פינוק לשבת: עוגיות ברנפלקס בצ'יק צ'ק
טבלתם עד היום את הברנפלקס בקערת חלב? כמה מנומנם מצידכם. מתכון של אמא חרוצה אחת חושף דרך שימוש פריכה יותר. התוצאה: עוגיות עם שומשום, ברנפלקס ודבש
5 כפות דבש
5 כפות סוכר חום
חצי חבילה (100 גרם) מרגרינה / חמאה
חצי קילו שומשום
4 כוסות גדושות של ברנפלקס
אופן הכנה:
קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד להשחמה.
מטגנים בנפרד, על אש גבוהה במחבת ללא שמן, את הדבש והסוכר ומוסיפים את המרגרינה / חמאה, עד שמקבלים תערובת חומה ורכה.
מוסיפים את השומשום הקלוי ואת הברנפלקס ומבשלים מספר דקות נוספות.
פורסים
נייר אפייה על מגש, משטחים את התערובת עליו כאשר היא חמה ומכניסים לתנור ל- 20 דקות בחום של כ-180 מעלות.
מיד לאחר האפייה מכניסים את המשטח למקפיא למשך 10-15 דקות.
מוציאים ושוברים את המשטח לריבועים.
מגישים עם מעט סילאן ליד.
מתכון של בטי לוי, אמא לבנים חובבי כושר ושרירים, שמקפידה להכין לשלישיה שלה מאכלים בריאים, ביניהם עוגיות אלה.

עוגיות ברנפלקס,שומשום ודבש. משטחים בתבנית, אופים ושוברים לריבועים
צילום: