כל מנה יהלום: פסטיבל האוכל הכשר השלישי ייפתח השבוע
השר לשעבר שאול יהלום עומד מאחורי פסטיבל האוכל הכשר והמשפחתי, שיבעבע מחרתיים בטיילת נתניה. שלושה מתכונים למנות כשרות למי שרוצה להתחמם בבית
על הטיילת יפרשו דוכני אוכל ממטבחים שונים אסיאתי, איטלקי, ים תיכוני, מזרחי ועוד. יהיו גם דוכנים של שמני זית, גבינות ותבלינים, שוקולד, קרפים ועוגות, מיצים ומשקאות, כלי מטבח וציוד עזר. כולם יציגו את המגמות וההתפתחויות שאפיינו את תחום האוכל הכשר בארץ בשנים האחרונות.
בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל: מסעדת אי-זוגי של השף איתן מזרחי, אנג'ליקה, גבריאל, לגוטה, מרקש, אל גאוצ'ו, מסעדת פסטורלי, טרנטינו, גברת סושי, צ'ילי, אנג'ל ושיפודי התקווה.
הציפייה לקהל של משפחות הובילה את המארגנים לדאוג גם לבמת אמנים עם הופעות ללא תשלום שיתחילו בכל אחד מימי הפסטיבל ב- 20:00, למתחם ג'ימבורי ולפעילויות לילדים. פעילויות הפסטיבל ימשכו עד 23:00.

דרגת קושי של הכנת המנה: קלה
עד שהמנה מוכנה: 15 דקות
זמן עבודה: 15 דקות
כשרות: כשר
מרכיבים למרק ל -4 מנות:
1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
300 גרם פלפל אדום נקי
4 שיני שום
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1/4 כף טבסקו
25 גרם מלח
3/4 כוס שמן זית
2 פרוסות לחם- החלק הרך בלבד- מושרה במים וסחוט
אופן הכנה:
1. טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים למעט השמן זית.
2. לאחר 2 דקות מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי.
3. לסנן את המרק במסננת בעלת חורים קטנים.
מרכיבים למחית שקדים:
125 גרם שקדים לבנים קלויים
1/2 כף רוזטה
זילוף מים לצורך ערבוב בבלנדר- כמות ממש קטנה
10 cc שמן זית
אופן הכנה:
טוחנים בבלנדר ומסננים ומקררים
להגשה:
יוצקים את מרק הגספאצ'ו לקערית ומקשטים עם מחית השקדים ועם שמן זית איכותי.
מתכון של השף ארז מרגי ממסעדת "אנג'ליקה" המשתתפת בפסטיבל האוכל הכשר.
מתכון המיועד למי שנוהגים להכין מתכונים אסיאתיים בבית מדי פעם ודורש כלי במבוק לאידוי, שניתן להשיג בחנויות המתמחות.
מצרכים:
חבילת דפי אורז
קערית עם מי ברז קרים
נתחי סלמון וירקות מוקפצים ברוטב טריאקי
אורז מאודה מתובל בחומץ אורז ומעט סוכר
צ'ילי
רוטב טריאקי
רצועות גזר דקות
חבילת נבטים
בצל ירוק קצוץ.
שומשום.
אופן ההכנה:
משרים מספר דפי אורז בקערה של מי ברז עד שהם מתרככים, מוציאים דף אורז אחד וממלאים אותו במעט אורז מאודה ומתובל, כפית אחת של סלמון טרייאקי מוקפץ, מעט נבטים, רצועות גזר. מתבלים במעט צ'ילי.
מגלגלים וסוגרים את דף האורז עם כל התכולה שבו, כמו שמגלגלים וסוגרים עלי בלינצ'ס, מניחים לאידוי מספר דקות בכלי במבוק לאידוי, מוציאים ומניחים על צלחת.
מכינים עוד כמה דפי אורז ולסיום מניחים אותם על מגש , מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, שומשום ומעט רוטב טריאקי.
מתכון של מסעדת "עמוק בווק" המשתתפת בפסטיבל האוכל הכשר.

מתכון מתובל ומעניין לממולאים, שכדאי לשמור גם לסתיו.
מצרכים (לכ-6 מנות)
למילוי:
1/2ק"ג בשר בקר מובחר טרי טחון
כוס אורז שטוף במים
2 בצלים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 עגבניות אדומות מגורדות
1/4 כוס שמן סויה
1 כפית פפריקה אדומה
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית כורכום
1 כוס ציר עוף
לרוטב
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף מרק בצל
1/2 כוס רכז רימונים
2 כוסות ציר בקר חם
2 כוסות מים רותחים
כפית פפריקה אדומה
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
1 כוס ציר מרק עוף
אופן ההכנה
אופן הכנת הירקות למילוי:
בצל:
1. מקלפים את הבצל, יוצרים חתך לאורכו של הבצל. לא לחתוך לחצי.
2. חולטים במים רותחים ל-10 דקות ופותחים בקלות כל עלה בצל בנפרד.
כרוב:
1. מוציאים את הליבה של העלים ושמים כרוב במקפיא ליום או יומיים.
2. מוציאים מהמקפיא ושמים במים להפשרה (לא משנה אם רותחים פושרים או קרים).
פלפל:
1. חותכים את חלקו העליון של הפלפל ומרוקנים את הליבה של הפלפל מכל הגרעינים.
אופן הכנת המנה:
1. בקערה נפרדת מערבבים את המוצרים להכנת המילוי , משפרים טעם במידת הצורך.
2. ממלאים את הירקות שהכנו מראש במילוי.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים להכנת הרוטב.
4. בסיר נפרד מסדרים בצורה הדוקה את כל הירקות הממולאים. מוסיפים מעל את תערובת הרוטב
מכסים בצלחת בכדי ליצור לחץ על הממולאים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 40 דקות.
באדיבות השף איתן מזרחי ממסעדת אי זוגי המשתתפת בפסטיבל האוכל הכשר. איננו יודעים מי היא רחל אבל שמה בהחלט מוסיף למתכון ניחוח אותנטי.
