5 המנצחות: עוגות הגבינה הקנויות הכי מוצלחות
השמלה הצמודה כבר לא נראית עלינו טוב ונוסף לנו סנטר קטן וחדש, אבל המטרה קידשה את האמצעים. הרבה עוגות גבינה קנויות טעמנו, עד הבחירה בחמש העוגות הכי מוצלחות
מילוי: שמנתי, לא מתוק מדי, איכותי, בלי צימוקים.
בצק: ממכר, פריך ולא מתפשר.
כמה? 54 שקלים.
רקע: עוגות הגבינה של בן-עמי ברתיני שביט שומרות על יציבות משמחת כבר 5 שנים. הנכד של סבתא זהבה מכפר ויתקין שהיתה אופה עוגות מצוינות התחתן עם אורית שהביאה את מסורת האפייה הצרפתית מבית הוריה, ופיתח מכל זה גישה נהדרת לאפייה.
עוד מאותו בית יוצר: ניתן לומר שקולקציית העוגות לשבועות של בן עמי די יוצאת מגדרה. יש עיגות גבינה פירורים, גבינה אפויה, גבינה אפויה בציפוי גנאש שוקולד, גבינה עם אוכמניות, גבינה שוויצרית
איפה? כפר ויתקין , המנופים 11 הרצליה פיתוח, עמק רפאים 38 ירושלים, נחמני 22 תל אביב, הגליל 78 גני תקווה. שירות עד הבית בהזמנה מעל 128 שקלים בטל' 09-8663211 ובאתר.

מילוי: רך, מתמסר, מתפנק. כמעט קצפת.
בצק: המקרר לא הכניע אותו גם אחרי יממה (אבל יש לנו מקרר עילי).
כמה?: 125 שקלים.
עוד מאותו בית יוצר: אחת המאפיות האטרקטיביות בגוש דן. תמיד שוקק בשישי בבוקר, ובצדק. השפע של המאפים והעוגות מחסל כל מחשבה על ירקות ומעודד להישבע לנצח במאפים. בריוש הפרג של המקום הוא נצחי.
איפה ומתי? דרך השלום 53 גבעתיים, אברהם גירון 3 , אזור התעשייה יהוד. להזמנות: 03-5392500. ראשון – חמישי 22:00 - 07:00, שישי 07:00- כניסת השבת.

מילוי: הפסיפלורה מרעננת ולא מתוקה מדי, מוס הגבינה לא ג'לטני ומרגיש ביתי.
בצק: מי היה מאמין שאפשר להתרגש ככה מהשילוב הלא תמיד מתחבר של שוקולד וגבינה.
עוד מאותו בית יוצר: הקונדיטור אורן בקר בוגר הקןרדון בלו אחראי לאווירה ולטעמים הפריזאים של סניפי הרשת. הסניף הראשון היה בפתח תקווה ומשם יצאו המאפים הטובים ועוגות המוס הקטנות לערים נוספות בארץ. תמצאו עוגת מוס גבינה ומרשמלו – עניין די קיצוני ועוגת מוס גבינה ולמון ליים על בסיס שקדים.
איפה וכמה? 72 שקלים לקילו עוגה. יצחק רבין 17 פתח תקווה, פרישמן 54 תל אביב, גיבורי ישראל 17, א.ת פולג, נתניה, רח' הרצל 101, בית הכרם, ירושלים, מתחם G כפר סבא, קניון זכרון בזכרון יעקב.

הבצק: חמאתי ופריך
המילוי: לא מחסל אפשרות לתקשורת אחרי אכילת פרוסה, כי מדובר בגבינת ריקוטה 9% קלילה ונימוחה. למעלה יש שמנת מתוקה ואבקת סוכר וכמובן תותים טריים שמגיעים פעמיים בשבוע במיוחד מרמת הגולן.
עוד מאותו בית יוצר: לא רק הפחזניות הן גולת הכותרת של המקום, גם מאפי הגבינה הקטנים מעולים. בחג תמצאו שם עוגת גבינה קרה עם אוכמניות שמגיעות מהגליל, פס עוגת גבינה אפויה וגבוהה עם תוספת שמנת חמוצה שנאפתה קצרות בתנור.
כמה? 110 או 149 שקלים לעוגת גבינה עם אוכמניות מהגליל. 159 שקלים לעוגה גדולה
איפה? תל אביב: רחוב קרליבך 14, וייצמן 14, הברזל 20 רמת החייל. חולון: הבנאי 5.
מרקם: רך אבל עם אישיות.
בצק: תחתית ביסקוויט חמאה, גבינה אפויה וקרם גבינת מסקרפונה.
רקע על ההורים: אוטמזגין, הקונדיטור השאפתן שהתחיל בקריית מוצקין והתפרש משם לערים נוספות ברחבי הארץ, ממצב את העוגות שלו כתכשיטים יקרים. הוא אורז אותן בקופסאות קרטון שחורות ומהודרות שנותנות את ההרגשה שקיבלת בעצם ענק יהלומים שיהפוך את החיים שלך לנוצצים ולא עוגת גבינה שתהפוך את המתניים שלך לפחות קורצים.
כמה? 45 שקלים.
עוד מאותו בית יוצר: עוגת פס שוקולנואה על בסיס בראוניז שוקולד מריר ושוקולד חלב, גבינה אפויה ומוס שוקולד לבן מעוטרת בשוקולד (47 שקלים).
איפה? אבן גבירול 70 גן העיר, תל אביב, החשמונאים 15 קריית מוצקין, אופנהיימר 13 רמת אביב תל אביב, הרצל 59 נהריה, העצמאות 563 קריית אתא, ויצמן 72 כפר סבא, החורש 5 קריית טבעון.
