כשהפילים רועמים: בוצוואנה של מדבר ומים
באפריקה הדרומית שוכנת בוצוואנה, מדינה מתקדמת ומצליחה יחסית לחברותיה באזור. מדבר בראשיתי תופס את רוב שטחה, אך בדלתא שבצפון רועמים עדרי הפילים ושאר חיות הבר
המדינה גובלת עם דרום אפריקה בדרום, ועם נמיביה במערב וגם בצפון. נקודת גבול נוספת צרה שלה, בת שני קילומטרים, היא עם זמביה בצפון, וזימבאבויי במזרח. בבוצוואנה חיים קצת יותר ממיליון וחצי תושבים, רובם בני שבט צואנה שהיגרו מפאת מלחמות הזולו בדרום אפריקה במאה ה- 19. בעת איחוד מושבות דרום אפריקה למדינה אחת, נותרה בוצואנלנד שטח חסות בריטי נפרד, וכך היא נותרה כמדינה עצמאית ונפרדת עד היום, וזכתה בעצמאות מבריטניה בשנת 1964, כמו רוב מדינות אפריקה.

בוצוואנה נחשבת למדינה מתקדמת ומצליחה ביחס לחברותיה באזור. עיקר כלכלתה מתבססת על המכרות העשירים ובהם יהלומים, ניקל, ברזל וכסף. רובה של בוצוואנה הוא מישורי "בוש" נרחבים. באזורי הגבעות וההרים, בעיקר בצפון מערב גבול נמיביה, נמצאים רוב המכרות של המחצבים.
באזור הדרום מערבי מצוי רוב מדבר הקלאהרי,
קרוב לגבול הצפוני זורם נהר צ'ובה, שגם הוא מזין ומקיים עדרי פילים גדולים ושאר חיות בר. מישור המלח הגדול מגאדיגאדי בלב המדינה היה פעם אגם גדול, אך התייבש והותיר אחריו מלחות גדולות.

מרחבי הטבע הייחודיים של בוצוואנה יצרו רקע מתאים לתיירות ספארי מרהיבה. נהר האוקוונגו שיוצר דלתא שופעת בלב המדבר, הוא מקום בו ניתן לחתור בסירות מקורו ולצפות בחיות הבר סביב. וכך גם בשמורות הטבע סבוטי וצ'ובה, בהן רועמים עדרי פילים ואנטילופות גדולים, ובמלחות מגאדיגאדי, שמקווי המים שלהם מושכים שפע של ציפורים.

ד"ר אבי שפיר ידריך טיול לבוצוואנה מטעם אקו טיולי שטח במסגרת מסע "80 יום מסביב לאפריקה".