קציצות לוקוס עם ג'ינג'ר כבוש ורוטב עגבניות
דג לוקוס טחון מעורבב עם שפע עלים ירוקים, ג'ינג'ר כבוש ומעט שמנת מתוקה לעידון הטעמים. יוצרים קציצות, צולים קלות על המחבת ומכניסים לגריל. יושב יפה על ערימת אורז לבן
המצרכים (ל-6 סועדים)
קילו וחצי דג לוקוס טחון
50 גרם ג'ינג'ר כבוש
חבילת כוסברה קצוצה
חבילת בזיליקום קצוץ
חבילת פטרוזיליה קצוצה
2 חלמונים
בצל סגול קצוץ
חצי כפית כמון
כפית
מלח
1/3 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור טחון
קילו עגבניות חתוכות לקוביות
100 גרם חמאה
5 שיני שום
כוס יין לבן
מעט שמנת מתוקה
שמן זית
ההכנה:
הרוטב:
מבשלים את העגבניות עם החמאה, השום, היין הלבן ומעט שמנת מתוקה לעידון הטעמים, עד שנוצר רוטב חלק. את הבזיליקום מוסיפים רק בסוף.
הקציצות:
מערבבים בקערה את הדג עם החלמונים, הבצל, כמון, מלח, פלפל לבן, פלפל שחור
ג'ינג'ר ,כוסברה ופטרוזיליה ויוצרים קציצות.
במחבת טפלון, אחרי שריססנו במעט שמן זית, צולים את הקציצות מספר דקות מכל צד יוצקים את הרוטב ומעבירים לגריל, לכחצי שעה נוספת.
הולך מצוין עם מנת אורז לבן.
מתכון של מסעדת zinc

קציצות לוקוס. יושבות יפה על אורז
צילום: יח''צ







נא להמתין לטעינת התגובות