תודה ריבה: מבחן הריבות הגדול

לקחנו 9 ריבות מהסופרמרקט, והגשנו אותן ל-9 שפים מובילים מבלי שיידעו איזו חברה מסתתרת מאחורי כל ריבה. להלן התוצאות: למי יש טעם סינתטי של ריבה צבאית ומי מתהדרת במרקם הכי נימוח

מיכל כ''ץ | 10/5/2010 9:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הזיכרון הכי חזק שלי מילדותי בבית סבתא הוא הצנצנות הריקות על השיש, הסירים המהבילים על הגז עם ניחוחות פרי מתוק וארון הסתרים, שבו עמדו שורות-שורות של ריבות תוצרת סבתא. עד לגיל שבו התחלתי לערוך קניות בסופרמרקט, כלל לא ידעתי שאפשר לרכוש צנצנות ריבה מוכנה. עד אז פשוט חייתי במחשבה שריבה היא מוצר ביתי מסורתי, ובלתי אפשרי לייצרן באופן תעשייתי והמוני.

האומנות בעשיית ריבה כרוכה בכמה פרמטרים, הראשון והחשוב שבהם הוא איכות הפרי, ואחריו מגיע הסוכר, שתפקידו לשמור על הפרי מריקבון ולימון שמוסיף קרישות. בכל סופרמרקט קיים היום מבחר עצום של ריבות - עם סוכר, בלי סוכר, קונפיטורות ושלל צבעים ומטעמים.

למבחן הטעימה בחרנו טעם של ריבה שכמעט כל ילד ומבוגר אוהבים: תות. לצורך המשימה גייסנו נבחרת שפים שישמשו שופטים. נתנו לכל שופט תשעה סוגי ריבות, מבלי שיידעו איזו חברה מסתתרת מאחוריה, על מנת לשמור על אובייקטיביות בשיפוט. כל אחד מהם טעם כמה כפיות, דירג את הריבה בציון מ‭1-‬ עד 10 ורשם הערות. התוצאות שוקללו והן מובאות בפניכם ללא צנזורה.

השפים שהשתתפו במבחן: הר רפאל, בן ‭,32‬ עבר השתלמות אצל ז‘ואל רובושון, היום שף מסעדות כרמים וכדיתא. נועם דקרס, בן ‭,34‬ עבר השתלמות אצל ז‘ואל רובושון, היום שף קבוצת ליליות.
אורן לוקסנבורג, בן ‭,32‬ בוגר תדמור, היום שף מסעדת "בריבה - מטבח מודרני ובריא“. צ‘רלי פדידה
 בן ‭,38‬ לשעבר שף במלונות הילטון, היום שף מלון שרתון ת“א ומסעדת אוליב ליף. רוברט קלוגר, בן ‭,29‬ לשעבר שף במול הים, רפאל, הרברט סמואל, היום שף מסעדת ננה בר.

תודה למסעדת ננה בר על האירוח המופלא .
צילום: שי בן אפריים
השפים הטועמים צילום: שי בן אפריים
1. מגה קונפיטורה

ציון: 8.8 

הריבה שהתעלתה על כולן. מתיקות הריבה מעולה, תחושה של טעם ביתי, מרקמה

מושלם וחתיכות הפרי בה נאות. מנגד, צבעה לא צלול.

מחיר: 12 שקל.

צילום: שי בן אפריים
מגה קונפיטורה צילום: שי בן אפריים
2. יד מרדכי קונפיטורה

ציון: 6.6

ריבה מתוקה מאוד ומזכירה סוכריות תות. בסך הכל צבעה מושך והיא טעימה מאוד. עם זאת מרקמה קשה מדי.

מחיר: 16 שקל

צילום: שי בן אפריים
יד מרדכי קונפיטורה צילום: שי בן אפריים
3. סן דלפו

ציון: 6


מרקם הריבה טוב, המתיקות נכונה ומספקת והיא לא מרגישה תעשייתית. עם זאת טעמה חמצמץ מעט, צבע מעט עכור וכמות הפרי בה לא מספקת.

מחיר: 20 שקל.

צילום: שי בן אפריים
סן דלפו צילום: שי בן אפריים
5-4‬ שופרסל קונפיטורה

ציון: 5.6 

הריבה טעימה מאוד, בעלת מתיקות מספקת וטעם הפרי בה מורגש. גם האריזה שלה מושכת את העין. עם זאת המרקם שלה ג‘לטיני והיא חסרת ריח.

מחיר: 12 שקל.

צילום: שי בן אפריים
שופרסל ריבה צילום: שי בן אפריים
4-5. 778

ציון: ‭5.6‬

 ריבה טעימה, צבע טוב ומעט כהה, כמות פרי נאה וטעם הפרי מורגש. עם זאת היא מעט תעשייתית בטעמה, היא מכילה גרעיני פרי ומרקמה קשה.

מחיר: ‭14.50‬ שקל.

צילום: שי בן אפריים
778 קונפיטורה צילום: שי בן אפריים
6. שופרסל ריבה

ציון: 5.2

מרקם הריבה נעים למריחה, היא מתוקה אבל לא יותר מדי. גם האריזה הרחבה שלה מוסיפה לאטרקטיביות הקנייה. הבעיה העיקרית היא שאין לה טעם של תות‭...‬ 

מחיר: 10 שקלים.

צילום: שי בן אפריים
שופרסל ריבה צילום: שי בן אפריים
7. יד מרדכי ללא סוכר

ציון: 4.4 

למרות האטרקטיביות בשמה, לשומרי המשקל, טעם הריבה סינתטי מדי וחסר בה טעם של תות. גם מראה הריבה לא מלבב וצבעה בהיר מדי.

מחיר: 17 שקל.

צילום: שי בן אפריים
יד מרדכי קונפיטורה צילום: שי בן אפריים
8-9. 778 לייט

ציון: ‭2.6‬ 

אחת הריבות הגרועות שטעמו השפים בחייהם. צבעה דהוי, טעמה חמוץ ובכל ביס וביס הם הרגישו כי החומרים כביכול סינתטיים. פשוט לוותר עליה, ומהר.

מחיר: 13 שקל.

צילום: שי בן אפריים
778 לייט צילום: שי בן אפריים
9-8‬ וילי פוד ריבה

ציון: 2.6 

הריבה הזו הזכירה לשופטים טעם של ריבה צבאית לא טעימה, חסרת צבע, מתוקה מדי ובעלת טעם לוואי לא נעים ומרקם קשה. לוותר.

מחיר: 14 שקל.

צילום: שי בן אפריים
וילי פוד ריבה צילום: שי בן אפריים
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים