פילה סלמון בתרד וענבים

המתכון הבריא השבועי שלכם: פילה סלמון ברוטב ענבים קליל ויין אדום. מאחר והכל גם נאפה בתנור על מצע עלי תרד, סמנו וי גם על: בריא

nrg מעריב | 13/7/2010 15:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בענבים יש ויטמין C, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B  וסיבים תזונתיים שחשובים ליעילות תקינה של מערכת העיכול. בקיץ,  כשהענבים בשיאם גם הערכים התזונתיים שלהם נמצאים בפיק. טיפ חשוב נוסף: הקפידו לקנות ענבים במקומות שבהם מפקחים על כמות הריסוסשאיתם הגיעו הענבים לחנות.
צילום: יח''צ
פילה סלמון על מיטת תרד עם ענבים מוקפצים. מתכון ירוק צילום: יח''צ
סלמון עם תרד וענבים

חומרים לארבע מנות:

1 כפית מלח
1 כפית חרדל יבש
1 כפית טימין (קורנית) יבש או כף טימין טרי
1/2 כפית פלפל
4 מנות סטייק סלמון או פילה סלמון
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
חופן גדול של עלי תרד נקיים ומופרדים מהגבעולים
1 שן שום כתושה
2 כוסות ענבים אדומים חצויים
1/2 כוס יין אדום יבש

ההכנה:
מחממים מראש את התנור לחום של 150 מעלות.
מערבבים את המלח, החרדל, הטימין, והפלפל בקערה קטנה.
מטפטפים על הסלמון את הדבש ומפזרים כ-2/3 מתערובת התבלינים. שומרים בצד את תערובת התבלינים הנותרת.

מחממים שתי כפות שמן זית במחבת טפלון ומשחימים את פיסות הסלמון משני צידיהן על להבה בינונית- גבוהה כ-4 דקות בכל צד.

בינתיים מערבבים את עלי התרד המנוקים והשום עם כף השמן הנותרת ומארגנים את העלים

בתבנית אפייה.

מניחים את פיסות הדג על מיטת התרד, מכסים בעדינות בנייר אלומיניום בתנור שחומם מראש כ-8 עד 10 דקות או עד שהסלמון אפוי (אך לא מיובש).

מקפיצים במשך כדקה את חצאי הענבים במחבת בו השחמתם את הדג על להבה בינונית- גבוהה.

מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה, מצמצמים את הנוזלים לכדי מחצית, מוסיפים את תערובת התבלינים ששמרתם. יוצקים את רוטב הענבים על הדגים ומגישים מיד.


מתכון של ענבי טלי - מושב לכיש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים