מצב כפית: הייל שניידר, שף פיצריית פוקו, עונה על השאלון
הוא צמחוני כבר 18 שנה ובכל פעם שהוא מכין פיצה עם בייקון הוא מתגעגע אבל לא נוגע. הוא חושב שבמבה זה המצאה גאונית ומת על הסביח בפרישמן. הייל שניידר, שף פיצריית פוקו בתל אביב (בבעלות קרן פלס ורון פאר)
"כלום, רק קפה. אני לא מהאנשים שאוכלים בבוקר. עכשיו כבר שלוש בצהריים ועדיין לא הכנסתי כלום לפה, אבל בקרוב אוכל, אני בטוח.“
נכון שאין כמו אוכל של אמא?
"אני מניח שזה נכון עבור רוב האנשים, כי כל אחד מתגעגע לאוכל של אמא שלו בסופו של דבר. אני אוהב בעיקר את האפייה של אמא שלי: העוגות והמאפים הנהדרים שלה.“
מה המאכל שאתה הכי זוכר מבית אמא?
"בחגים אמא שלי היתה מכינה ’קרקר קנדי‘ - קרקרים מצופים אבקת סוכר ושוקולד, מאוד קשים וקריספיים ומאוד טעימים.“
מה היה הרגע שבו החלטת שאתה רוצה לעסוק באוכל כל חייך?
"עד גיל 26 הייתי אנליסט השקעות, זה מה שלמדתי ובזה עסקתי. אבל אז החלטתי לעשות הפסקה, נסעתי לאשראם בווירג‘יניה ועבדתי שם במטבח. אף פעם לא למדתי בישול, פשוט נזרקתי למטבח והתאהבתי."

באיזו מסעדה בעולם הכי נהנית?
"אני מאוד אוהב אוכל רחוב, וכשחייתי בסן דייגו בקליפורניה הכי נהניתי מהדוכנים ברחוב שמוכרים בוריטוס טריים. האוכל האהוב עליי הוא מקסיקני, ובארץ לא הצלחתי למצוא אוכל מקסיקני טעים. אבל אני אוהב גם את אוכל הרחוב כאן - פלאפל וסביח."
ובישראל?
"פוקו כמובן היא המסעדה הכי טובה בתל אביב ואני מאוד אוהב גם את 'סביח פרישמן.' אני גר קרוב לשם ואני אוכל שם לעתים קרובות. אני גם מאוד אוהב לאכול בבתים של אנשים
מה היה הדבר הכי מוזר שאכלת?
"אני צמחוני כבר 18 שנה, אז למרות שאני הרפתקני מאוד, לא יצא לי לאכול דברים מוזרים מאוד, אבל אני תמיד מוכן לנסות משהו מיוחד.“
ומה לעולם לא תאכל?
"חיות. לפני שנעשיתי צמחוני מאוד אהבתי בייקון, וזה הדבר היחידי שלעתים אני מתגעגע אליו. אני מכין פיצה בייקון במסעדה, ותמיד הריח עושה לי חשק, אבל אני לא נוגע.“
אתה שומר על דיאטה?
"כן, זה מאוד קשה כי אני עובד בפיצרייה, אבל אני שם לב למה שאני אוכל ואני מתאמן בקביעות. אני אוכל הרבה ירקות טריים כי הירקות כאן כל כך טריים וטובים.“
אתה נעזר לפעמים בספרי בישול?
"אני מאוד אוהב לקרוא על בישול תאילנדי ועל בישול אתני בכלל, ובבית אני מכין הרבה מזה לחברים שלי. לרוב המתכונים מכילים בשר ואז אני עושה להם אינטרפרטציה צמחונית.“
מה אתה יכול לאכול כמעט ללא הפסקה?
"אני יכול לשתות בירה ללא הפסקה ואני גם מאוד אוהב פלאפל ובמבה. במבה זו המצאה אדירה.“
איזה סרט שיש בו אוכל הכי גירה לך את החושים?
"אני לא רואה סרטים, אבל מאוד אהבתי את התוכנית של השפית פולה דין ששודרה בארצות הברית בערוץ האוכל. זו תוכנית מעולה.“
כעסת מתישהו על מבקרי מסעדות?
"לא, אני חושב שיש להם עבודה מצוינת וחשוב להבין שזו רק דעתם ולא האמת המוחלטת. מעולם לא כעסתי עליהם, הם בסך הכל עושים את עבודתם.“
האם אפשר לומר על אוכל שהוא סקסי?
"בהחלט. אם מישהו מכין לי אוכל, זה מאוד סקסי בעיניי ואני מקווה שזה אותו דבר גם בעיני מי שאני מכין לו. היה לי חבר לשעבר שהיה שף, וזה היה מאוד סקסי לראות אותו בעבודה.“