אין יותר קיץ מזה: קרטיב אבטיח וכדורי שוקולד בריאים
עם קצת רצון טוב וקצת דמיון אפשר לארגן לילדים הפתעות מתוקות ובלתי הרסניות: קרטיבים של אבטיח, כדורי שוקולד בריאים ומאפינס עם בננות וחמאת בוטנים
קרטיבים קטנים בכוסות שוט עשויים מאבטיח אמיתי ללא חומרי טעם וצבע. אין יותר קיץ מזה.
דרגת קושי: קלה
זמן הכנה: 5 דקות
עד שהמנה מוכנה: 5 שעות הקפאה
המצרכים (ל 10 - ארטיקים קטנים:(
4 כוסות קוביות אבטיח
1/3 כוס 70) גר(' סוכר חום בהיר
1 כפית מיץ לימון
מקלות ארטיק
אופן ההכנה:
.1 טוחנים את כל החומרים במעבד מזון או בבלנדר עד קבלת תערובת חלקה.
.2
.3 לאחר שעה נועצים מקל ארטיק באמצע כל כוס (קונים בחנויות יצירה ואפשר גם להשתמש בכפיות קטנות במקום במקלות) ומקפיאים ל4- שעות נוספות לפחות.

את הביסקוויטים המסורתיים החלפתי בפצפוצי אורז ללא סוכר (אפשר לרכוש בחנויות טבע.( מתקבלים כדורי שוקולד טעימים במרקם מתפצפץ.
דרגת קושי: קלה
זמן הכנה: 20 דקות
עד שהמנה מוכנה: 3 שעות
המצרכים (ל 25 - כדורים:(
לכדורי השוקולד:
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס 120) מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כוס 50) גר(' סוכר חום בהיר
2 כוסות פצפוצי אורז
לציפוי:
1/2 כוס קוקוס טחון או שומשום
אופן ההכנה:
.1 ממסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
.2 יוצקים חלב, מוסיפים תמצית וניל וסוכר ומערבבים.
.3 מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים שוב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל3- שעות להתייצבות.
.4 יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (אם התערובת שהתה במקרר זמן ממושך יותר והתקשתה, ממתינים כמה דקות כדי שתתרכך מעט ואז יוצרים כדורים.
5.( מגלגלים בקוקוס או בשומשום. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

למאפינס האלה יש מרקם רך וטעם עדין של חמאת בוטנים ובננות. אפשר לשתף את הילדים בהכנה הפשוטה, הכוללת מעיכת בננות במזלג וערבוב חומרים בלבד.
דרגת קושי: קלה
זמן הכנה: 10 דקות
עד שהמנה מוכנה: 25 דקות
המצרכים (ל 12 - מאפינס:(
1 כוס 140) גר(' קמח מלא
3/4 כוס דחוסה 150) גר(' סוכר חום כהה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 בננות קלופות
1/2 כוס 120) גר(' חמאת בוטנים חלקה
2 ביצים
1 גביע 200) גר(' יוגורט 3%
אופן ההכנה:
.1 מחממים תנור ל180- מעלות ומשמנים תבנית שקעים (או מניחים מנג'טים בשקעים).
2. .מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה בקערה.
.3 בקערה נפרדת מועכים בננות במזלג, מוסיפים חמאת בוטנים, ביצים ויוגורט וטורפים במטרפה ידנית עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
.4 יוצקים את תערובת הבננות על תערובת הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
.5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים. אופים 25-20 דקות עד הזהבה והתייצבות, מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים.









נא להמתין לטעינת התגובות