חטיף של גברים: להכין בבית בילטונג כמו בדרום אפריקה

צופים במשחקי המונדיאל מהארץ אבל רוצים להרגיש כמו בדרום אפריקה? שני מתכונים לבילטונג - חטיף הבשר המיובש, הפיקנטי של דרום אפריקה. נשנוש גברי ליד האלכוהול

nrg מעריב | 22/6/2010 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בילטונג קלאסי

מרכיבים:

• נתח בקר מובחר - רצוי נתח שרירי ולא שומני- עדיפות לנתחים מהשוק האחורי כגון וייסבראטן, במשקל 3 ק"ג.
• 1/3 כוס רוטב ווצ'סטר קנוי
• 2/3 כוס חומץ תפוחים 5% (עד לכיסוי הנתח)
• גרגירי כוסברה טחונים
• מלח ופלפל שחור טחונים גס

אופן הכנה:

• את נתח הבשר חותכים לרצועות בגודל הרצוי עם כיוון הסיבים.
• משרים ברוטב ווצ'סטר, חומץ ו- 3 כפות מלח למשך 3 שעות.
• סופגים את הנוזלים, מצפים בתערובת תבלינים - 70% גרגירי כוסברה, 30%

פלפל שחור גרוס ומייבשים בתנור שחומם לעד 40 מעלות במצב אוורור עד לרמת הייבוש הרצויה עד 24 שעות.
• לאחר סיום הייבוש ממשיכים לייבש בקירור בכלי סגור במקרר למשך יומיים נוספים. 


מתכון של מסעדת לה צ'אמפה דל מאר ברחוב הארבעה 16 בתל אביב.

צילום: יח''צ
הבילטונג של מסעדת NG צילום: יח''צ
בילטונג צ'יפוטלה עגבניות

מרכיבים:
• נתח בקר מובחר במשקל 3 ק"ג - רצוי נתח שרירי ולא שומני - עדיפות לנתחים מהשוק האחורי כגון וייסבראטן.
• 1/3 כוס רוטב ווצ'סטר
• 2/3 כוס חומץ תפוחים 5% (עד לכיסוי הנתח)
• מלח
• מחית צ'יפוטלה ועגבניות (טוחנים בבלנדר ביחס של 1/3 פלפל צ'יפוטלה ו- 2/3 רסק עגבניות עד קבלת מחית. לאחר סיום הטחינה מוסיפים עוד כף סילאן ומעט מלח)

אופן הכנה:
• את נתח הבשר חותכים לרצועות בגודל הרצוי עם כיוון הסיבים.
• משרים ברוטב ווצ'סטר, חומץ, ו- 3 כפות מלח למשך 3 שעות.
• סופגים את הנוזלים, מורחים במחית הצ'יפוטלה ומייבשים בתנור שחומם לעד 40 מעלות במצב אוורור עד לרמת הייבוש הרצויה (עד 24 שעות).
• לאחר סיום הייבוש ממשיכים לייבש בקירור בכלי סגור במקרר למשך יומיים נוספים. 


מתכון של NG בר בשר בנווה צדק בתל אביב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים