הכי ביתי: קובה מקוסקוס עם טלה, רוטב עגבניות, יין וטימין

השף אייל לביא ממסעדת רוקח 73 בתל אביב, בונה ארוחת צהריים מושקעת ועשירה בטעמים סביב שקית של קוסקוס אינסטנט. מתכון לקובה בשרי עם רוטב אדום ומושקע במיוחד

nrg מעריב | 17/6/2010 12:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הכנה של קובה מקוסקוס מוכן יכולה להיות קיצור דרך נעים, שמוביל לתוצאה שהיא עדיין מושקעת. יש בשוק לא מעט מוצרי קוסקוס אינסטנט טובים שמעורבות שלהם בפרוייקט הקובה תוביל לתוצאה  אותנטית. הקוסקוס של סדרת "קוסקוס זה משפחה חמה" למשל, השביע את רצונו שת שף מסעדת רוקח 73 שבנה סביבו מתכון עשיר וטעים.


צילום: איליה מלניקוב
קובה קוסקוס. עם רוטב אדום מושקע במיוחד צילום: איליה מלניקוב
קובה טלה וקוסקוס ברוטב עגבניות, יין לבן וטימין

מתכון לארבע  מנות:

חומרים לקובה:
1/2 חבילת קוסקוס אינסטנט
500 גרם בשר טלה טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
גרידת לימון 1
קורט בהרט
מלח פלפל שחור גרוס
1 ביצה
4 כפות שמן זית איכותי

אופן הכנת הקובה:
להכין את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרתם זה לזה.
ליצור קציצות עגולות ושטוחות ולהניח במקרר לחצי שעה לפחות.

חומרים לרוטב:
2 קופסאות של עגבניות קלופות שלמות איטלקיות
1 כוס יין לבן משובח
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 ענפי סלרי פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
4 ענפי טימין טרי רק העלים קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ- 10 דקות, על להבה נמוכה.
להוסיף את השום והטימין, ולטגן יחד  כ 2-3 דקות נוספות.
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן שתי דקות נוספות.
להוסיף את העגבניות הקלופות והיין, ולהביא לרתיחה תוך כדי

ערבוב.
לתבל במלח פלפל לפי הטעם, ולבשל 5 דקות בלהבה בינונית.
להוסיף את קציצות הקובה, לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-10 דקות.
להפוך את הקציצות ולבשל כ- 5 דקות נוספות.

הגשה:
להגיש חם, עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל, ופלח לימון לכל מנה.

מתכון של איל לביא, שף מסעדת רוקח 73

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים