מטארט ועד שיש: שלוש עוגות שוקולד לשבת
עוגת שיש עם שוקולד וברנדי, עוגת טראט שוקולדית עם טעמים מרוכזים ובצק פריך ועוגה שתתאים לנמנעים מגלוטן. 3 מתכונים
רכיבים לקלתית:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
רכיבים למילוי:
2 ביצים
2 חלבונים
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
300 גרם שוקולד מריר איכותי – 70% מוצקי קקאו
150 גרם חמאה
קורט מלח
:
200גרם שוקולד מריר
100 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון טוחנים את הקמח,הסוכר והמלח.
2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה. 2-3 בכל פעם ואחריהן את החלמון עד לקבלת תערובת פרורית.
3. מוציאים למשטח עבודה ולשים במשך דקה עד לקבלת בצק אחיד.
4. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים עד לילה.
5. מוציאים לפני הרידוד לשעה לפחות, על מנת שיגיע לטמפ' החדר.
6. מרדדים לעובי 1 ס"מ ומרפדים
7. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
8. מחממים תנור ל170 מעלות.
9. מרפדים את הקלתית בנייר פרגמנט ושופכים פנימה גרגרי חומוס יבשים על מנת ליצור משקולת (אפייה עיוורת).
10. מעבירים לתנור למשך 15 דקות. לאחר מכן מוציאים מהתנור ונפתרים מהמשקולת.
11. מחזירים לתנור לצורך השלמת האפייה למשך 15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
הכנת המילוי:
1. מקציפים במיקסר את הביצים עם החלבונים והסוכר במשך 5 דקות, עד להכפלת הנפח.
2. במקביל ממסים במיקרו את השוקולד עם החמאה והמלח, במשך 3 דקות.
3. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה גדולה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים.
4. מחממים את התנור ל200 מעלות.
5. מקפלים את קצף הביצים עם השוקולד בהדרגה, שליש בכל פעם, עד שנוצרת תערובת אחידה.
6. מעבירים מיד לתוך הקלתית ומכניסים לתנור.
7. אופים במשך 5 דקות עד שנוצר קרום. מנמיכים את התנור ל180 מעלות ואופים עוד כ15 דקות. מוציאים ומקררים כשעה במקרר.
ציפוי:
1. ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת.
2. מערבבים היטב ומזלגים על הפאי.
אפשר להגיש קר, או בטמפ' החדר או או מחומם קלות.
מומלץ עם קצפת לא ממותקת
מתכון של השפית סבינה ולדמן ממסעדת רוטשילדס קיטשן בתל אביב.

תבנית אחת באורך 30 ס"מ
חומרים לגנש שוקולד:
100 גרם שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר איכותי
40 גרם שוקולד חלב איכותי
הכנת הגנש:
1. מרתיחים שמנת
2. יוצקים את השמנת על השוקולדים, מערבבים
3. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
חומרים לעוגה:
2 ביצים בגודל 2
100 גרם סוכר לבן
2 גרם מלח
60 גרם חמאה מומסת
30 גרם שמן קנולה
100 גרם קמח תופח
80 גרם שמנת חמוצה
15 גרם ברנדי
הכנת העוגה:
1. במיקסר עם מטרפה מקציפים ביצים, סוכר ומלח לקצף חזק.
2. מוסיפים חמאה ושמן ומערבבים ידנית.
3. מוסיפים קמח , שמנת וברנדי ומערבבים לתערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
5. יוצקים מעל את הגנש שוקולד. בעזרת סכין, יוצרים צורת שיש.
6. בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות אופים כ-45 דקות.
מתכון של הביסטרו, בית קפה ומאפיה "לחם טאטי" בגבעתיים.

העוגה ללא קמח ומתאימה לרגישים גלוטן
חומרים:
250 גרם שוקולד
150 גרם חמאה
7 ביצים- להפריד חלמונים וחלבונים
150 גרם סוכר
חומרים לגאנש שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם שמנת מתוקה
הכנת הגנאש:
להביא את השמנת לסף רתיחה ולהמיס את השוקולד בתוכה.
הכנה:
- להמיס חמאה ושוקולד באמבט מים חמים.
- להקציף סוכר וחלבונים.
- לשפוך מעט שוקולד לתוך החלמונים ולערבב.
- לשפוך את תערובת החלמונים לתוך השוקולד ולערבב.
- לקפל את החלבון המוקצף לתוך תערובת השוקולד.
- למזוג את המסה לתוך התבנית ולאפות בחום של 165 מעלות כ-35-30 דקות.
- לקרר לפחות שעה במקרר ( העוגה מעט נופלת לא לדאוג ).
- לשפוך מעל את גאנש השוקולד.
- אפשר לקשט באגוזים או בשוקולד לבן שגורד בפומפיה.
מתכון של הקונדיטור יניב ברהום מ"אספרסו בר בייקרי".







נא להמתין לטעינת התגובות