אלופי הפשטידות: 3 הפשטידות המנצחות של גולשי תפוז

גולשי פורום המתכונים של "תפוז" העלו את מתכוני הפשטידות המובילים שלהם, ערוץ האוכל של nrg בחן מתכונים.3 פשטידות שלא מערבות קופסאות שימורים או אבקות מרק, עלו לגמר

גולשי תפוז | 26/5/2010 11:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פשטידת ירקות צבעונית

מתכון של נירה1 מפורום מתכונים ב"תפוז". ההכנה יחסית פשוטה: מערבבים את כל החומרים בקערה ומכניסים לתבנית. המרכיבים עם זאת הם יותר מבססיים ויש כאן עושר של ירקות ותבלינים.

חומרים:
300  גר' גבינת מוצרלה קשה מגוררת לקערה.
1 מכל שמנת חמוצה או יוגורט דנונה
4  ביצים סופר טריות
1 קלח תירס  – מגלחים את השיניים לתוך אותה קערה
5-4 קישואים מגוררים וסחוטים היטב
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות
1 בצל בינוני – קצוץ דק
2  בצלצלי שאלוט קצוצים
6-5 שיני שום קצוצות


5 גבעולי בצל ירוק  קצוצים
צרור קטן של כוסברה קצוץ
4-3 כפות פירורי לחם (לא יותר מדי כדי שהפשטידה לא תהיה יבשה)
מלח, פלפל שחור טרי וגרוס, גבעול טימין טרי (או 1/2 כפית טימין יבש), מעט רוזמרין קצוץ טרי, מעט עשבי טוסקאה (יש בצנצנת עם מטחנה על מדף התבלינים בסופר).

הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית קיש או תבנית אחרת בקוטר 26-24 (לא חשוב).
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מעבירים את המסה לתבנית.
- אופים בחום בינוני כ-50-45 דקות או עד שפני הפשטידה מזהיבים.


צילום: נירה מ1, תפוז
פשטידת ירקות צבעונית של נירה. מפגישה בצל ירוק עם כוסברה צילום: נירה מ1, תפוז
קיש חצילים וגבינות

פשטידה של זהבית שקד, למי שאוהב את החצילים בפרוסות גדולות עם טעמי קלייה ברורים.

חומרים לבצק:

350 גרם קמח
200 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
1 ביצה
קורט מלח
קורט סוכר

לשים את הבצק ומניחים במקרר לכחצי שעה.


חומרים למלית:

1 חציל חתוך לפרוסות, קלוי בתנור עם שמן זית ומלח
2 שמנת חמוצה
1 גבינה לבנה 5%
2 ביצים
150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
5-6 כפות קמח
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
כ-200 גרם גבינה צהובה טל עמק מגוררת


הכנה:
מערבבים הכל היטב בקערה וכשהחציל מתקרר מוסיפים גם אותו לבלילה.

משטחים את הבצק על גבי התבנית- אופים כ 15 דקות עם משקולת, ועוד כ-10 דקות בלי משקולת.

מניחים להצטנן מעט ושופכים את חומרי המלית על הבצק, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מזהיבה.

צילום: זהבית שקד
פשטידת חצילים של זהבית שקד מפורום מתכונים בתפוז צילום: זהבית שקד
פשטידת ברוקולי אוורירית

פשטידה שאינה עתירת קלוריות של הגולשת sealed with a kiss מפורום תפוז. בצק אין כאן.  את הברוקולי חולטים קלות ומערבבים עם יתר החומרים.

חומרים:
1 חבילת ברוקלי טרי או קפוא ( אני משתמשת בטרי)
1 גבינת חמד 16%  מגוררת (אפשר כל גבינה מלוחה שאוהבים)
1 חבילת גבינה צהובה מגוררת
2 קופסאות גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
2 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות קמח רגיל
1 ביצה
מעט שמן זית

ההכנה:
חולטים את הברוקולי במים רותחים עד שהברוקלי מתרכך ובינתיים מטגנים את הבצלים עד להזהבה.

מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות מלבד הגבינה הצהובה המגוררת, מוסיפים את הביצה, הקמח, הבצל המטוגן, מתבלים במעט מלח ופלפל ( להיזהר עם המלח כי הגבינות כבר מלוחות).

קוצצים גס את הברוקלי ומכניסים לתערובת.

משמנים היטב  עם שמן זית תבנית בקוטר 26 ס"מ, שופכים את התערובת ומכסים בשכבה נדיבה מאוד של גבינה צהובה מגוררת.

אופים ב-180 מעלות כ- 40 דקות עד שהפשטידה שחומה וריחנית.


צילום:לירז נווה
פשטידת ברוקולי. קל לחסל אותה מיד כשהיא יוצאת מהתנור צילום:לירז נווה
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים