אין יותר קיץ מזה: קרטיב אבטיח וכדורי שוקולד בריאים

עם קצת רצון טוב וקצת דמיון אפשר לארגן לילדים הפתעות מתוקות ובלתי הרסניות: קרטיבים של אבטיח, כדורי שוקולד בריאים ומאפינס עם בננות וחמאת בוטנים

שי לי ליפא | 8/8/2010 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קרטיבים של אבטיח

קרטיבים קטנים בכוסות שוט עשויים מאבטיח אמיתי ללא חומרי טעם וצבע. אין יותר קיץ מזה.

 דרגת קושי: קלה
  זמן הכנה: 5 דקות
 עד שהמנה מוכנה: 5 שעות הקפאה

המצרכים (ל ‭10 -‬ ארטיקים קטנים‭:(‬
 4 כוסות קוביות אבטיח
 ‭1/3‬ כוס ‭70)‬ גר‭('‬ סוכר חום בהיר
 1 כפית מיץ לימון
 מקלות ארטיק

אופן ההכנה:

‭.1‬ טוחנים את כל החומרים במעבד מזון או בבלנדר עד קבלת תערובת חלקה.
 ‭.2‬

יוצקים לכוסות שוט ומעבירים למקפיא.
 ‭.3‬ לאחר שעה נועצים מקל ארטיק באמצע כל כוס (קונים בחנויות יצירה ואפשר גם להשתמש בכפיות קטנות במקום במקלות) ומקפיאים ל‭4-‬ שעות נוספות לפחות.

צילום: דן לב
קרטיב אבטיח. בלי חומרי צבע צילום: דן לב
כדורי שוקולד בריאים

את הביסקוויטים המסורתיים החלפתי בפצפוצי אורז ללא סוכר (אפשר לרכוש בחנויות טבע‭.(‬ מתקבלים כדורי שוקולד טעימים במרקם מתפצפץ.

דרגת קושי: קלה
זמן הכנה: 20 דקות
 עד שהמנה מוכנה: 3 שעות

המצרכים (ל ‭25 -‬ כדורים‭:(‬
 לכדורי השוקולד:

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
 ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) חלב
 1 כפית תמצית וניל אמיתית
 ‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גר‭('‬ סוכר חום בהיר
 2 כוסות פצפוצי אורז

לציפוי:

‭1/2‬ כוס קוקוס טחון או שומשום

אופן ההכנה:

‭.1‬ ממסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
 ‭.2‬ יוצקים חלב, מוסיפים תמצית וניל וסוכר ומערבבים.
 ‭.3‬ מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים שוב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל‭3-‬ שעות להתייצבות.
 ‭.4‬ יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (אם התערובת שהתה במקרר זמן ממושך יותר והתקשתה, ממתינים כמה דקות כדי שתתרכך מעט ואז יוצרים כדורים‭.
5.(‬ מגלגלים בקוקוס או בשומשום. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

צילום: דן לב
כדורי שוקולד. פצפוצי אורז במקום ביסקוויטים צילום: דן לב
מאפינס בננה וחמאת בוטנים

למאפינס האלה יש מרקם רך וטעם עדין של חמאת בוטנים ובננות. אפשר לשתף את הילדים בהכנה הפשוטה, הכוללת מעיכת בננות במזלג וערבוב חומרים בלבד.

דרגת קושי: קלה
זמן הכנה: 10 דקות
 עד שהמנה מוכנה: 25 דקות

המצרכים (ל ‭12 -‬ מאפינס‭:(‬
 1 כוס ‭140)‬ גר‭('‬ קמח מלא
 ‭3/4‬ כוס דחוסה ‭150)‬ גר‭('‬ סוכר חום כהה
 1 כפית אבקת אפייה
 1 כפית אבקת סודה לשתייה
 2 בננות קלופות
 ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ גר‭('‬ חמאת בוטנים חלקה
 2 ביצים
 1 גביע ‭200)‬ גר‭('‬ יוגורט ‭3%‬
אופן ההכנה:

‭.1‬ מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות ומשמנים תבנית שקעים (או מניחים מנג'טים בשקעים).
 2. .מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה בקערה.
 ‭.3‬ בקערה נפרדת מועכים בננות במזלג, מוסיפים חמאת בוטנים, ביצים ויוגורט וטורפים במטרפה ידנית עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
 ‭.4‬ יוצקים את תערובת הבננות על תערובת הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
 ‭.5‬ יוצקים לתבנית עד ‭3/4‬ מגובה השקעים. אופים ‭25-20‬ דקות עד הזהבה והתייצבות, מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים.

צילום: דן לב
את המאפינס האלה כדאי לאכול במזגן, עם כוס תה צילום: דן לב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים