דו"ח בארה"ב: המזון שהוגש למיליוני טסים "מסוכן לבריאות"

בדיקה של רשות המזון בארה"ב מצאה שספקי המזון הגדולים של חברות התעופה הגישו ארוחות ברמת הגיינה לקויה ש"סיכנו את הבריאות". בין הממצאים במטבחים: חרקים ועכברים

גידי בוקר | 29/6/2010 13:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ארוחות רבות שהוגשו לנוסעי חברות התעופה הגדולות בארה"ב הוכנו בתנאים לא הגייניים, שעלולים לגרום למחלות. כך עולה ממסמכים ממשלתיים של רשות המזון והתרופות האמריקנית, ה-FDA, שחשף העיתון USA TODAY.
 
אוכסן בתנאים לקויים. מזון במטוס
אוכסן בתנאים לקויים. מזון במטוס עיבוד מחשב

מהמסמכים עולה כי מפקחים של רשות המזון והתרופות עקבו אחר כמה מתקנים של שתיים מחברות הקייטרינג הגדולות בארה"ב שסיפקו מזון לחברות תעופה. החברות הן LSG סקיי-שפס וגייט-גורמה, וכן ספק מזון גדול נוסף: פליינג פוד גרופ.  בין השאר עקבו המפקחים אחר מטבחי חברות אלה במהלך השנה הנוכחית, ובשנה שעברה.

שלוש החברות שנבדקו הפעילו לא פחות מ-91 מטבחים, שסיפקו יותר מ-100 מיליון ארוחות בשנה לחברות תעופה אמריקניות וזרות בשדות התעופה ברחבי ארה"ב. בין לקוחותיהם הגדולים של חברות הקייטרינג נמצאות חברות התעופה דלתא,
אמריקן איירליינס, יונייטד וקונטיננטל.

הדו"חות שנחשפו מציינים כי המזון במתקני החברות אוכסן בטמפרטורות לא תקינות, ושבמהלך הכנתו נעשה שימוש בציוד לא נקי. כמו כן צויין שהעובדים שטיפלו במזון שמרו על הגיינה ברמה נמוכה. בכמה מהמטבחים נמצאו חרקים, זבובים ועכברים.

העיתון מציין, כי שלוש החברות טוענות שהן עושות מאמצים לשמור על המזון בטוח לאכילה, וכי חברות התעופה מצידן טוענות כי הן מפקחות על המזון המוכנס למטוסים.

מחברת LSG סקיי-שפס נמסר בתגובה: "אנו נוקטים בצעדים מקיפים ובבקרת איכות רב שכבתית כדי להבטיח שלקוחותינו יקבלו מזון בטוח, בריא ובאיכות גבוהה".

מחברת גייט-גורמה נמסר כי ממצאי הבדיקה נלקחים "ברצינות רבה", וכי החברה משתמשת בשירותיו של מפקח חיצוני ובלתי תלוי לצורך בקרת האיכות.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תיירות בעולם''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים