מדגדג באצבעות: למה להסתיר כפות רגלים בקיץ?
אם תטפחו אותן יהיה קל יותר גם למצוא את מי שיפנק אותן. פתרונות טיפוח ופדיקור ביתי
הרוקחת ריקי הלוי מציגה את שלוש הבעיות הנפוצות ביותר שנוטים לסבול מהן בכף הרגל ומצרפת דרכי פעולה לפתרון.
1. פטרת כף הרגל – הזיהום הפטרייתי הנפוץ ביותר. למעלה מ-20% מהאוכלוסייה סובלים מפטרת כף הרגל. כ-65% מתוכם לא בפעם הראשונה. הגורמים העיקריים להתפתחות פטרת הם לחות יתר, רטיבות וחוסר אוורור. ההידבקות מתרחשת לרוב במקומות ציבוריים כמו מקלחות, מועדוני ספורט, בריכות ציבוריות
יש נטייה גנטית לפטרת כף הרגל, אבל נראה שספורטאים, חיילים וחרדים סובלים מפטרת יותר.
איך תדעו האם מדובר בפטרת? אם יש לכם פריחה, גירוד ועקצוץ בכף הרגל ובין האצבעות, קילוף עור שלפעמים מתפתח לשלפוחיות, אדמומיות וסדקים, כנראה שזה זה.
תכשיר אפשרי: למיסיל ONCE של חברת Novartis שמביא הקלה בתחושות הגירוד והעקצוץ תוך 30 דקות מתחילת השימוש. מדובר בשכבת ג'ל שקופה שנותרת על העור כ-72 שעות מאז המריחה ומחלחלת פנימה בהדרגתיות.
טיפ נוסף: אפשר גם לטפטף 20 טיפות של שמן עץ התה לגיגית עם מים פושרים ולהשרות את הרגל לרבע שעה.

2. ציפורן חודרנית – ציפורן שצומחת קדימה וחודרת דרך רקמות רכות שעומדות בדרכה, למשל העור. בדרך כלל ציפורן חודרנית מופיעה בבוהן. הגורם השכיח ביותר לכך הוא גזירה לא נכונה של ציפורניים.
טיפול ביתי להקלה מיידית: השרייה של הרגל במים פושרים מהולים בסבון או במלח, ל-15-20 דקות, כמה פעמים ביום. מלחי אמבט לרגליים המכילים מינרלים מים המלח מאיצים את חילוף החומרים ומפחיתים נפיחות בכך שהם מעודדים את הפרשות העור.
פעולה מיידית שתעזור: נעילת נעליים פתוחות או סנדלים, מה שימנע לחץ על הציפורן הכואבת.
לא כדאי: להסיר לבד את הציפורן.
• יבלת כף הרגל – היבלת תופיע בדרך כלל על סוליית כף הרגל בשל הלחץ שגורמת ההליכה ותהיה שטוחה. היא נחשבת קשה לטיפול והיא רגישה וכואבת בדרך כלל.
לפעמים תופיע קודם שלפוחית. היבלות יופיעו לרוב אצל נשים הנועלות נעלי עקב צרות ולוחצות, עוסקים בספורט וחיילים.
טיפול ביתי מומלץ: השרייה של כפות הרגליים בקערה עם מים חמים וסבון מחומרים טבעיים, כגון שמן זית. ניגוב כף הגל ושיוף עם מכשיר לשיוף יבלות.

גלי שמחוני, רוקחת ובעלים של מכון היופי Bar Idol Cosmetic החדש ברמת החייל, מסבירה למחוספסים שביניכם איך מרככים ומייפים את כפות הרגליים:
1. הכינו גיגית עם מים פושרים ושמנים, משייף עור מקצועי לכף הרגל, מסיר עור קשה הנמצא בצמוד לציפורניים, משייף ציפורניים (לא ממתכת), קוצץ ציפורניים, מגבת, קרם רגלים ופילינג, מסיר לק ולק.
2. הסירו את הלק מהציפורניים בעזרת פדי צמר גפן, רצוי כאלה שלא משאירים סיבים. הוסיפו לגיגית מים חמימים מלחי אמבט או שמנים ארומתרפיים כמו שמן עץ התה המיועד לחיטוי נגד פטריות. טבלו למשך חמש דקות. במידה ויש לכם עור קשה ויבש על כף הרגל, יש להשרות ליותר זמן ולהוסיף כרבע כוס חלב למים. חומצת החלב מרככת את העור המת.
3. השתמשו בקוצץ ציפורניים איכותי לגזירת הציפורניים. יש להקפיד לא לגזור יותר מדי. חייב להישאר מעט קצה חופשי של כשלושה מ"מ כדי להימנע מציפורן חודרנית וכדי למנוע אפשרות של חדירת פטרת מתחת לציפורן.
4. ליצירת צורת ריבוע עדינה של הציפורן, שייפו את הציפורניים עם פצירה (לא ממתכת) מסביב לפינות בכיוון אחד. הצד הגס של הפצירה מקצר ומעצב את הציפורן והצד החלק מחליק את פני שטח הציפורן.
5. שייפו את כף הרגל במקומות בהם יש עור עבה ויבש. במידה ועורכם מקבל צבע אדום בהיר, הפסיקו את השיוף. חשוב להקפיד על שיוף כפות הרגליים במשייף לכף הרגל במקלחת פעמיים עד שלוש בשבוע ואפילו ניתן ורצוי להשתמש בפילינג גרגרי או פילינג ים המלח לפני הכניסה למקלחת.
6. מרחו לק אם אתם מעונינים. שמרו את הלק במקום קריר ויבש כדי להאריך את חיי המדף שלו.