חם מהמקפיא: ליאורה קרן מכינה מטעמים עם קרח

קוביות קרח מוכנות אפשר לקנות היום בכל תחנת דלק אבל קוביות עם טעמים וצבעים אפשר רק להכין. ליאורה קרן, אשת הקרח שלנו, עם מתכונים שמתאימים בדיוק לעונה הלוהטת הזו של השנה

ליאורה קרן | 21/8/2010 8:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"גדלתי בתל אביב הקטנה, קרוב לים‭,"‬ מספרת ליאורה קרן אמנית רב תחומית ובעלת קייטרינג איכותי ותיק הנושא את שמה ומתמחה באוכל קטן, צבעוני ומעוצב. "אני עוד זוכרת במעורפל את התור שהיה משתרך אחרי עגלת הקרח ואת אבא שלי, במכנסי חאקי קצרים, שהיה מביא הביתה חצי בלוק של קרח בעזרת מלקחי צבת מיוחדים, כי מקררים חשמליים עוד לא היו בארץ ואף אחד לא שמע אז על מקפיאים. כשעמדו להגיע אורחים, היו שמים כמה בלוקים של קרח בתוך האמבטיה ועליהם היו מניחים את בקבוקי המשקאות כדי שיתקררו. אחי ואני היינו חומקים אל תוך האמבטיה ומלקקים את הקרח שלפעמים היה נדבק לנו ללשון. קרח בשבילי הוא נוסטלגיה מחויכת וזיכרונות ילדות של ימי קיץ אבודים. קוביות קרח מוכנות אפשר לקנות היום בכל תחנת דלק, ארוזות בשקית, אבל קוביות שקופות פרחוניות עם טעמים, צבעים וניחוחות אי אפשר לקנות אלא רק להכין‭."! ‬
סלט ליצ'י ופרוסות שקדים בקערת קרח

קערת קרח דורשת התעסקות קטנה, אבל התוצאה מלבבת. אפשר לשתף את הילדים והשמחה תהיה גדולה. נזדקק לשתי קערות שנכנסות זו לתוך זו (קערות ממתכת קופאות מהר יותר, אבל אפשר בהחלט להשתמש בקערות פלסטיק‭.(‬

דרגת קושי: קל. זמן הכנה: 10 דקות.  עד שהמנה מוכנה: 10 דקות + לילה (להכנת הקערה)


קערת הקרח:

אופן ההכנה:

‭.1‬ ממלאים את הקערה הגדולה במים. מניחים בקרקעיתה כמה קוביות קרח ומשקיעים בה את הקערה השנייה. כדי שהקערה השנייה לא תצוף, ממלאים גם אותה במים ומשתדלים שהקערה הקטנה יותר תהיה במרכז ושהמרחק מהשוליים יהיה שווה מסביב. מכניסים במהירות להקפאה לחצי שעה.
 ‭.2‬

מכינים בינתיים כמה פרחים קטנים (כמו פרחי גרניום או עלי ורדים‭.(‬ מוציאים את הקערות ודוחפים בעדינות את הפרחים והעלים לרווח שבין שתי הקערות ומקפיאים שוב. משאירים במקפיא לילה ולשחרור קערת הקרח שמים את התבניות הקפואות לשניות ספורות תחת זרם מים ומשחררים את הקערה.

סלט ליצ'י:
המצרכים:

‭3/4‬ ק"ג ליצ'י טרי וקלוף או 2 קופסאות של ליצ'י משומר
 150 גר' פרוסות שקדים מולבנים וקלויים
 ‭1/2‬ כוס עלי נענע טריים ורעננים

אופן ההכנה:

‭.1‬ טעמו של הליצ'י מזכיר תערובת של מלון וורדים. הפרי הטרי מתוק פחות ועדין יותר מאשר בקופסאות השימורים והוא מוסיף הרבה עדינות לכל סלט פירות. אפשר להגיש אותו עם הקליפה על קוביות קרח או לקלף (או לפתוח קופסת שימורים)‭.
2. שמים את כל המצרכים בקערה, מערבבים ומגישים בקערת הקרח או בקערה רגילה.

צילום: דניאל לילה
שקדים בקרח צילום: דניאל לילה
מרק אפונה במנטה עם קוביית יוגורט קפואה

דרגת קושי: בינונית.  זמן הכנה: 45 דקות . עד שהמנה מוכנה: ‭4-3‬ שעות

המצרכים:
לקוביות היוגורט:

2 גביעי יוגורט
 2 כפות מים
 ‭1/4‬ כפית מלח
 1 כפית שמיר קצוץ או נענע קצוצה דק

למרק:

שקית אפונה קפואה (כ‭800-‬ גר')
5 כוסות מים
 ‭1/2‬ כוס ציר מרק בטעם עוף
 ‭1/4‬ כוס עלי נענע מלח פלפל
 ‭1/2‬ מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
קוביות היוגורט:

מערבבים את כל המצרכים של קוביות היוגורט ויוצקים לתבנית להכנת קוביות קרח. מכניסים למקפיא עד שהקוביות קופאות (כשעתיים עד ארבע שעות‭.(‬

המרק:

‭.1‬ מבשלים את האפונה במים עד שהמים רותחים. מנמיכים את האש ומוסיפים ציר מרק. מבשלים עוד כ‭20-‬ דקות.
 ‭.2‬ מוסיפים את עלי הנענע ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהאש.
 ‭.3‬ מועכים בעזרת מוט ידני עד שנוצרת בלילה חלקה. ממתינים שיתקרר ומעבירים במסננת דקה תוך מעיכה בכף עץ. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
 ‭.4‬ מעבירים לכד או לקערה ומצננים במקרר כשעתיים לפחות. לפני ההגשה מוסיפים שמנת מתוקה תוך ערבוב מהיר.
 ‭.5‬ יוצקים לקעריות מרק ומניחים במרכז כל מנה קוביית יוגורט קפואה.

צילום: דניאל לילה
מרק אפונה קר צילום: דניאל לילה
קוביות קרח פרחוניות

דרגת קושי: קלה. זמן הכנה: 10 דקות . עד שהמנה מוכנה: 5 שעות

המצרכים:

תבנית להכנת קוביות קרח מים מינרליים פרחי תבלין, עלי תבלין (למשל, פרחי לבנדר סגולים, פרחי שמיר, פרחי בזיליקום, עלעלי גרניום צבעוניים, עלי כובע הנזיר)

אופן ההכנה:

‭.1‬ ממלאים את תבנית הקרח במים מינרליים (כדי שייווצרו קוביות שקופות) עד מחצית מגובה התבנית ומסדרים את הפרחים והעלים בכל קובייה.
 ‭.2‬ מכניסים למקפיא לכשעהשעתיים.
 ‭.3‬ מוציאים את התבנית שכמעט קפאה ויוצקים עוד מים עד סוף שולי גובה התבנית, כדי שהפרחים שצפו למעלה יילכדו באמצע כל קוביית קרח.
 ‭.4‬ מקפיאים לשעתיים-שלוש נוספות ומפזרים על סלטים או מכניסים לכוס גבוהה עם משקה צונן.

צילום: דניאל לילה
קרח צבעוני. לא תמצאו בשום תחנת דלק צילום: דניאל לילה
שקדים על הקרח

דרגת קושי: קלה. זמן הכנה: 5 דקות.  עד שהמנה מוכנה: שעה

המצרכים:

250 גר' שקדים
מים רותחים
קוביות קרח
 מלח גס או מלח אטלנטי גס (להשיג בטעמים שונים)

אופן ההכנה:

‭.1‬ שוטפים את השקדים במי ברז ושמים בקערה.
 ‭.2‬ יוצקים עליהם מים רותחים. משאירים כשעה או יותר. אפשר להשאיר במים במקרר למשך הלילה. ‭.3‬ מסננים את המים. מפזרים קוביות קרח על קערית הגשה, עליהן מפזרים את השקדים הלחים ומעל מלח גרוס.
 ‭.4‬ לשדרוג המנה: אפשר להגיש עם קוביות פרחוניות ולפזר מלח גס מתובלן מוכן.

מרק דובדבנים צונן עם קצפת בזיליקום

אפשר להשתמש בדובדבנים טריים, אבל העבודה הכרוכה בהוצאת החרצנים די מייאשת. ניתן לרכוש צנצנות דובדבנים במיץ טבעי, ללא גרעינים.

דרגת קושי: קלה.  זמן הכנה: 25 דקות.  עד שהמנה מוכנה: 35 דקות

המצרכים (ל ‭10 -‬ מנות‭:(‬
 למרק הדובדבנים:

2 צנצנות דובדבנים ללא חרצנים
 1 מכל מיץ דובדבנים
 ‭1/2‬ כוס יין אדום מתוק
 ‭1/2‬ מכל שמנת מתוקה

לקצפת הבזיליקום:

1 מכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
 ‭1/2‬ כוס עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:
מרק הדובדבנים:

‭.1‬ מרוקנים את תוכן הצנצנות אל מכל מעבד המזון ומעבדים עד שנוצרת תערובת חלקה פחות או יותר. ‭.2‬ מעבירים לקנקן. מוסיפים את מיץ הדובדבנים, היין והשמנת ומערבבים היטב. יוצקים לכוסות זכוכית גבוהות.

קצפת הבזיליקום:

מקציפים את השמנת עם הסוכר עד שנוצרת קצפת מוצקה. קוצצים במעבד מזון את עלי הבזיליקום ומוסיפים תוך תנועות קיפול לקצפת המוכנה.

להגשה: מעטרים את כוסות הזכוכית הגבוהות המלאות במרק בקצפת הבזיליקום.

צילום: דניאל לילה
מרק דובדבנים צילום: דניאל לילה
סורבה משמש ורוזטה

דרגת קושי: קלה . זמן הכנה: 10 דקות. עד שהמנה מוכנה: ‭5-4‬ שעות

המצרכים:
לסירופ הסוכר:

4 כוסות מים
 1 ק"ג סוכר

לסורבה המשמש:

8 משמשים בשלים
 ‭1/2‬ כוס מים
 ‭1/2‬ כוס רוזטה (מיץ שקדים)
 מיץ מ‭1/2-‬ לימון

אופן ההכנה:
סירופ הסוכר:

מביאים לרתיחה את המים והסוכר. מנמיכים את האש ומבשלים כ‭5-‬ דקות נוספות. ממתינים עד שיתקרר.

סורבה המשמש:

‭.1‬ מרסקים את המשמש, ‭2 1/2‬ כוסות סירופ סוכר, מים, רוזטה ומיץ לימון ומעבירים לתבנית מוארכת ולא גבוהה.
 ‭.2‬ שמים במקפיא לכשעה, מוציאים לרגע ומערבבים במזלג. מחזירים להקפאה לשעה נוספת, שוב מוציאים ומערבבים במזלג.
 ‭.3‬ מחזירים למקפיא עד שהסורבה די מוצק ונראה קפוא. לפני ההגשה אפשר לקשט בפרוסות שקדים. מגישים בקערת קרח.

צילום: דניאל לילה
סורבה מישמיש צילום: דניאל לילה
קרחון גספצ'ו

דרגת קושי: קלה. זמן הכנה: 30 דקות. עד שהמנה מוכנה: 5 שעות
 

קרחון גספצ'ו
קרחון גספצ'ו צילום: דניאל לילה
המצרכים (ל ‭12-‬ מנות‭:(‬
 12 מכלים מיוחדים להכנת שלגונים ביתיים (להשיג בכל מרכול ובחנויות לכלי בית)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות ‭850)‬ גר‭  ('‬
2 מלפפונים ירוקים קלופים ופרוסים 1 פלפל ירוק בהיר פרוס לפרוסות
 1 בצל יבש בינוני פרוס
 4 שיני שום מעוכות מיץ מ‭1/2-‬ לימון
 מלח לפי הטעם
 פלפל שחור גרוס לפי הטעם
 ‭1/4‬ כפית סחוג מוכן
 ‭1/2‬ כפית פפריקה אדומה מתוקה
 1 ל' מיץ עגבניות

אופן ההכנה:

‭.1‬ שמים את כל המצרכים (חוץ ממיץ העגבניות) במעבד מזון ומרסקים עד שמתקבל מרקם חלק.
 ‭.2‬ מעבירים לכד, מוסיפים את מיץ העגבניות ומרסקים במוט ידני עד שנוצר מרקם חלק מאוד. טועמים ומשפרים את הטעם.
 ‭.3‬ יוצקים למכלים להכנת שלגונים ביתיים. מכניסים להקפאה לכ‭5-‬ שעות ולפני ההגשה משחררים את השלגון עם המקל ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->