אי התפנוקים: שי לי ליפא מבשלת אקזוטי

לכבוד העונה החדשה של הישרדות שי לי ליפא יצאה לחופשה דמיונית על אי אקזוטי. כדי להביע הזדהות עם תפריט השורדים היא הכינה ארוחה על טהרת האורז, האננס וחלב הקוקוס. אם אין לכם חופשה באופק, אתם מוזמנים להצטרף

שי לי ליפא | 23/6/2010 8:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יודה כל חובב ריאליטי: "הישרדות" היא תוכנית ממכרת. שילוב מנצח של חתיכים וחתיכות בבגדי ים, משימות מאתגרות ומועצות שבט סוחטות דמעות במארז טבע פראי. לכבוד העונה החדשה החלטתי להביע הזדהות עם תפריט השורדים, ולהכין ארוחה מחומרי הגלם שהפכו לאולסטארס של המחנה: אורז, אננס וחלב קוקוס. על הדרך הוספתי כמה פרודוקטים (טוב, אל תהיו קטנוניים‭,(‬ הפעלתי את המזגן בבית (להם הייתה בריזה של ים) ושמתי מוזיקת רקע (במקום טסטמוניאלס מרגשים מול המצלמה‭.(‬ יצא טעים.
אורז מוקפץ עם בצל ופלפלים

מקפיצים אורז מוכן עם בצל, פלפלים, רוטב צ'ילי וסויה ומקבלים מנה צבעונית וטעימה. ליתר ביטחון, קבלו גם מתכון מקדים לבישול האורז.

החומרים ל‭6-‬ מנות:
1 כף שמן קנולה
 2 כוסות אורז בסמטי
 מלח
3 כוסות ‭720)‬ מ"ל )
מים רותחים

לירקות:
1 כף שמן קנולה
 1 בצל קלוף וחתוך לרצועות דקות
 2 פלפלים חתוכים לרצועות דקות (מומלץ בשני צבעים ‭2
(‬ כפות רוטב צ'ילי מתוק
 1 כף רוטב סויה

להגשה:
‭1/3‬ כוס אגוזי קשיו או בוטנים שבורים גס
 ‭1/3‬ כוס כוסברה קצוצה גס

ההכנה:
‭.1‬ מכינים את האורז: מחממים סיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, אורז ומלח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז מבריק. יוצקים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
 ‭.2‬ מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ‭20-‬ דקות עד שהאורז מוכן.
 ‭.3‬ מכבים את הלהבה,

מערבבים ומכסים לעשר דקות.
 ‭.4‬ מקפיצים את האורז: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל ופלפלים ומקפיצים חמש עד שבע דקות עד להזהבה. מוסיפים אורז, רוטב צ'ילי וסויה ומקפיצים דקה-שתיים עד למיזוג טעמים.
 ‭.5‬ טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים קשיו וכוסברה ומגישים.

צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
אורז מוקפץ עם קאשיו וכוסברה צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט אורז קיצי

סלט שמכינים בחמש דקות מאורז קר שנשאר במקרר.

החומרים ל‭4-‬ מנות:
 4 כוסות אורז מבושל קר
 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות בגודל ‭1/2‬ ס"מ
 1 תפוח אדום חתוך לקוביות בגודל ‭1/2‬ ס"מ
 1 גזר קלוף ומגורר גס
 1 בצל סגול קטן קלוף וקצוץ דק
 ‭1/3‬ כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
 3 כפות שמן זית
 2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 כפית דבש
 מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
‭1/2‬ קוביית ‭120)‬ גרם ) גבינת פטה מפוררת גס

ההכנה:
‭.1‬ מערבבים את חומרי הסלט בקערה.
 ‭.2‬ מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
 ‭.3‬ מפזרים גבינת פטה ומגישים.

פינה קולדה

גרסה ביתית מצוינת למשקה הטרופי.

החומרים ל‭4-‬ מנות:
 1 אננס בינוני קלוף וחתוך לקוביות
 2 בננות קלופות וחתוכות לפרוסות עבות
 1 פחית ‭400)‬ מ"ל ) חלב קוקוס
 ‭3/4‬ כוס ‭180)‬ מ"ל ) חלב
 ‭2-1‬ כפות רום איכותי
 1 כף סוכר
 10 קוביות קרח

ההכנה:
‭.1‬ טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
 ‭.2‬ יוצקים לכוסות ומגישים.

קרם ברולה קוקוס

הקינוח הצרפתי שזכה לאזרחות ישראלית, מקבל כאן קריצה אסיאתית.

החומרים ל‭4-‬ מנות:
 1 פחית ‭400)‬ מ"ל ) חלב קוקוס
 ‭1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל ) חלב
 6 חלמונים
 ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם ) סוכר
לזיגוג: סוכר

ההכנה:
‭.1‬ מחממים תנור ל‭160-‬ מעלות.
 ‭.2‬ יוצקים את שני סוגי החלב לסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה (נזהרים שהחלב לא יגלוש או יישרף ‭.(‬ מסירים מהלהבה ומצננים כחמש דקות.
 ‭.3‬ מקציפים חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
 ‭.4‬ יוצקים מעט מתערובת החלב לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את שאר תערובת החלב בהדרגה תוך כדי בחישה ומערבבים היטב.
 ‭.5‬ יוצקים לקעריות אישיות חסינות חום. מניחים את הקעריות בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם) ‭.
6 . אופים ‭35-25‬ דקות, עד שהקרם מתייצב.
 ‭.7‬ מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
 ‭.8‬ למחרת מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר, ומבעירים עם מבער (ברנר ) עד שמתקבל זיגוג זהוב, או מקרימים כדקה תחת גריל חם. מגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים