באלגנטיות: פרוסות סלק עם גבינת סנט מור
אין שידוך יותר אלגנטי מסלק עם גבינת עזים. השף גיא בן אשר ממסעדת גאיה בנימינה מכין כיסוני סלק ממולאים בגבינה, שנחים ברוטב של שמנת מתוקה, גרידת לימון וקמצוץ פרג
2 סלקים בינוניים
טבעות גבינת סנט מור (או כל גליל גבינת עזים)
250 סמ"ק שמנת מתוקה
50 סמ"ק יין לבן
קמצוץ פרג
קמצוץ גרידת לימון
מלח פלפל לפי הטעם
טבעות בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הסלק כשעה ומקררים אותו.
2. כשהסלק קר חותכים אתו לפרוסות בעובי של סנטימטר וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
3. ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
4. במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון
הסלק כ-2 דקות מכל צד.
5. עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
6. מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.
7. סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים, מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם.

כיסוני סלק עם גבינה
צילום: יח''צ