קוק סטור היא מוצר דני מעוצב ויפה לאחסון סכיני מטבח. חלקו הפנימי עשוי מסיבי פלסטיק גמישים וצפופים ששומרים על להב הסכין, כך שלא מדובר רק במקום אחסון ללפחות חמישה סכינים, אלא גם בכלי ששומר

4. מתנה עם מסר, למי שמתכנן בשנה החדשה להיות מודע יותר לתזונה בריאה, היא ערכת מתחילים של חברת הרדוף. את המתנה ארזו אנשים עם צרכים מיוחדים המתפרנסים בכבוד מעבודתם במפעל המוגן של חברת נגאיה והיא כוללת את הדברים הבאים: מתכון לשלושה תבשילים אורגניים המבוססים על תכולת המתנה, תיק ירוק 100% אקולוגי, אורז מלא עגול אורגני, עדשים ירוקות ואורגניות, קינואה אורגנית, טחינה אורגנית משומשום מלא, פסטה אורגנית, עגבניות אורגניות מרוסקות וקופון לקבלת יוגורט עזים אורגני "הרדוף" ברשתות המשתתפות. את המארזים המיוחדים ניתן להזמין דרך אתר חברת נגאיה או ב- 054-4919855. מחיר: 99 שקלים.
5. אופציה יפה נוספת למתנה היא שובר לארוחה. ברשת מסעדות ג'ויה האיטלקית שהוקמה על ידי הבעלים של רשת בתי הקפה המוצלחת "ארקפה", מציעים שובר לארוחה איטלקית בעלות של 200 שקלים שכולל בקבוק יין בשווי של עד 150 שקלים.

אליאב גולדנברג, שף מסעדת ג'ויה, מגדיר את סגנון האוכל שהוא מכין כ"איטלקי מסורתי ואותנטי" ומבטיח גם מוזיקה איטלקית אופיינית והקפדה על פרטים. שוברי המתנה של ג'ויה נמכרים החל מה-15/8- עד ה-30/9 בכל אחד משלושת סניפי ג'ויה (הרצליה, רמה"ש, רמת החי"ל בתל אביב) עוד פרטים באתר הבית.

6. מתנה חכמה אחרת ב-60 שקלים היא תבנית סיליקון לעוגה שכבר מחולקת לפרוסות. התבנית הזאת מבטלת את הנוהג הנפסד לכוון את מי שפורס את העוגה בהוראות נוסח "יותר דק, יותר דק, אני בדיאטה" או "למה אתה מתקמצן, תחתוך פרוסה גדולה". הוראות שהן מטרידות כמו ניסיונות לכוון מבחוץ חנייה ברוורס. התבנית יכולה להיכנס למדיח ויצרה אותה חברת נעמן הישראלית. היא נמכרת ב-30 סניפי הרשת, בחנויות "ורדינון" ובחנויות כלי בית ומתנות.
7. קונפיטורות מעניינות בעבודת יד יש בנווה צדק בקונדיטוריה "חטאים מתוקים". שם מציעים צנצנת ריבה ב- 27 שקלים, או 2 צנצנות ריבה ב- 40 שקלים ומבטיחים לשמור את המחירים האלה לאורך כל חודש ספטמבר. בתפריט: קונפיטורת בצל, עגבניות שרי, קונפיטורת אגס בניחוח אניס, ריבה מתוקה עם פלפלים ועוד.
שבזי 67 פינת יהושע התלמי 8, נווה צדק, תל אביב.

8. עוד מוצר שיכול להתאים כמתנה מיטיבה לחג הוא קרש חיתוך עם חומר קוטל חיידקים שמונע גם ריחות לוואי. אנשים רציניים הרי מפרידים במטבח הביתי בין קרש חיתוך לבשר, דגים ולמאכלים אחרים ואנשים ממהרים מקפידים פחות.
הקרשים החכמים באים לקראת מי שעובד עם קרש אחד בזכות חומר בשם מיקורבן שמשולב בפלסטיק ממנו עשוי הקרש, ומונע התהוות של עובש או ריקבון מוקדם של שאריות המזון שאולי נותרו על הקרש מבלי שהשגחתם.
לסדרה החדשה של קרשי החיתוך של נאופלם יש עוד שני טריקים נוספים: פס שקוע במסגרת החיצונית, שמאפשר לשמור את הנוזלים שיוצאים מהירקות במהלך החיתוך ואז לצקת אותם על הסלט או התבשיל, ומסגרת סיליקון שמונעת תזוזה של המשטח. המחיר לגדלים שונים של קרש, נעים בין 99.90 ל- 29.90 שקלים, מוצרי החברה נמכרים בחנויות שונות ברחבי הארץ ויש עליהם אחריות של שנה. עוד פרטים באתר החברה.