משחקי תמנון: כשהקלמרי לא מבין בכדורגל הוא טעים יותר
אנחנו אוהבים קלמרי. הוא רך ייחודי ומשתדך טוב להרבה טעמים. שלושה מתכונים טובים של מסעדות המשתתפות בשבוע הגורמה של מעריב ו-rest ומציעות ארוחת גורמה שלמה ב-79 שקלים. מחווה לפול התמנון

160 גרם קלמארי (גוף)
160 גרם קלמארי (ראש)
8 זיתי קלמטה מגולענים
פלפל שאטה מיובש קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
מעט טימין קצוץ
מעט סלרי ללא עלים
מעט מלח ופלפל גרוס
גרידת לימון לפי הטעם
20 גרם גרגרי חומוס מושרים ומבושלים מראש
200 מ"ל שמן זית
60 מ"ל יין לבן
2 כפות מיץ לימון
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את המלח, הפלפל השחור גרוס, פלפל השאטה ושיני השום.
מחכים מעט עד שהשום יזהיב, מוסיפים את הקלמארי, הטימין, הסלרי, החומוס, הזיתים וגרידת הלימון. מקפיצים את הכול יחד, מוסיפים את היין הלבן, מיץ הלימון ולבסוף את הפטרוזיליה.
מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי טוב וכוס יין לבן.
מתכון של טל אבואב שף מסעדת Ocean.

רכיבים ל- 4 מנות:
2 חצילים שלמים בינוניים
400 גרם טבעות קלמארי
2 כפות חמאה
2 כפות עגבניות מיובשות
בצל 1 קלוף וחתוך לפרוסות
מלח ופלפל
חצי כוס יוגורט
כף כוסברה קצוצה

קולים את החצילים על האש מכל הכיוונים עד שהם מוכנים.
כאשר החצילים מוכנים חותכים אותם ל-2 ומניחים על 4 צלחות (חצי חציל על כל צלחת).
מחממים מחבת עם חמאה על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל, הקלמרי, העגבניות המיובשות, המלח והפלפל.
מקפיצים את התוכן של המחבת עד אשר הקלמרי מוזהב ומקורמל מעט.
מניחים את הקלמארי על 4 החצילים.
מערבבים בצלוחית את היוגורט עם הכוסברה ומתבלים במעט מלח ופלפל.
מזלפים יוגורט על החציל ומגישים.
מתכון של אמיר מרקוביץ' שף מסעדת "איטלקיה בתחנה".

מתכון מעורר תיאבון במיוחד, עם הרבה טעימים שצובטים את הלשון. אנחנו התאהבנו.
חומרים ל- 4 מנות:
לסלט:
3 חצילים שמנים
5 עגבניות רכות
2 פלפלים ירוקים חריפים
4 שיני שום קצוצות
2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2\1 כוס שמן זית כתית מעולה
4 כפות מיץ לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס דק
ליוגורט:
כוס יוגורט בקר
4\1 כוס נענע קצוצה
4\1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות מיץ לימון
מלח דק
240 גרם קלמארי סגול טרי נקיים ושלמים
2 כפות מיץ לימון
פלפל שחור גרוס דק
אופן הכנה:
סלט:
- על להבה פתוחה, שורפים היטב את החצילים, העגבניות והפלפלים וסוגרים בקופסא אטומה (לפני הקילוף).
- שמים בקערה עמוקה את כל מרכיבי בסיס היוגורט, מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך 20 דקות.
- מקלפים את הירקות, נפטרים מהזרעים וקוצצים אותם היטב עם סכין. הסלט הוא גושי ולא חלק.
- מעבירים את הירקות לקערה עמוקה, מוסיפים את השום, העשבים, מיץ הלימון וחצי מכמות השמן.
מתבלים ומערבבים היטב, במידת הצורך, מוסיפים את יתרת השמן. השמן עשוי להבלע ולהיספג בסלט במהלך ההכנה ולכן אל תהססו להוסיף עוד שמן.
- מחממים את הפלאנצ'ה או מחבת ברזל כבדה, מוסיפים מעט שמן וצורבים היטב את הקלמארי מכל צדדיו. מפלפלים ושופכים את מיץ הלימון על הקלמארי. בשלב זה נוצר בעבוע חזק של נוזל שמגביר את הטעמים.
במרכז ולאורכה של צלחת מלבנית מניחים את הסלט כשהוא בטמפרטורת החדר, מעליו מניחים את הקלמארי החם ובעזרת כף זולפים מעט מהיוגורט הירוק על המנה.
מומלץ להגיש לצד פוקצ'ה חמה.
מתכון של שף מסעדת אקווריה ביסטרו פירות ים Aquaria Seafood Bistro
שבוע הגורמה בשיתוף עיתון מעריב ואתר המסעדות Rest מתקיים בין התאריכים 22-31.8.10. משתתפות בו כמאה מסעדות ברחבי הארץ, המציעות מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, במחיר קבוע של 79 שקלים. פרטים נוספים באתר הפסטיבל.