אווז עם מבטא: מתכונים צרפתיים קלאסיים לכבוד יום הבסטיליה

במסעדות הצרפתיות חוגגים היום את יום הבסטיליה, החג הלאומי של צרפת. השף יוסי שטרית ממסעדת ויולט במושב אודים עם מתכונים מהארוחה המיוחדת שהוא מגיש הערב

nrg מעריב | 14/7/2010 14:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במסעדת ויולט, שנמצאת בנקודה ירוקה, מרשימה ושקטה במושב אודים ליד נתניה, יש תפריט עם אוריינטציה צרפתית עדכנית. היום בערב, יום הבסטיליה, מגישים במסעדה מנות צרפתיות. השף יוסי שטרית חולק כמה מהמתכונים שיגיש הערב. 
קונפי שוק אווז עם תבלינים ארומטיים וכרוב אדום מזוגג

חומרים:
6 שוקיים של אווז
2 ק"ג שומן אווז מומס
1 בצל אדום אחד מקולף
2 עלי דפנה, כף גרגרי כוסברה, כוכב אניס, ענף מרווה, 5 שיני שום קלופות, מקל קינמון

הכנה:
מניחים את השוקיים והתבלינים והבצל בשלמותו בתוך סיר ומכסים בשומן האווז. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש כמה שאפשר (עדיף על פתיליה) ומבשלים שלוש שעות.

יוסי שטרית ממסעדת ויולט. בישול צרפתי עם שימוש נרחב בשומן אווז
יוסי שטרית ממסעדת ויולט. בישול צרפתי עם שימוש נרחב בשומן אווז צילום: שי איפגן
כרוב אדום מזוגג:
1 כרוב אדום
500 גרם חומץ יין יין אדום
500 גרם סוכר
300 גרם יין אדום
1 מקל קינמון
4-5 כפות שומן אווז

ההכנה:
משרים שני ראשי כרוב חתוכים לפרוסות בשלוש כוסות חומץ יין אדום ל-5 שעות לפחות.
מסננים ושוטפים מעט.
מחממים שומן אווז בסיר
ומוסיפים את הכרוב והסוכר.
מערבבים היטב ומוסיפים יין ומקל קינמון.
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 120 מעלות לשעה.

צילום: נעמה הר
ראשי - קונפי אווז במסעדת ויולט. קרם השום והעירית השמנתי מוצא חן במיוחד צילום: נעמה הר
מוסר ים עם קרם שום ועירית על תבשיל עדשים

חומרים לארבעה סועדים :
4 נתחים של דג (200 ג' כל אחד)
4\1 כוס שמנת
3 שיני  שום
4\1 כוס יין לבן

הכנה :
להניח במחבת את שיני השום והיין הלבן, לצמצם את היין ואז להוסיף את השמנת.
לצרוב את הדג במחבת עם מעט חמאה על להבה גבוהה מהצד של העור במשך כארבע דקות ואחר כך  להפוך, להניח את הדג בתבנית ולהכניס לתנור ל כ- 5 דקות.
או לחלופין לאפות את הדג במשך כ- 7 דקות בתנור בחום של 200 מעלות ואז לצרף לרוטב.

לקרם שום ועירית:
20 שיני שום
1 צרור עירית חלוטה במים ומסוננת
2\1 כוס שמנת מתוקה לבישול
מלח ופלפל

הכנה:
לחלוט ולסנן את השום כ- 10 פעמים. בפעם האחרונה להוסיף שמנת לשום ולבשל עד רתיחה. להוסיף פנימה את העירית, לתבל במלח ופלפל, לטחון במוט בלנדר ולסנן.

לתבשיל עדשים:
חומרים:
2\1 כוס עדשים שחורות
1 כוס שמן זית
2\1 1 כוסות בצל לבן קצוץ

הכנה:
לבשל במים את העדשים עד ריכוך. לטגן את הבצל בשמן זית עד להשחמה ולסנן ממנו את השמן. לערבב את העדשים עם הבצל המטוגן ולהגיש.

צילום: נעמה הר
פילה מוסר ים במסעדת ויולט. קרם השום והעירית השמנתי מוצא חן במיוחד צילום: נעמה הר
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים