הפוגה מתוקה: קראמבל תפוחים של צחי בוקששתר
לשעות בהן הגוף ישמח לפחמימה איכותית וגלידה שיעזרו לו לאהוב את החיים קצת יותר. צחי בוקששתר עם המתכון לקראמבל תפוחים בסגנון אמריקאי
חומרים ל-8 מנות:
2 כוסות קמח
כוס סוכר חום
½ כוס קוואקר (שיבולת שועל)
¾ כוס חמאה מומסת
כוס סוכר רגיל
2 כפות קורנפלור
¼ כפית מלח
6 תפוחים
½ כפית קינמון טחון או½ מקל ווניל
¼ לימון
תבנית חסינת אש גדולה או תבניות אישיות.

קראמבל. אנחנו כאן בשביל פירורי הבצק וטעמי הקינמון והוניל
צילום: יח''צ
הכנה:
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי אחיד.
סוחטים מעל התפוחים מיץ מהלימון ובוזקים סוכר רגיל. מוסיפים קינמון או את גרגרי הווניל ומשאירים בקערה.
מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים עם להב הפלדה את הקמח עם הסוכר החום, הקוואקר והחמאה.
מעבירים שליש מהכמות לתבניות ומשטחים דק-דק בידיים.
את שאר הבצק מצננים במקרר. מניחים את התפוחים במסננת מעל סיר
קטן לכמה דקות, מוסיפים לנוזלים קורנפלור, טורפים ומוסיפים גם ½ כוס מים רותחים. מרתיחים תוך טריפה.
מצננים מעט ומערבבים את התפוחים במרק שנוצר.
יוצקים לתבנית או לתבניות ומפוררים מעל את שאר הבצק, מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים עד לקבלת צבע זהוב במשך כמעט שעה.
מגישים את הקראמבל חמים ורצוי עם גלידה ווניל שכל סועד מניח על המנה האישית והיא נמסה לאט ונספגת בפירורי הבצק.







נא להמתין לטעינת התגובות