חטיף של גברים: להכין בבית בילטונג כמו בדרום אפריקה
צופים במשחקי המונדיאל מהארץ אבל רוצים להרגיש כמו בדרום אפריקה? שני מתכונים לבילטונג - חטיף הבשר המיובש, הפיקנטי של דרום אפריקה. נשנוש גברי ליד האלכוהול
מרכיבים:
• נתח בקר מובחר - רצוי נתח שרירי ולא שומני- עדיפות לנתחים מהשוק האחורי כגון וייסבראטן, במשקל 3 ק"ג.
• 1/3 כוס רוטב ווצ'סטר קנוי
• 2/3 כוס חומץ תפוחים 5% (עד לכיסוי הנתח)
• גרגירי כוסברה טחונים
• מלח ופלפל שחור טחונים גס
אופן הכנה:
• את נתח הבשר חותכים לרצועות בגודל הרצוי עם כיוון הסיבים.
• משרים ברוטב ווצ'סטר, חומץ ו- 3 כפות מלח למשך 3 שעות.
• סופגים את הנוזלים, מצפים בתערובת תבלינים - 70% גרגירי כוסברה, 30%
• לאחר סיום הייבוש ממשיכים לייבש בקירור בכלי סגור במקרר למשך יומיים נוספים.
מתכון של מסעדת לה צ'אמפה דל מאר ברחוב הארבעה 16 בתל אביב.

מרכיבים:
• נתח בקר מובחר במשקל 3 ק"ג - רצוי נתח שרירי ולא שומני - עדיפות לנתחים מהשוק האחורי כגון וייסבראטן.
• 1/3 כוס רוטב ווצ'סטר
• 2/3 כוס חומץ תפוחים 5% (עד לכיסוי הנתח)
• מלח
• מחית צ'יפוטלה ועגבניות (טוחנים בבלנדר ביחס של 1/3 פלפל צ'יפוטלה ו- 2/3 רסק עגבניות עד קבלת מחית. לאחר סיום הטחינה מוסיפים עוד כף סילאן ומעט מלח)
אופן הכנה:
• את נתח הבשר חותכים לרצועות בגודל הרצוי עם כיוון הסיבים.
• משרים ברוטב ווצ'סטר, חומץ, ו- 3 כפות מלח למשך 3 שעות.
• סופגים את הנוזלים, מורחים במחית הצ'יפוטלה ומייבשים בתנור שחומם לעד 40 מעלות במצב אוורור עד לרמת הייבוש הרצויה (עד 24 שעות).
• לאחר סיום הייבוש ממשיכים לייבש בקירור בכלי סגור במקרר למשך יומיים נוספים.
מתכון של NG בר בשר בנווה צדק בתל אביב.