סליחה, יש לך סנאי בבירה: בירה מפוחלצת ועוד חדשות אוכל
בירה שנמזגת מתוך סנאי מפוחלץ, ברוקולי לטיפול מפחד טיסות, דיאטת הניקוי של דמי מור והטרנד החדש ברחובות ניו יורק: בייגל ללא בצק
בשנים האחרונות הפגינה דמי מור, שחקנית הקולנוע המתבגרת וזוגתו של אשטון קוצ'ר הצעיר והנאה, מלחמה חסרת פשרות בהתבגרות גופה ובמשקלה. מור ידועה כחלוצה במגוון דיאטות טהרניות ידועות לשמצה, וכעת החליטה השחקנית לעבור ניקוי רעלים כולל ולסיים את אחת הדיאטות ההזויות שקיימות בשוק הפסיכיות בהוליווד.
למרבה ההפתעה, הדיאטה האחרונה - שלטענתה גם עבדה יפה מאוד - התבססה על פלפל,

מעצבת העוגות האמריקאית דבי גארד נתקלה באחרונה בבקשה קצת יוצאת דופן מבעלה של מעריצת דמות הלו קיטי המצוירת והידועה. יש שיקראו לזה מפגן של טעם רע ויש מי שפשוט לא יפסיק לצחוק למראה דמות החתולה החמודה ישובה בצורה ריאליסטית לצדו של קבר. גארד, אמנית העוגות, הסכימה לבקשת אותו בעל אוהב - ולכבוד יום הולדתה של אשתו - לעצב את הלו קיטי הזומבית. קיטי נראית ירוקה, מדממת ולצדה תולעים (זה בדיוק הזמן לציין כי העוגה אכילה לחלוטין,( והעוגה נראית ריאליסטית להפחיד. התוצאה הסופית היא לא פחות ממדהימה. הציצו בתמונות וראו אם הייתם מעוניינים לקחת ביס ממנה.

טיפול קוגניטיבי חדש, שהחל בבית חולים פסיכיאטרי במדינת יוטה שבארצות הברית, הדגים הצלחה מדהימה בריפוי פחד מטיסות בעזרת ברוקולי. מתברר כי חבורת פסיכולוגים מקומית החליטה "לצאת מהקופסה" ולנסות שיטה חדשה שהוכיחה את עצמה וכעת הפכה לטיפול נפוץ בכל צפון אמריקה. במהלך הטיפול לא נאכל הברוקולי בשום צורה, אלא מוצב תחת המטופל בשל צורתו הדומה לעצים ירוקים קטנים. המטופל מצליח - במצב נייח לגמרי - להתרגל למראה העצים הקטנים, עד שבסופו של דבר גם בזמן הטיסה המראה נראה לו הגיוני ולא מלחיץ. המטפלים טוענים להצלחה יוצאת דופן לשיטת הברוקולי ומדווחים כי השיטה פשטה במדינות נוספות. תמיד ידענו שברוקולי בריא לנו, אבל לא ידענו שהוא מסייע גם בפן הנפשי.

אנחנו אוהבים מאוד יצרני בירות קטנים המכונים בוטיק, ממש כמו בעולם היין. הבירה שלהם לרוב בעלת טעמים עמוקים יותר מזו של הלאגר שנמכרת במרכול השכונתי שלכם. עם זאת חברת BrewDog הבריטית היצירתית אמנם עושה בירה מעולה, אבל גם מותחת את הגבולות קצת יותר מדי. מלבד ליין הבירות המשעשע שלה (הכולל שמות כמו "הטבע את הביסמארק,“ "פינגווין גרעיני“ וסתם "קדוש של 5 בבוקר,(“ מציעה החברה את בירת הקצה שלה מסוג סטאוט מיושן, הנקראת .“The End of History"
מדובר בבירה יוצאת דופן בעלת 55 אחוזי אלכוהול. הכל היה טוב ויפה אם אנשי המבשלה לא היו בוחרים לדחוף את בקבוק הבירה לתוך פוחלצי סנאים. הסנאים המסכנים מותאמים לצבעי הבירה - חום לבירה הכהה ואפור לבירה הבהירה. 12 בקבוקים מסוג זה מיוצרים מדי שנה והמחיר השערורייתי עומד על כמעט 4,000 שקל לבקבוק. ולא רק בבריטניה: מבשלת בירה אוסטרית החליטה לנסות ולהצדיק בילוי גברי אל תוך הלילה. סוכנויות הידיעות מדווחות כי מבשלות אוסטריות התחילו לשלב גבינה בייצור הבירה שלהן, שכן לפי הטענה, הדבר עוזר להגביר את כוח הגברא של הזכר האוסטרי באופן ניכר.
בצד הפחות משמח, יש דיווחים המעידים כי שילוב הבירה עם גבינה גורם לסירחון לא קטן מפי השתיינים. לדברי אוסטרים מכורים, מתברר כי הדבר עובד לא רע כלל עבורם ומבטל את העייפות שלרוב מתלווה ללילה של שתייה. "מאז התחלתי לשתות את הבירה הזו, לאשתי כבר לא אכפת שאני חוזר מאוחר מהבר,“ ציין עוד אוסטרי שיכור וטיפש, אבל כזה שנהנה לפחות מחיי מין בריאים.

במהלך יותר מ100- שנה הפכה מנת השעועית ברוטב עגבניות של חברת היינץ לאחד ממוצרי המזון הנמכרים ביותר בעולם, בייחוד בבריטניה, שם אין כמעט אזרח שלא בוחר לפתוח את הבוקר במנת שעועית הגונה לצד הביצים והבייקון. לאחר שבמשך כל השנים האלה נמכרה השעועית במארז המתכת המפורסם, ייצרה החברה לראשונה מארז פלסטיק - צנצנת - שיכיל את המעדן.
אנשי החברה מדווחים כי החליטו לייצר בו בזמן אריזות מתכת וצנצנות פלסטיק, מפני שלקוחות התלוננו על פציעות בניסיון לפתוח את האריזה החדה, ולא פחות חשוב, גם מפני שאי אפשר לעשות שימוש חוזר באריזות המתכת. ללא ספק, יש כאן מחשבה ירוקה של היינץ המוכרת מיליוני מארזים בשנה, אבל גם רצון לרצות את הסבתות שרוצות לשלוח קצת מרק לנכדים.
אנשי החברה מדווחים כי החליטו לייצר בו בזמן אריזות מתכת וצנצנות פלסטיק, מפני שלקוחות התלוננו על פציעות בניסיון לפתוח את האריזה החדה, ולא פחות חשוב, גם מפני שאי אפשר לעשות שימוש חוזר באריזות המתכת. ללא ספק, יש כאן מחשבה ירוקה של היינץ המוכרת מיליוני מארזים בשנה, אבל גם רצון לרצות את הסבתות שרוצות לשלוח קצת מרק לנכדים.

הבייגל הניו יורקי ידוע ברחבי מנהטן כמאכל יהודי מקומי מובהק וכמעדן אמיתי, בייחוד הבייגל במילוי גבינת שמנת ולקס. החבר‘ה הצעירים - בעיקר שומרות הקלוריות מביניהם - המתגוררים בברוקלין והסביבה מצאו פטנט חדש הגורם לבעלי מעדניות הבייגל המקומיים לאבד את שלוותם. הפטנט נקרא בפשטות Out Scooped ומשמעותו להוציא את פנים הבייגל (הטעים להפליא, אגב) ולהכניס במקומו מילוי. לדברי הלקוחות הצעירים, הם התחילו לשמוע לקוחות רבים מבקשים את המנה המיוחדת כדי לצרוך פחות קלוריות של בצק הבייגל. "הבייגל הוא פשוט דרך נוחה מאוד לאכול משהו על הדרך, הלחם סתם משמין,“ מספרת חובבת בייגל מקומית. "אבל אם כבר לאכול פחמימות, עדיף לאכול כמה שפחות בצק ולהוסיף במקומו מילוי טעים ופחות משמין.“
אם חשבתם להביא את הבשורה לישראל ולהתחיל לבקש ממוכרי הבייגל להוציא לכם את ה“בפנים,“ תזונאים יודעים לספר שהוצאת תוכן הבייגל חוסכת 75 קלוריות בלבד. לפעמים אין מה לעשות: פשוט לעצום עיניים ולהתענג על הפשע המושלם.