ויוה לה וילה: וילת אירוח מרגשת בצפת
בראש פינה, במעלה ההר המוביל לצפת, שוכנת "אחוזת יסמין" - וילת פאר מרהיבה המשקיפה אל הכנרת. אם תאספו כמה חברים ותשתלטו על כולה - תרוויחו חופשה מהסרטים
בראש פינה, במעלה ההר המוביל לצפת, ישנה שכונה די מבודדת שנקראת משום מה "הרחבה ד."' בשכונה הזו, אף ששמה מזכיר שכונות של שיכוני רכבת, ישנן אך ורק וילות רחבות ידיים, מוקפות גינות ועצים וירק, ומכולן יש מבט פנורמי על ראש פינה, העמק שבו היא שוכנת, אבל בעיקר על הכינרת - שנדמה ששוכנת מרחק נגיעה מהמקום. את אחת הווילות הללו, גדולה במיוחד ועם שטח אדמה נרחב שמקיף אותה, קנו לפני כשנה וחצי לבנה ודוד, בעל ואישה שמתגוררים עם ילדיהם בכפר ורדים, אבל חלומם הגדול היה להקים בית מלון קטנטן במקום שיימצא ראוי לכך. הווילה בהרחבה ד' הייתה מקום שכזה, אם כי היה ברור שכדי להפוך אותה לגן עדן צריך להשקיע הרבה מאוד כסף, להרוס את הבית שהיה ולבנות תחתיו בית חדש שיש בו חמש סוויטות, המחולקות על פני שלוש קומות.
11 חודשים לאחר שהתחילו בבניית "אחוזת יסמין" - כך קוראים למקום - עמד על תלו אחד המלונות היפים ביותר שראיתי בשנים האחרונות. בקומת הכניסה סלון ענק, מוקף קיר זכוכית, כדי שלא יאבד מילימטר מהנוף המשגע. כמו כן, יש בו מטבח מאובזר עד הפרט האחרון, שולחן עץ גדול לידו, לארוחת הבוקר שעליה עוד יסופר. משם עולים ארבע מדרגות, אל אחד מחמשת החדרים. אם ממשיכים לעלות עוד כעשר מדרגות, מגיעים אל הקומה העליונה, שגם בה מעין סלון גדול ומשני צדדיו עוד שני חדרים, ולכל חדר מרפסת גדולה עם ג'קוזי, ספת ישיבה, שולחן וכיסאות. ונוף כבר אמרנו.
קומה אחת מתחת לסלון המרכזי נמצאים עוד שני חדרים, וכשפותחים את הדלת שלהם אפשר מיד לקפוץ אל תוך הבריכה, או לשבת באחת מפינות החמד המקיפות אותה. אם יתמזל מזלכם, כפי שהתמזל מזלנו, או אם תזמינו את כל חמשת החדרים, תהיה לכם אפשרות להיות אדוני האחוזה המקסימה הזו, מה שאומר שכל מה שסופר עד עכשיו ועוד יסופר יהיה רק שלכם. תוכלו לקפוץ ולהשתולל בבריכה, לצחוק ולשיר, בלי שזה יפריע לאיש. תוכלו לעמוד על מרפסת הקומה השנייה, עטופים בחלוק רחצה אחרי שיצאתם מהג'קוזי, ולנהל שיחה עם אלו שגרים בקומה התחתונה, זו המשיקה לחצר הגדולה ולבריכה. וכמובן שתוכלו גם סתם לשבת באחת מפינות החמד של הווילה הגדולה הזו ולשתוק. או לנמנם על ספה גדולה ומוצלת, כפי שעשה זוג אחד מאיתנו.
אחד ממאפייניה של אחוזת יסמין הוא הסטנדרט הגבוה של העיצוב. הן של המבנה, והן עיצוב הפנים. לבנה ודוד השקיעו הרבה מאוד כסף באבזור החדרים הטוב ביותר שאפשר. המיטה מפנקת, המצעים צחורים ונעימים, טלוויזיה בעלת אפשרות של בחירת סרטים מדיסק-און-קי שניתן לאורחים, מקלחת עם שני סוגי טוש מפנקים, מאלו שגרמו לכוכב של "עבודה ערבית" לעבור להתגורר בשכונה יהודית, מכונת אספרסו משוכללת עם כל הציוד הדרוש, ריהוט מינימליסטי אך משובח, רצפת עץ שמשרה נעימות ועליה שטיח פרסי, ועוד. מרגע שנכנסים לווילה עוברים לאווירת חופשה ופינוק. זה מתחיל עם שמפניה צוננת שמקבלים כשמגיעים, עם מים קרים, פירות, עוגיות מאפה בית.

אחרי לילה של שינה נעימה, קצת אחרי השעה עשר בבוקר, הזמינו אותנו לשולחן העץ שליד המטבח לארוחת בוקר. לא היה אחד מכל השמונה שהגיעו בריצה שלא התחיל את הארוחה עם קריאת התפעלות, איש-איש וסגנונו. על השולחן המתינו לנו עשרות צלוחיות וצלחות קטנות ובהן כל מה שחולמים לאכול בבוקר. היו שם סלמון כבוש, סלט חצילים, גבינות מסוגים שונים, טפאנד זיתים, טחינה, סלט ירקות, סלט טונה, לחם חם וטרי מקמח מלא שמכין מישהו במיוחד עבור המקום - וגם לחץ פיזי מתון לא גרם ללבנה לגלות לנו מיהו - יוגורט עם פירות, גרנולה ודבש, שלושה סוגי ריבות, לימונדה שלימוניה נסחטו רגע קודם, וזוהי רק רשימה חלקית.
כמובן שכל אחד בוחר לעצמו את החביתה שהוא מעדיף, ואת הקפה, או שותה תה עם נענע שמוגש בקומקום מרכזי. אם ארוחת הבוקר היא אחת הסיבות הטובות לצאת מדי פעם לחופשה במלון או בצימר, ארוחת הבוקר באחוזת יסמין נותנת לסיבה הזו משנה תוקף.
ישנם שני עניינים שיכולים להעיב במקצת על ההנאה
אחוזת יסמין, שכונת הרחבה ד' ראש פינה, טלפון: .0546149887

בארוחת הצהריים בשבת הניחו המארחים על השולחן בקבוקי יין של יקב תבור "מסחה ."2005 כמארחים שיודעים לתת גוד-טיים לאורחיהם, וכמי שמקרר היין שלהם מכיל יינות משובחים בדרך כלל, לא בדיוק הבנתי בתחילה את הבחירה שלהם. עד שטעמתי. כוס אחת ועוד אחת, וגם שלישית הייתה, ומעבר לזה לא נמסור יותר אינפורמציה. מסחה 2005 התגלה לי כיין משובח, מתאים בדיוק לארוחת הצהרים המושקעת שכולנו נהנינו ממנה. כשהבעתי את התפעלותי נתן לי בעל הבית סקירה קצרה ומעניינת על היין: מדובר על בלנד (תערובת) של ענבי קברנה סוביניון, מרלו ושיראז, שנבצרו בבציר מאוחר כדי להגיע למיצוי מלא של הטעמים והריחות. אחרי התסיסה, שנמשכה חודש ימים, עברה התערובת לשכב בחביות עץ אלון צרפתי למשך שנה וחצי. כל התהליך הזה, עם טיבם הראשוני של הענבים, הביא אל השולחן יין שבהחלט משדרג כל ארוחה, מהנה את השותים ומכריח את המארחים לפתוח עוד ועוד בקבוקים. בחנויות היין מוכרים היום מארז של מסחה ,2005 עם שתי כוסות קריסטל, כשהכל ארוז בקופסה שחורה ואלגנטית, ב138- שקל. מתנה מוצלחת במיוחד.
יש פוליטיקאים בדימוס שאחרי שפרשו מהפוליטיקה הם רוצים ליהנות מהחיים. איש איש והנאותיו. השר והח"כ לשעבר שאול יהלום החליט לבחור באוכל. כשר, ודאי שכשר. כפי מראהו, מאז ומעולם היה חובב אוכל רציני, ומה שראוי לשבח שהוא אינו מתבייש בכך. נהפוך הוא. יהלום הפך למבקר מסעדות כשרות באחד העיתונים של הציבור הדתי, ולפני שלוש שנים החליט גם להפוך ליזם בתחום הזה, ועם איש העסקים דב פליישמן הקים את "לאכול כשר," פסטיבל האוכל שכל המנות בו מתאימות למקפידים על הפרדה בין בשר לחלב.
הפרינציפ זהה לזה של "טעם העיר," פסטיבל האוכל הלא-כשר: כל מסעדה כשרה שחפצה בכך יכולה לפתוח לעצמה דוכן, וכל המנות יימכרו במחיר שווה לכל נפש של עד 25 שקל.
השנה החליטו יהלום ופליישמן לערוך את הפסטיבל על חוף ימה של העיר נתניה, בטיילת חוף ארגמן, והוא יתקיים בין התאריכים 19-17 באוגוסט.
אוכל כשר הוא היום כבר כמעט בגדר מגמה. מסעדות רבות מבינות שיש בו פוטנציאל אדיר לקליינטים, והן מתאימות את עצמן אליהם. הבישול החדש מאפשר את המעבר הזה בקלות די רבה. כבר מזמן מחליף שמן הזית את החמאה והשמנת, גם בשר כשר באיכות טובה ניתן למצוא היום בקלות, ירקות בכל צורות הבישול והאידוי הם הלהיט הגדול, וכל מה שצריך להוסיף לכך הוא כישרון ויד טובה של השף.