אווז עם מבטא: מתכונים צרפתיים קלאסיים לכבוד יום הבסטיליה
במסעדות הצרפתיות חוגגים היום את יום הבסטיליה, החג הלאומי של צרפת. השף יוסי שטרית ממסעדת ויולט במושב אודים עם מתכונים מהארוחה המיוחדת שהוא מגיש הערב
חומרים:
6 שוקיים של אווז
2 ק"ג שומן אווז מומס
1 בצל אדום אחד מקולף
2 עלי דפנה, כף גרגרי כוסברה, כוכב אניס, ענף מרווה, 5 שיני שום קלופות, מקל קינמון
הכנה:
מניחים את השוקיים והתבלינים והבצל בשלמותו בתוך סיר ומכסים בשומן האווז. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש כמה שאפשר (עדיף על פתיליה) ומבשלים שלוש שעות.

1 כרוב אדום
500 גרם חומץ יין יין אדום
500 גרם סוכר
300 גרם יין אדום
1 מקל קינמון
4-5 כפות שומן אווז
ההכנה:
משרים שני ראשי כרוב חתוכים לפרוסות בשלוש כוסות חומץ יין אדום ל-5 שעות לפחות.
מסננים ושוטפים מעט.
מחממים שומן אווז בסיר
מערבבים היטב ומוסיפים יין ומקל קינמון.
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 120 מעלות לשעה.

חומרים לארבעה סועדים :
4 נתחים של דג (200 ג' כל אחד)
4\1 כוס שמנת
3 שיני שום
4\1 כוס יין לבן
הכנה :
להניח במחבת את שיני השום והיין הלבן, לצמצם את היין ואז להוסיף את השמנת.
לצרוב את הדג במחבת עם מעט חמאה על להבה גבוהה מהצד של העור במשך כארבע דקות ואחר כך להפוך, להניח את הדג בתבנית ולהכניס לתנור ל כ- 5 דקות.
או לחלופין לאפות את הדג במשך כ- 7 דקות בתנור בחום של 200 מעלות ואז לצרף לרוטב.
לקרם שום ועירית:
20 שיני שום
1 צרור עירית חלוטה במים ומסוננת
2\1 כוס שמנת מתוקה לבישול
מלח ופלפל
הכנה:
לחלוט ולסנן את השום כ- 10 פעמים. בפעם האחרונה להוסיף שמנת לשום ולבשל עד רתיחה. להוסיף פנימה את העירית, לתבל במלח ופלפל, לטחון במוט בלנדר ולסנן.
לתבשיל עדשים:
חומרים:
2\1 כוס עדשים שחורות
1 כוס שמן זית
2\1 1 כוסות בצל לבן קצוץ
הכנה:
לבשל במים את העדשים עד ריכוך. לטגן את הבצל בשמן זית עד להשחמה ולסנן ממנו את השמן. לערבב את העדשים עם הבצל המטוגן ולהגיש.
