עוגות לשבת: מאפינס ועוגות שמרים אישיות

התוספות המושלמות ליד הקפה - מאפינס דבש, מאפינס פירות ועוגות שמרים אישיות. מתכונים מ"קפה ועוד" ספרם החדש של הבשלנית אלינוער רבין ואילן שנהב, מרשת קפה אילנ'ס

nrg מעריב | 2/7/2010 9:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אלינוער רבין מחברת ספרי הבישול וראש הסניף התל אביבי של ארגון "סלאו פוד" הוציאה השבוע ספר מתוקים וקפה חדש עם אילן שנהב מייסד רשת קפה אילנ'ס.

בספר מתכונים לעוגות ועוגיות של רבין, שכתבה במשך 15 שנה מדור אוכל במוסף סגנון של מעריב.

הספר מחולק לפרקים לפי סוגי הקפה. בפרק "אמריקנו" יש מתכונים לבורקס ירושלמי, קרוסטיני עם פטריות ואגוזי מלך למשל. שאר המתכונים הם למגוון גדול מאד של עוגיות ועוגות אטרקטיביות. הנה שלושה מתכונים.
צילום: יואל מזרחי
מאפינס דבש. בספר ממליצים לשדך אותם לאייריש קופי צילום: יואל מזרחי
מאפינס דבש

במקום בתבנית מאפינס רגילה אפשר לאפות בדליים קטנים ממתכת או בעציצים. צריך לשמן את הכלים ועדיף להניח על התחתית פיסת נייר אפייה בגודל המתאים.
את כל סוגי המאפינס מערבבים מעט ושומרים לא לייבש במהלך האפייה.

החומרים (12 מאפינס):
3/4 1 (250 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (200 גרם) דבש
3 כפות מים רותחים
1 כוס (250 מ"ל) שמנת חמוצה או דנונה
1 ביצה
1/2 כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
קליפה מגוררת מחצי לימון

ההכנה:
• מערבבים את הקמח עם האבקות.
• בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את השמנת והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.
• משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה

וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
• אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.

צילום: יואל מזרחי
מאפינס מנגו או אננס ופקאן. לצרף לאספרסו קצר בכוס שוט צילום: יואל מזרחי
מאפינס מנגו או אננס ופקאן

לא מוכרחים מנגו, אפשר נקטרינות, אננס ואפילו גויאבות. הפירות צריכים להיות בשלים ובמלוא הניחוח.


החומרים (12 מאפינס):
2 ביצים
1 כוס (250 גרם) סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
100 גרם חמאה מלוחה מומסת
1 כף תמצית וניל
3/4 1 כוסות ( 250 גרם) קמח תופח
250 גרם מנגו או אננס חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס (75 גרם) אגוזי פקאן קצוצים

ההכנה:
• בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם הסוכר, השמנת והחלב, החמאה והווניל. מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים בקצרה. מוסיפים את קוביות המנגו או האננס והפקאנים ומערבבים מעט.
• משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
• אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
 

צילום: יואל מזרחי
עוגות שמרים אישיות. אתם יכולים להתווכח, אבל אילן שנהב מציע לחבר לקפה פילטר ברזילאי צילום: יואל מזרחי
עוגות שמרים אישיות

אפשר להכין כעוגות אישיות או בשתי תבניות מוארכות. למילוי מומלץ להוסיף ברס (אגוזי לוז מסוכרים), או אגוזים אחרים. מצוין למלא בתערובת גבינה לבנה, ביצה וסוכר, או בפרג מבושל עם חלב ומעט וניל. רק לא לייבש באפייה.

החומרים:
לבצק:
50 גרם שמרים טריים או שמרית
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב פושר
1 כף סוכר
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

למילוי:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס (250 גרם) סוכר
2-1 כפיות קינמון

ההכנה:
• בקערת המיקסר ממיסים את השמרים והסוכר בחלב הפושר. מוסיפים את מרכיבי הבצק הנוספים ומערבבים מספר דקות, לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ביריעת פלסטיק נצמד ומצננים לילה במקרר.
• למחרת מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 1 ס"מ. מורחים כל עלה ברבע מכמות החמאה, מפזרים סוכר וקינמון. מגלגלים כל עלה לגלילה וחותכים ל-6 פרוסות שוות. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
• אופים כ-20 דקות בטורבו, בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהעוגות זהובות ותפוחות. מוציאים מיד מהתבנית, לפני שהסוכר מתקשה.
• העוגות נשמרות היטב במקפיא. אחרי ההקפאה אפשר לחמם בחום בינוני בתנור או במיקרוגל. העוגות המצולמות ממולאות בחמאה ובעוגיות שוקולד צ'יפס מפוררות.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים