עוגיות אופים, לא קונים: 4 מתכונים קלים
עוגיות תוצרת בית משדרגות בקלות את החיים, וזהו פשע לוותר על צנצנת מלאת עוגיות שזמינה תמיד לנשנוש מתוק ומנחם. שי לי ליפא עם 4 מתכונים שמצריכים מינימום התעסקות

גרסה משודרגת לעוגיות השוקולד צ'יפס האהובות, הפעם בתוספת חמאת בוטנים.
החומרים ל18- עוגיות:
50 גרם חמאה רכה
1/2 כוס 100) גרם) סוכר
1/2 כוס 120) גרם) חמאת בוטנים חלקה
1 ביצה גדולה
3/4 כוס 105) גרם) קמח רגיל
1/3 כוס שוקולד צ'יפס
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל180- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
.2 מערבלים חמאה, סוכר וחמאת בוטנים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצה וקמח ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס
.3 יוצרים כדורים בקוטר שלושה ס"מ, פוחסים מעט ומסדרים בתבנית.
.4 אופים 18-15 דקות עד להזהבה.
.5 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום עד שבוע.
תבלינים, קליפת תפוז, סילאן ותמצית וניל מפיקים עוגיות ריחניות ומבושמות במיוחד.
החומרים ל30- עוגיות:
50 גרם חמאה רכה
1 כוס 200) גרם) סוכר
1/4 כוס סילאן (סירופ תמרים)
1 כף שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז
1 ביצה
2 כוסות 280) גרם) קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית מלח
לציפוי:
2 כפות סוכר
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל180- מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
.2 מערבלים חמאה, סוכר, סילאן, שמן, תמצית וניל וקליפה מגוררת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לכדור בצק.
.3 יוצרים כדורים בקוטר שלושה ס"מ, פוחסים מעט, טובלים צד אחד בסוכר ומסדרים בתבנית כשהצד עם הסוכר כלפי מעלה.
.4 אופים 12-10 דקות עד להזהבה.
.5 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום עד שבוע.
מקפיאים את הבצק לפני האפייה כדי להקל על החיתוך. מומלץ להכין כמות כפולה ולשמור גליל אחד של בצק במקפיא. כשאורחים יפתיעו אתכם, תוכלו לשלוף את הבצק, לחתוך לעיגולים ולאפות על המקום עוגיות טריות וטעימות.
החומרים ל20- עוגיות:
1 כוס 140) גרם) קמח
1/4 כוס 50) גרם) סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס פירות מסוכרים קצוצים גס (דובדבנים, ג'ינג'ר, תפוז סיני ועוד)
ההכנה:
.1 מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת כדור בצק מעט דביק. מגלגלים לגליל בקוטר ארבעה ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים.
2. מחממים תנור ל160- מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
.3 מוציאים את הגליל מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ בעזרת סכין חד (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעתיים, ממתינים כחמש דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים.(
4. מסדרים בתבניות, תוך השארת רווח של שישה ס"מ בין עוגייה אחת לשנייה (העוגיות מתפשטות מאוד במהלך האפייה.(
5. אופים 20-15 דקות עד להזהבה קלה.
.6 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום עד שבוע.
עוגיות נטולות קמח וחמאה, המתאימות לרגישים לגלוטן וגם לשומרי כשרות אחרי ארוחה בשרית.
החומרים ל30- עוגיות:
1 ביצה 1/2
כוס 100) גרם) סוכר חום בהיר
2 כפות דבש
300 גרם שקדים מולבנים פרוסים
1/4 כוס שומשום
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל170- מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
.2 טורפים ביצה בקערה, מוסיפים סוכר ודבש ומערבבים. מוסיפים שקדים ושומשום ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים בתערובת המבריקה.
.3 מניחים כף שטוחה מהתערובת בתבנית ומשטחים מעט. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
.4 אופים 15-12 דקות עד להזהבה.
.5 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום עד שבוע.