תגידו צ'יז: מה עושים עם הגבינות שנשארו מהחג
נתקעתם עם הררי גבינות מיותמות במקרר? שלושה מתכונים שיעזרו לכם לחסל את המלאי: פשטידה שמכילה את כל הגבינות שיש במקרר, עוגיות גבינה מלוחות וקיש תרד עם נענע
חומרים:
1 גביע קוטג'
1חב' גבינת טוב טעם
4 גביעי לבן או לבניה
150 גר' חמאה מומסת
2 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה
3 וחצי כוסות קמח תופח
5 ביצים
2 כפות טחינה גולמית
מלח
3 כפות שומשום לבן קלוי
אופן הכנה:
• מערבבים היטב בקערה גדולה את כל החומרים
• משמנים תבנית פיירקס/אלומיניום בגודל בינוני ומעבירים את התערובת
• ממתינים כרבע שעה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות למשך 40 דקות ומגישים.
המלצת השף:
ניתן להקרים את הפשטידה עם גבינה צהובה מגורדת כ-10 דק' לפני תום האפיה.

חומרים והכנת הבצק:
300 גר' חמאה
20 גר' מלח
2 חלמונים
להקציף עד שהמרקם נעשה אוורירי ואז להוסיף את המרכיבים הבאים:
150 גר' גבינת קשקוול מגורדת דק
100 גר' גבינה בולגרית מגורדת דק
400 גרם גבינה לבנה 9%, ללא הנוזלים
1 כוס חלב
5 כוסות קמח
לערבב את כל החומרים, מלבד הקמח, עד שנהיה אחיד, להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב. ולהניח במקרר למספר שעות.
הכנת העוגיות:
לרדד לעלה בעובי ½ ס"מ ולחתוך עם סכין לריבועים או מלבנים, למרוח בביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום 175 מעלות עד שמזהיב.

חומרים לבצק (תבנית קוטר 26):
180 גר' קמח (כוס ושליש)
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
¼ כפית סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון
לעבד במעבד מזון את כל החומרים לבצק, לשים לב לא לעבד יותר מדי
לרדד בתבנית בקוטר 26 ולהקפיא לשעה ו-40 דקות.
לאפות אפייה מקדימה של כ- 15 דקות, עד שמזהיב.
למלית:
750 גר' עלי תרד שטופים ונקיים קצוצים גס
נענע קצוצה (לפי הטעם
לאדות את התרד עם מעט שמן זית. לשים לב לא לאדות יותר מדי. את הנענע להוסיף בסוף, לאדות דקה שתיים ולהניח בצד להתקרר.
לבלילה:
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
50 גר' גבינת פטה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
כוסברה קצוצה
לערבב את כל חומרי הבלילה, להוסיף את התרד והנענע ולמזוג על קלתית הבצק.
לאפות בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.
לפני שמוציאים את הקיש מהתנור, בידקו שהבצק אפוי.