הקינואה משתדלת: עכשיו גם בקציצות

מה לא עושים כדי שהקינואה תתחבב על כל בני הבית, כולל הקטנים. שני מתכונים לקציצות קינואה טעימות. גם מי שמסתייג מהדגן בעל התדמית הבריאותית לא יצליח לנחש מה מסתתר שם

nrg מעריב | 24/6/2010 12:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קציצות קינואה, תפוחי אדמה ועדשים

שני מתכונים של הגולשת פירגה מפורום אוכל צמחוני בתפוז

החומרים:
1 כוס קינואה שטופה היטב ומסוננות
3/4 כוס עדשים כתומות
תפוח אדמה מקולף, מבושל ומעוך
צרור בצל ירוק קצוץ (בערך כוס)
2 ביצים
2 פרוסות לחם קל מושרות, סחוטות ומגוררות
1/2 כוס קמח מלא
מלח ופלפל
3-5 כפות שמן קנולה

הכנה:
לבשל את העדשים והקינואה ביחד בסיר גדול עם מים רותחים. לבדוק אחרי 15 דקות שהם רכים, אם לא, להמשיך לבשל עוד כמה דקות ולסנן

את עודף המים.
לשים בקערה את כל המצרכים, כולל השמן, וללוש. ליצור קציצות ולטגן במעט שמן עד לקבלת צבע שזוף משני הצדדים.

צילום: פירגה
קציצות קינואה, תפוחי אדמה ועדשים כתומות צילום: פירגה
קציצות קינואה, עדשים וטונה

שילוב מצוין שעבר את הניסוי בהצלחה וקצר מחמאות מבני הבית.

מצרכים:
כוס קינואה שטופה היטב
3/4 כוס עדשים כתומות (לא מושרות)
כף גדושה טחינה גולמית
2 קופסאות טונה סחוטות ה י ט ב מהשמן
2 ביצים
צרור גדול של בצל ירוק קצוץ
כף עלי סלרי טריים קצוצים (או כוסברה)
1/2 כוס קמח מלא
1/4 כפית סוכר חום
מלח ופלפל שחור

הכנה:
שוטפים את הקינואה ואת העדשים  ומסננים. מבשלים את שתיהן בסיר עם מיים (כמו פסטה) כ-30 דקות. בהלך הבישול מומלץ להוריד את הקצף שמצטבר למעלה מהעדשים.
מסננים את המים ומניחים בתוך המסננת כ-10 דקות לניקוז הנוזלים.
מניחים בקערה את הקינואה והעדשים המסוננות, להוסיף את כל יתר החומרים וללוש ביחד.
במחבת גדולה לחמם  כ-3-4 כפות  שמן, ליצור קציצות בינוניות ולטגן קלות משני הצדדים.
את הקציצות המוכנות כדאי להניח על נייר סופג.
מומלץ להגיש עם טחינה או להכין רוטב משמנת, שום, שמיר/עירית.

צילום: פירגה
קציצות קינואה וטונה צילום: פירגה
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים