ניסוי כלים: סיר שחוסך בקלוריות ומטחנת פלפל מנצחת

סיר עם ציפוי קרמי שחוסך בקלוריות, מחבת שטוחה ללביבות, סיר תרמוס ששומר על האוכל חם ל-5 שעות ומטחנת מלח ופלפל מנצחת. ביקורת מוצרי מטבח

חואן מסל | 11/5/2010 13:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הסיר הבריא

המטרה: לחסוך בקלוריות ובאנרגיה עולמית

המבחן שלנו: הסיר בעל שבע שכבות של ציפוי אקולון ‭.(Ecolon)‬ הציפוי בריאותי וידידותי לסביבה משום שאינו פולט חומרים רעילים בזמן הבישול (בניגוד לטפלון‭,(‬ וכן בעל מוליכות חום גבוהה המאפשרת בישול אחיד על להבה נמוכה וכך גם חיסכון באנרגיה. בנוסף ניתן להשתמש בכמות מעטה של שמן בבישול משום שהציפוי מונע את הידבקות המזון לתחתית, כך שהתוצאה

היא לא רק בריאה אלא גם קלה מאוד לניקוי - פשוט באמצעות שטיפה במים זורמים. אם בכל זאת החלטתם לשפשף את הסיר עם ספוג, הציפוי גם עמיד בפני שריטות. מול יתרונותיו הרבים של הכלי נתקלתי בחיסרון אחד בולט - בתום הבישול ידיות הסיר כה להטו עד כי הייתי משנה את שם החברה ל‭, Neo-Palm-‬ על שם תאי העור החדשים אשר איאלץ לגדל בכפות הידיים.

איפה וכמה: את כלי הבישול של נאופלאם ניתן להשיג בין היתר בהום סנטר, ‭,The Cook Store‬ אורגניק מרקט, נעמן, עדן טבע מרקט, אייס ובאתר האינטרנט. בצבעים: צהוב, ירוק, כתום ואדום; בגדלים (קוטר‭24 ,22 ,20 ,18 :(‬ ו‭28-‬ ס"מ ובמחירים ‭449-249‬ שקל.


ציון: 4 וחצי

צילום: יח''צ
הסירים של נאופלם. קלים לניקוי צילום: יח''צ
מחבת שטוחה

המטרה: לבדוק את תגובת המחבת לבשרים וללביבות.

המבחן שלנו: אם היו מכנים אותה "מחבת שטוחה ללביבות‭,"‬ היה לי קל יותר לקבל את המחבת, מפני שלא הייתי מפתח ציפיות לגבי שימושים אחרים שלה. המחבת לא מתאימה לצליית בשרים כבדים כמו סטייקים, אך היא מאוד מתאימה ללביבות או לביצת עין. המחבת יציבה מאוד, בעלת ידית סיליקון למניעת כוויות וקלה מאוד לניקוי. בנוסף ניתן להכניס את המחבת לתנור עד חום של 200 מעלות. לטעמי המחיר קצת גבוה.

איפה וכמה: את המחבת השטוחה של חברת קיצ'נאייד ניתן להשיג במחיר של 239 שקל, במרכז קיצ'נאייד במתחם מלון מנדרין (מעל חוף הצוק) בצומת גלילות.


ציון: שלוש וחצי

צילום: יח''צ
מחבת שטוחה. עדיפה ללביבות צילום: יח''צ
מטחנת מלח ופלפל

המטרה: לטחון את הפלפל והמלח ללא תקלות.

המבחן שלנו: התבלין המועדף עליי הוא פלפל שחור שנטחן במקום. מאחר שאני גם עצלן לא קטן ואין לי כוח להשתמש במכתש ועלי, הפתרון היחיד הוא מטחנה איכותית וחזקה. עד היום לא נתקלתי בכזו, אפילו מטחנות העץ הגבוהות קרסו בשלב מהיר יחסית. למטחנה האיכותית הזו מתוצרת ‭chef'n‬ האמריקאית, יש וסת כפול למלח ולפלפל וישנה אפשרות לברור את גודל הטחינה מעבה לדק. מטחנת המלח היא קראמית, כלומר נגד חלודה, ואילו המנגנון של מטחנת הפלפל עשוי מפלדה.

איפה וכמה: את המטחנה ניתן להשיג בחנות בראס מותגים, רחוב המלאכה 2 א.ת. אפק, ראש העין, במחיר של ‭148.98‬ שקל.


ציון: 5

צילום: יח''צ
מטחנת מלח ופלפל. חזקה צילום: יח''צ
משקל דיגיטלי צבעוני

המטרה: שקילה עד הגרם האחרון.

המבחן שלנו: המשקל הדיגיטלי מאפשר שקילה מגרם בודד עד 5 ק"ג, והוא מדויק בהרבה מכוסות, כפות וכפיות מדידה - מה שהופך אותו לפריט חובה לכל האופים והאופות. המשקל קומפקטי ודק, בעל עיצוב מודרני עם משטח זכוכית המוצע בכמה צבעים עליזים. המשקל כולל גם טיימר, שעון, וכמובן שקילת נטו וטרה (ברוטו‭.(‬ אלא שכל תזוזה קלה באקלים המטבח משנה את השקילה בגרמים בודדים, לכן היזהרו מלהניח דברים בקרבתו בזמן השקילה.

איפה וכמה: את המשקל הדיגיטלי של חברת טייפון, ניתן להשיג ברשת ‭, The Cook Store‬ במחיר של 189 שקל.


ציון: 4

צילום: יח''צ
משקל דיגיטלי חשמלי. להיזהר מתזוזות צילום: יח''צ
סיר תרמוס

המטרה: לשמור על האוכל חם למשך כ‭5-‬ שעות. המבחן שלנו: הסיר בנוי משלוש שכבות השומרות על חום התכולה עד כחמש שעות. הכלי, שמיובא מהודו, אינו שביר ואינו משאיר טעמי לוואי במזון. הוא מתאים בעיקר לתוספות חמות ולתבשילים וקדרות, אך גם לקציצות ולעופות. ניתן להניח את הכלי על השולחן ללא חשש שישרוף את המפה. ניתן לנייד את הסיר גם מחוץ לבית וליהנות ממנו בטיולים, בביקור חיילים בבסיסים ועוד. גם שומרי השבת ייהנו מתכונתו המיוחדת. איפה וכמה: את סירי התרמוס ניתן להשיג בדגמים שונים ונפחים שונים ‭10-1.5)‬ ליטר) במחירים שנעים בין 89 שקל ל‭280-‬ שקל, בחנויות כלי בית ובאתר

ציון: 4 וחצי

צילום: יח''צ
סיר תרמוס. טוב לעיכול צילום: יח''צ
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אופנה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים