יפות ומיותרות? מהן בכלל קולקציות ריזורט ומי צריך אותן?
לעקוב אחרי תצוגות האביב-קיץ והסתיו-חורף זה מפרך, אז לעכל שיש גם תצוגות ריזורט, של בגדי חופשות, שמעמיסות עוד עשייה על המעצבים ומתישות את הפאשניסטות? קשה
ואם כל זה לא מספיק, למתקדמים, אלה שהשכילו להפנים את המתמטיקה, מחכה עוד גורם למשוואה - קולקציות ה- Resort , שקוראים להן גם "cruise", “pre-collection” ועוד שמות עמומים.
מי הן, מה הן והאם לא מדובר בעשייה עודפת, שתתיש את צרכני האופנה המסוחררים והמוצפים במילא?
ובכן, הכינו את המחברות. קולקציות הריזורט יוצאות אחת לשנה, בתחילת הקיץ, ומציעות פריטים לחופשת הקיץ הקרובה.
כל זאת כדי שאזרחי ארה"ב והמדינות האירופאיות הקרות, הנופשים בחורף במקומות אקזוטיים מתחת לקו המשווה, כמו תאילנד וברזיל, יוכלו להצטייד במלתחה חדשה לנסיעה. זו שהקשר בינה לבין בגדי הקיץ הרגילים שלהם מקרי בהחלט.

נשמע מטורלל? זה בדיוק מה שגרם לכותבי The Cut - הבלוג של הניו יורק מגזין, להקדיש מאמר ארוך ולשאול בכותרת גדולה ופרובוקטיבית "למה עונת הריזורט בכלל קיימת?".
מעצבים רבים וטובים כמו ארדם, ג'ייסון וו, קארל לגרפלד ל"שאנל" ואחרים רק הולכים ומגדילים את היקף קולקציית ה – Resort שלהם. אלה מוצגות מדי יוני בניו יורק, בלו"ז צפוף וקדחתני, מה שגורם לעורכי האופנה לרוץ מפרזנטציה לפרזנטציה כמטורפים.
עוד מוטרדים הכותבים מהעובדה שבשנים האחרונות הייעוד
השמועה מספרת שמי שאשמה באנדרלמוסיה הזו היא אנה ווינטור, עורכת הווג האמריקאי, שביקשה ממעצבים מובילים להגדיל את ההיצע. וכשווינטור, עם כוחה העצום מבקשת משהו, לא נחוץ ומטריח ככל שיהיה, המעצבים מבצעים.

בקולקציות Resort 2011 של סטלה מקרטני, למשל, יש פריטים יפים ואלגנטיים – שכמיות, שמלות, תיקים - שלא היו שורדים יום בחוף הים או על סירת תענוגות, ומזכירים את פריטי אביב-קיץ 2010 שלה באופן מרומז. מצב דומה נצפה אצל גוצ'י ופראדה.
התחושה היא שקולקציית ה- Resort מאפשרת למעצבים להירגע מעט מתכתיבי הטרנדים ולהציע ללקוחות גם פריטים שהם פשוט יפים, גם אם נטולי בשורה משמעותית.
אבל האם זה משתלם למעצבים מבחינה כלכלית? אנשי הבלוג The Cut בדקו את השאלה הזו עם אושיות מתחום האופנה בניו יורק, ממעצבים ועד אוצרים וקניינים.

"אם תשאלי מעצבים, הם יאמרו שהולך להם מצוין עם ה- resort, כי לפריטים האלה יש חיי מדף ארוכים יותר", אומר סטיבן קולב, יושב ראש ה- CFDA - איגוד מעצבי האופנה האמריקאיים.
גם דיקן בית הספר הנחשב לאופנה Parsons, טוען שהמאמץ משתלם, מכיוון שה- Resort פותח למעצבים שווקים והזדמנויות חדשות, "מבלי לאבד את הרמה, כמו שזה יכול לקרות עם ליינים לרשתות גדולות".
עם זאת, חלק מהמרואיינים שלקחו חלק בדיון על העונה השנויה במחלוקת סבורים שהמעצבים הקטנים, שאין באפשרותם לשכור צי של עובדים ולהריץ עוד קולקציה שלמה בין העונות, יפגעו מהתפתחות טרנד קולקציית ה- Resort.

למעשה מי שמרוויח מהעשייה הזו הם המעצבים המבוססים שקולקציות הריזורט עוזרות להם להישאר במרכז העניינים גם בעונת המלפפונים - הקיץ.
רוב חברי הפאנל של The Cut בטוח שקונספט ה"אביב קיץ – סתיו חורף" הופך למיושן, ויש צורך אמיתי בעוד קולקציה, גם אם מטרתה לא ברורה עד הסוף.
אם הקניינים מדווחים על הצלחה, והמעצבים ממשיכים לחלום חופשות שכוללות שכמייה ושמלות קרושה, מה זה אומר על העולם שלנו? המסקנה האופטימית היא שחובבי האופנה האובססיביים מכורים לחידושים, וכנראה ימשיכו לצרוך את מה שנוחת על המדפים גם אם יקראו לקולקציה "הכול כלול – בולגריה 2012".