פרגיות בהדרים, רוזמרין וצ'ילי אדום
משרים סטייק פרגית לכיממה במשרה אסיאתי על בסיס הדרים ומקבלים מנת צהריים עסיסית שמבקשת מנת אורז מזין לידה ולא יותר. מתכון של השף מאיר אדוני מ"כתית"

עוף במשרה הדרים שיטלטל כל פרגית
צילום: דניה ויינר
חומרים:
2 מגשי סטייק פרגית טבעוף
למשרה:
2 תפוזים פרוסים גס
1 לימון פרוס גס
מיץ סחוט טרי מתפוז ולימון אחד
3 כפות מיץ יוזו. ניתן לקנות במכולות אסייתיות- לא חובה
2 ענפי רוזמרין קצוץ גס
1/2 חבילה בצל
ירוק קצוץ גס
3 שיני שום פרוסות
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף סוכר
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
1 כפית שמן סומסום
1/4 כוס שמן זית
מלח ים +פלפל שחור גרוס
להגשה: 4 בטטות בגודל בינוני שניצלו על קליפתם עד רכות.
אופן ההכנה:
לערבב הכל יחדיו ולהניח את הפרגיות בתוך המישרה למשך 12 עד 24 שעות לפני הצלייה.
לצלות במנגל בחום בינוני או במחבת חמה בבית עם מעט שמן זית/שמן קנולה.
מתכון של השף מאיר אדוני לטבעוף, שמגדלת עופות ללא אנטיביוטיקה הניזונים מתזונה צמחית.