מזון מלכות: מתכונים בריאים להריון, אבל לא רק

זה שאת בהיריון לא אומר שאת צריכה לאכול בשביל שניים, זה אומר שאת צריכה לאכול בריא. עוד יותר בריא. ארבעה מתכונים קלילים שהגוף ההריוני שלך יאהב

שי לי ליפא | 3/6/2010 8:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למרות הבחילות, החשקים, הצרבות והעייפות, בענייני תזונה לא כדאי לעשות הנחות - בעיקר לא בהיריון. אכילה בריאה מספקת את כל צורכי האם והעובר, ומסייעת לגוף להסתגל ולהתמודד עם השינויים שהוא עובר. מומלץ לאמץ תפריט עשיר ומגוון ולוותר על מזונות שעלולים לסכן את העובר, כמו מזון נא, מכיוון שהרגישות לזיהומים עולה. מילת המפתח, גם עכשיו, היא תפריט מאוזן: הרבה ירקות ופירות, דגנים מלאים, גבינות דלות שומן, דגים מבושלים, בשר רזה, עוף וקטניות. לא צריך להגזים בכמויות, אבל חשוב ליהנות. הנה ארבעה מתכונים קלים ובריאים שהגוף ההריוני יאהב.

סלט קוסקוס ים תיכוני

קוסקוס מלא מהיר הכנה הוא חומר גלם נפלא, במיוחד בהיריון, כשהעייפות והרעב תוקפים אותנו במקביל ועל בסיס קבוע. הקוסקוס המלא עשיר בוויטמינים מקבוצת B ומסייע לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

החומרים ל‭6-4-‬ מנות:
1 שקית ‭350)‬ גרם ) קוסקוס מלא
 ‭1/2‬ קובייה ‭120)‬ גרם ) גבינה בולגרית מפוררת גס
 1 כוס צימוקי עגבניות בשמן זית מסוננים (או עגבניות שרי מיובשות ‭1/2
(‬ כוס זיתי קלמטה מגולענים
 ‭1/2‬ כוס צנוברים קלויים
 1 כוס פטרוזיליה קצוצה


לרוטב:
‭1/4‬ כוס שמן זית
 ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
 2 כפות חומץ בן יין לבן
 מלח ופלפל שחור גרוס


ההכנה:
‭.1‬ מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מצננים.
‭.2‬ מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים.
‭.3‬ מוסיפים

גבינה, עגבניות מיובשות, זיתים, צנוברים ופטרוזיליה ומערבבים.
‭.4‬ מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים.
5.‬ טועמים ומתקנים תיבול.

צילום: דנייה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
קוסקוס ים תיכוני. גם שאר בני הבית ישמחו צילום: דנייה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
ברוקולי בשום ולימון

נשנוש בריא או תוספת מצוינת למנה עיקרית. הברוקולי מהיר ההכנה עשיר בסיבים תזונתיים, בטא קרוטן וחומצה פולית.

החומרים ל‭4-‬ מנות:
1 תפרחת ברוקולי גדולה חתוכה לפרחים
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
‭2-1‬ שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
‭.1‬ מביאים מים לרתיחה בסיר.
 ‭.2‬ מוסיפים פרחי ברוקולי וחולטים שתיים-שלוש דקות עד שהם רכים אך עדיין מוצקים. מסננים ומעבירים לקערה.
 ‭.3‬ מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים.
 ‭.4‬ טועמים ומתקנים תיבול.  מגישים חם או קר.

תבשיל קציצות בשר וגרגרי חומוס

ארוחה שלמה, טובה ומשביעה בצלחת אחת. הבשר מכיל ויטמין ‭B 12‬ ועשיר, כמו החומוס, בחלבון, ברזל וחומצה פולית.


החומרים ל‭6-‬ מנות:

לקציצות:
600 גרם בשר בקר טחון
  בצל קטן קצוץ דק
1 ביצה
1/3 ‬ כוס פירורי לחם
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון:
‭1/4‬ כוס שמן קנולה


לתבשיל:
2 כפות שמן זית
 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
 2 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
 1 כף שטוחה סוכר
 2 כוסות ‭480)‬ מ"ל ) מים
 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
 1 שקית ‭800)‬ גרם ) גרגרי חומוס מוקפאים (מבושלים )
מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
‭1/3‬ כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה


ההכנה:
‭.1‬ מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות (הלישה תפיק קציצות יציבות)‭.
2 . מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
‭.3‬ מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן ומטגנים את הקציצות עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג.
 ‭.4‬ מכינים את התבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, עגבניות וסוכר, ומאדים כחמש דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך.
‭.5‬ מוסיפים מים, פפריקה וגרגרי חומוס, ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
 ‭.6‬ מניחים את הקציצות בסיר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ‭20-‬ דקות, עד שהקציצות מוכנות. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים.

נקטרינות מזוגגות במייפל ותפוזים עם גבינת ריקוטה

שילוב של חום וקור - פירות צלויים ומתוקים עם גבינת ריקוטה קרמית. הריקוטה עשירה בסידן ומכילה ויטמין ‭. B 12‬

החומרים ל‭6-4-‬ מנות:
6 נקטרינות קטנות חצויות ומגולענות
 ‭1/3‬ כוס סירופ מייפל אמיתי
 ‭1/4‬ כוס מיץ תפוזים


להגשה:
1 קופסה ‭250)‬ גרם ) גבינת ריקוטה ללא מלח


ההכנה:
‭.1‬ מערבבים סירופ מייפל ומיץ תפוזים במחבת בינונית ומביאים לרתיחה.
 ‭.2‬ מניחים את חצאי הנקטרינות במחבת, כשצדן החתוך כלפי מטה, ומבשלים על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהנוזל מסמיך.
 ‭.3‬ מניחים כף גדושה של גבינת ריקוטה בכל צלחת, מסדרים מעל נקטרינות מזוגגות ומזלפים את הנוזל הסמיך. מגישים מיד.




ייעוץ מקצועי: מיכל לנגברג, תזונאית קלינית

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים