העגבניה הקובעת: איך תכינו לבד פיצה ליגה
שף מנה שטרום, מאבות המטבח האיטלקי בארץ, חושף את המתכון לרוטב הפיצה במסעדת "רדיו רוסקו" ואת המתכון לבצק הדק והקריספי. שלבי הכנה מצולמים בדרך לפיצה ביתית משובחת
חומרים לרוטב עגבניות בסיסי (ל-3 פיצות בינוניות):
1/4 כוס שמן זית משובח
כ-2 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות בסכין
מעט אורגנו טרי
מלח ים
פלפל שחור
1. מתחילים בהכנת רוטב העגבניות הבסיסי: בסיר עמוק וכבד מחממים את רבע כוס השמן. מוסיפים פנימה את העגבניות האורגנו ומכסים.
2. מבשלים כשעתיים על אש מאוד נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.
הבצק:
המרכיב העיקרי של הבצק הינו הקמח. לפיצה איטלקית איכותית השקיעו בקמח איטלקי משובח לפיצה. בכל חנות לצרכי אפייה מוכרים כיום קמח ייעודי זה המבטיח בצק פריך וטעים.
האפייה:
המהדרין משתמשים בתנור אבן אותנטי או באבן אפייה מיוחדת, המונחת כלאחר כבוד על תבנית האפייה ומייצרת אפקט דומה . ניתן גם להשתמש בתבנית אפייה איכותית וכבדה, בתנור שחומם היטב לחום גבוה.
התוספות:
התוספות על הפיצה הן עניין של ניסוי וטעייה. קרוב לוודאי שרוב השילובים יצלחו כי....זו טבעה של הפיצה. אנו ברדיו רוסקו מציעים תוספות איטלקיות קלאסיות עם טוויסט מקומי: אספרגוס, סלמי הרס, פטה, קישואים, צ'יפולטה, ארטישוק, רוקט ועוד.
חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים, להמסת השמרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כ-1 כוס מים קרים
אופן ההכנה:

שלב 1 - מערבבים את השמרים במים פושרים, מוסיפים את הסוכר ומחכים לתסיסה של מספר דקות. שמים בקערה את הקמח ואת תערובת השמרים ומתחילים בפעולת הלישה. מוסיפים מלח ושמן זית ואת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד.
צילומים: רן ספוזניק

שלב 2 - מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ולשים את הבצק. לא להתעצל, יש ללוש את הבצק לפחות 10 דקות על מנת שיקבל את המרקם והטעם הראוי לו.

שלב 3- מקמחים את הבצק, מחזירים לקערה ומכסים במטלית לחה. מתפיחים את הבצק כשעה מחוץ למקרר, עד שהוא לפחות מכפיל את נפחו. בתום זמן ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, יוצרים כדור ומניחים שנית להתפחה. הפעם שעתיים תמימות. אפשר גם למשך הלילה במקרר. מרדדים כל חלק לעלה דקיק ככל האפשר ומורחים את השוליים בשמן זית, יוצקים את הרוטב הפושר במרכז ו''דוחפים'' אותו בתנועות ספירלה עד לשולי הבצק .

שלב 4 - מכסים את שכבת הרוטב בפרוסות גבינת מוצרלה ואופים בתנור ב-220 מעלות עד להזהבת הבצק גם מלמטה

שלב 5 - מקבלים פיצה חמימה, פריכה וזהובה

שלב 6 - מוסיפים עלי רוקט ופרוסות פרמז'ן

שלב 7 - מקבלים פיצה קריספית של אלופים