פינוק בוקר: פנקייקס שמנמנים עם קרמל תפוחי עץ
כל מה שצריך בשביל לקבל פנקייקס טעימים ועגולים בצורה מושלמת, זה רינג, עיגול מתכת המשמש לאפייה. גם החלק של הקרמול והתפוחים, פשוט. פינוק לבראנץ' של שבת
6 ביצים
3 וחצי כוסות (חצי קילו) קמח
כוס וחצי חלב
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות שמן סויה
אופן הכנת הבלילה:
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מצרכים לקרמל תפוחים:
3/4 כוס סוכר.
3/4 כוס סוכר חום.
כוס וחצי מיץ תפוחים.
5-6 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות מאוד.
הכנת הקרמל:
מבשלים את כל המרכיבים יחדיו על אש נמוכה עד שהתפוחים הופכים שקופים ומתקבל קרמל סמיך.
הכנת הפנקייק:
מוסיפים את התפוחים מהקרמל לבלילה. בעזרת מצקת יוצקים כף מהתערובת על משטח חם ומשומן שבמרכזו
טבעת מתכת לאפייה - רינג. מטגנים למשך כדקה על כל צד עד שהפנקייק מקבל גוון זהוב.
הגשה:
מניחים ערימת פנקייקס על צלחת ויוצקים מעט מקרמל התפוחים מעל. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל, אגוזים ופירות טריים.
המתכון באדיבות באגסי- בר ביסטרו בפלורנטין 26 תל אביב.

פנקייק של מסעדת באגסי בתל אביב. עם תפוחי עץ ירקרקים וחמצמצים
צילום: יח''צ