איטליה נגד ברזיל: שני ספרי בישול חדשים
נירה רוסו וניר דגן כתבו ספר שהוא חגיגה לכל אוהבי האוכל הדרום אמריקאי, וב"פרונטו", אולי המסעדה האיטלקית הכי טובה בארץ, קיבצו את כל המנות שהוגשו במסעדה והוציאו ספר בישול איטלקי משובח
המטבח הבלקני ומקבילו המזרח-תיכוני אומצו בחום על ידי הסירים הישראליים, ואילו המטבח הלטיני נדחק לשולי פינת חדר האוכל. מעטים הבשלנים הביתיים שיגישו בליל שבת ארוחה על טהרת המטבח הברזילאי, מעטים עוד יותר הם אלה שיטרחו להכין מטעמים מקוסטה ריקה, ממקסיקו ומפנמה. בשביל תחמיצי סביצ'ה, אסאדו עסיסי, כופתאות שעועית ולחמניות גבינה ברזילאיות מעדיפים הישראלים ללכת למסעדה המתמחה בתחום. הרי למי יש כוח להכין את כל זה בבית, כשבני הבית דורשים בכל שישי קוסקוס מהביל?
את המגמה הזו מנסים ניר דגן ונירה רוסו לשנות בעזרת הספר "פיאסטה - חגיגה לטינית" שיצא לאחרונה (הוצאת כנרת). את מדוריה המבריקים של רוסו אתם ודאי מכירים, את פועלו של דגן (37) כנראה לא. לאחר קריירה קצרה כהיי-טקיסט, הוא נסע לעבוד כעוזר טבח במסעדה בבוגוטה, קולומביה, משם נדד ללמוד
כבר מעטיפת הספר הצבעונית אפשר להריח את ריחות הקרנבל. כריכה צהובה ובוהקת, במרכזה אבוקדו, פלפל חריף וקלח תירס, ובשוליים עיטור דרום-אמריקני אותנטי. תצלומי האוכל העשירים, תצלומי אווירת הרחוב הססגוניים, העיצוב העליז והמקורי וההסברים המפורטים בתוך הספר מעשירים את חוויית הדפדוף ונותנים תחושה של חופש ושמחה.
המתכונים עשירים ומחולקים לקטגוריות - אוכל רחוב (על בסיס אמפנדה), סביצ'ה ואסקבצ'ה, טאפאס ומנות ראשונות, מרקים ונזידים, דגים, עוף, בשר, תוספות, לחמים ומאפים, קינוחים, סלסות ומרינדות וקוקטיילים. ההסברים מדויקים ומקצועיים, ולכמה מהם נוספים הסברים מצולמים המפרטים את אופן ההכנה.
מחיר: 99 שקלים.

נשארנו במונדיאל, הפעם עם נבחרת ארץ המגף. "פרונטו", אולי המסעדה האיטלקית הטובה ביותר בישראל, הוציאה ספר מתכונים המבוססים על מנות שהוגשו במקום, והתוצאה מפעימה. אילו היה מדובר במשחק כדורגל בין ספרי המתכונים, היה זה של "פרונטו" דורס את כולם בדרך לזכייה בגביע.
קשה להתיימר להכין מנות בבית באותה פשטות שהן מוכנות במטבחו של הבעלים רפי אדר, ואולם בכריכת הספר (הוצאת כנרת) מנסים להרגיע את הבשלנים: "המתכונים בספר מצטיינים בניסוח בהיר, ואפשר להכינם בבית בלא קושי", אומרים ומקיימים. הכנו בבית שלושה מתכונים שנראו לנו מגרים דיים, והתוצאה הפתיעה גם אותנו. אמנם לא היו אלה מתכונים של הסופר ארי דה לוקה ושל הקצב המיתולוגי מטוסקנה דריו צ'קיני, שתרמו את יצירותיהם לטובת הספר, ועם זאת אי-אפשר לומר שהיו אלה מנות משעממות.
לאחר הקדמה תמוהה (מבקר המסעדות המוערך דניאל רוגוב כתב אותה, בניגוד לחוק הלא כתוב שלפיו מבקרי מסעדות חייבים לשמור על הפרדה מקסימלית מכל בית אוכל, אחרת כיצד ישפטו אלה את המסעדה הזו ואת יריבותיה באותה האובייקטיביות? ) ולאחר מכתב המלצה מיותר (סליחה, אבל למה שגריר איטליה בישראל אמור לרגש אותנו? ), מתחילים הדברים המעניינים באמת: ב-240 עמודים מפורטים עשרות מתכונים איטלקיים מפעימים, טעימים ומצולמים בצורה מעוררת השראה (צילום: גל דרן), בתוספת תצלומים מהעבר והמלצות של סלבס מקומיים כדנה ברגר, שלום חנוך וארנון פרלמן. לא שדנה ברגר היא אסמכתה בנושאי מסעדות, אבל עם שלום חנוך אנחנו באמת לא מתווכחים.
מחיר: 128 שקלים.

פעם אחר פעם מבריקים במחלבות גד עם סלוגן מבריק חדש ועם רעיון שיווק יוצא מגדר הרגיל. עכשיו הם מוציאים לדרך את פרויקט "גד מורנינג" - ארבעים מסעדות ובתי קפה מובילים מגישים תפריט ארוחות בוקר מיוחד עם הגבינות של "מחלבות גד". הרווח של הסועדים: על כל ארוחת בוקר מהתפריט יהיה אפשר לקבל את השנייה בחצי מחיר.
המבצע יתקיים בין 4 ביולי ל-15 בחודש . ברוטשילד'ס קיטשן התל-אביבית יגישו לארוחת הבוקר שניצל קממבר ושבבי שקדים, מוגש בליווי בריוש וריבת אגסים וניל (32 שקלים ), ובקפה זליק בגבעתיים יגישו טארטלט מלית גבינות גד: גבינת ריקוטה פרסקה, עזים ופקורינו גד, עם פלפלים קלויים ואגוזים (36 שקלים ).
עוד משתתפים במבצע באזור תל אביב: "שלוותה", קפה הורקנוס, Moma , בר גיורא, "רמיה", "דובנוב 8 "ספידו בר", "קפה איינשטיין", "קפה הנרייטה", "קפה יפו" ובפריפריה הצמודה: "קפה ויולה" בגבעתיים, "גזיבו" בהרצליה, "קפה כזה ביסטרו"בהרצליה, "מיידלה?" במושב בורגתה, "כרמים" במושב סגולה, "בית הקפה של גידי" ברמת גן, "קפה פולה" בראשון לציון, "מילאנו קפה" ברחובות וגם "קפה" ברעננה.