הכי ביתי: קובה מקוסקוס עם טלה, רוטב עגבניות, יין וטימין
השף אייל לביא ממסעדת רוקח 73 בתל אביב, בונה ארוחת צהריים מושקעת ועשירה בטעמים סביב שקית של קוסקוס אינסטנט. מתכון לקובה בשרי עם רוטב אדום ומושקע במיוחד

מתכון לארבע מנות:
חומרים לקובה:
1/2 חבילת קוסקוס אינסטנט
500 גרם בשר טלה טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
גרידת לימון 1
קורט בהרט
מלח פלפל שחור גרוס
1 ביצה
4 כפות שמן זית איכותי
אופן הכנת הקובה:
להכין את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרתם זה לזה.
ליצור קציצות עגולות ושטוחות ולהניח במקרר לחצי שעה לפחות.
חומרים לרוטב:
2 קופסאות של עגבניות קלופות שלמות איטלקיות
1 כוס יין לבן משובח
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 ענפי סלרי פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
4 ענפי טימין טרי רק העלים קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ- 10 דקות, על להבה נמוכה.
להוסיף את השום והטימין, ולטגן יחד כ 2-3 דקות נוספות.
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן שתי דקות נוספות.
להוסיף את העגבניות הקלופות והיין, ולהביא לרתיחה תוך כדי
לתבל במלח פלפל לפי הטעם, ולבשל 5 דקות בלהבה בינונית.
להוסיף את קציצות הקובה, לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-10 דקות.
להפוך את הקציצות ולבשל כ- 5 דקות נוספות.
הגשה:
להגיש חם, עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל, ופלח לימון לכל מנה.
מתכון של איל לביא, שף מסעדת רוקח 73