קופצים לקלאב: מתכון לבטטה קלאב וצלעות טלה מתקתקות
בטטה קלאב כבר אכלתם? מדובר בקלאב שלא פתוח לכל אחד, רק למי שאוהב את התוספת שלו בצורת מגדל מרשים. ממסעדת בורדו בכפר תבור שולחים מתכון צמחוני ומתכון בשרי
בני הזוג גרו בתל אביב עד לפתיחת המסעדה לפני כשלוש שנים ומקדישים עכשיו את זמנם לליטוש המנות שבתפריט הכפרי. בין המנות המעניינות: פרגית ממולאת באורז, חיטה, פטריות, צנובר וירקות בתיבול עדין, בטטה קלאב וצלעות טלה. הנה שני מתכונים.

מרכיבים (למנה זוגית):
1-2 בטטה גדולה או בינונית
1 גמבה גדולה פרוסה לפרוסות
1 גליל גבינת עזים
עגבניות מיובשות
לרוטב:
2 חרדל דיז'ון
מיכל שמנת מתוקה
חצי בצל מטוגן קלות
כפית רוטב פסטו
הכנה:
פורסים את הבטטה לשלוש פרוסות בעובי 1.5 ס"מ.
מבשלים את הבטטות בישול קצר במים לריכוך בסיסי ומניחים בצד.
בתנור קולים את פרוסות הפלפלים עם מעט שמן זית, מלח גס וטימין.
לבניית המגדל: שמים
יוצרים קומה נוספת לפי אותו תמהיל וסוגרים את הקומה השנייה בפרוסת בטטה נוספת.
כל המגדל נכנס לתנור חם לכ-10 דקות.
הכנת הרוטב:
מחממים 2 כפות חרדל דיזון, שמנת מתוקה, בצל מטוגן ופסטו עד לרתיחה עדינה ומוזגים בעדינות על המנה לפני ההגשה.

חומרים:
צלעות קדמיות של טלה ללא שומן.
1/3 כוס שמן זית.
1/3 כוס דבש איכותי.
1/3 כוס חרדל דיז'ון מגורען.
הכנה:
את הצלעות מומלץ להשאיר במקרר לפחות יום לפני העשייה.
שמים את הצלעות על הגריל החם למשך 4 דקות על כל צד לפי מידת העשייה הרצויה.
הכנת הרוטב:
שופכים לסיר שמן זית, דבש ואת החרדל. ומערבבים על האש עד קבלת מרקם אחיד. מומלץ לא להרתיח את הרוטב.
שופכים את הרוטב על הצלעות.
מסעדת בורדו, כפר תבור, מתחם חוות היקב. שעות פעילות: ראשון עד שבת: 9:30- 22:00 . בימי שני סגור.







נא להמתין לטעינת התגובות