תמר לך ולח: חלת תמרים, לחם תמרים וגם מעמולים
חלקאי ישראל קיבצו מתכונים המבוססים על פירות וירקות בגידולם והם מביאים אותם כאן, כדי לעודד צריכה בכחול-לבן. פותח: מורן קבבג'י - מגדל תמרים מעמק הירדן עם מתכון מנצח למעמול
נפתח עם מורן קבבג'י, מגדל תמרים שמספר: "עמק הירדן הוא אחד האזורים העיקריים לגידול תמרים בארץ. חלק מהזנים שגדלים בעמק הם דקל נור, בארי, דרי, זהידי, חלווי, ארגמני (תמר לח) חיאני ומג'הול. גם בתוכם יש זנים שונים. לכל זן יש את המאפינים שלו בגודל, בטעם ובעסיסיות. הזן הנפוץ בארץ הוא המג'הול שהוא איכותי ועסיסי ורוב הגידולים שלו נשלחים לייצוא. גם רוב הלולבים נשלחים לחו"ל.
"מחקר שנערך לאחרונה גילה שאכילת כ-100 גרם תמר ביום תורמת להפחתת רמות השומנים בדם, מגנה מפני אירועי לב, תורמת לירידה משמעותית ברמות חמצון הדם, מאטה את תהליכי ההזדקנות בגוף ומגינה מפני טרשת העורקים.
"כידוע אין סוף למתכונים מוצלחים על בסיס תמרים. המתכונים שקיבצתי מרוכזים ממיטב השפים או שעברו מדור לדור (לדוגמא המעמולים) וכמובן נבדקו בקפידה כדי להבטיח את הצלחתם".

רכיבים ל - 2 עד 3 חלות:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית או 1 קוביה של שמרית
3/4 כוס סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה
2 ביצים
1 כפית מלח
100 גר' תמרים ללא חרצנים, חתוכים לרצועות
100 גר' אגוזי מלך
כ ¾1 כוסות חלב או מים פושרים
אופן ההכנה:
-מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים (ללא התמרים) ומתחילים ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים.
-ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. את התמרים יש להוסיף בדקה האחרונה של הלישה.
-מחלקים את הבצק ל 2 חלקים. מכל חלק מפרישים כ 1/3 בצק, יוצרים צמה דקה
-משהים לתפיחה במקום חמים כשעה. בעזרת סכין משוננת וחדה, יוצרים צורת צלב בראש הכדור, מורחים בביצה טרופה, ומפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים לקישוט.
-אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כחצי שעה.
-מצננים על גבי רשת.
חומרים:
חצי חבילה תמרים מגולענים (מומלץ להשתמש בתמר מזן מגהו'ל)
4\3 כוס סוכר
4\3 חבילה מרגרינה רכה
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
-קוצצים את התמרים ושמים בקערה.מוסיפים את הסוכר והמרגרינה
ומערבבים. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים.
-ממיסים את הסודה לשתיה במים ומוסיפים לבצק.
[מתקבלת תערובת סמיכה ודביקה]
-מעבירים לתבנית ארוכה ומשומנת.
-אופים ב- 180 מעלות, 45 דקות.
חומרים לבצק:
1 כוס מים
1כוס שמן
200 גרם מרגרינה/חמאה
2 שקיות אבקת אפיה
קמח (קצת פחות מ-1 ק"ג) *צריך לחוש את הבצק
חומרים למלית:
400 גרם מלית תמרים
כפית קינמון
חצי כפית ציפורן
מעט תמצית וניל
להכנת המלית:
לערבב את כל החומרים ביחד לעיסה.
אופן ההכנה:
- לחלק את הבצק ל: 5-6 כדורים. לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ.
- למרוח שכבת מלית בעובי של 3 ס"מ ולגלגל לנקניק וכעט לפרוס לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ.
- להניח בתבנית אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחת מהשניה. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב. לצנן ולזרות אבקת סוכר.