סייבר סקס אפיל: איך לובשים נכון את האייפד החדש?
איך נושאים את האייפד החדש בסטייל ועדיין שומרים על הרכישה היקרה מכל משמר? מה הופך גאדג'ט לסקסי ואיך תפסו הפאשניסטות את מקומם של הגיקים בתור מחוץ לחנויות המחשבים?
אם לא הספיקו לכם התורים הארוכים בחנויות "אפל" עם השקת המכשיר כדי להבין את עוצמת הקשר בין גאדג'טים מעוצבים לאופנה לוהטת, העובדה שמגזין הלייף סטייל Interview היה הראשון שהוציא גרסה מיוחדת של המגזין ל"אייפד" מבהירה סופית כי גאד'גטים מעוצבים הם כוס הקוסמופוליטן החדשה של חובבי האופנה.
החיבור בין אופנה וגאדג'טים עובד לשני הכיוונים: בעוד מגמות באופנה יכולות להכתיב עיצובים של מכשירים חכמים, האחרונים מכתיבים צורך באביזרים פונקציונליים שמאפשרים לשאת אותם איתנו (ולהשוויץ בהם, כמובן.(

כש"פיליפס" חוברים ל"סוורובסקי" ומשיקים דיסק און קי ואוזניות מקושטים בקריסטלים ניתן לומר בציניות שזהו ניסיון לקרב את המין הנשי לטכנולוגיה, אבל מה תגידו על נעלי "נייקי" שמשדרות נתונים על הריצה ישירות ל"אייפוד," או על ביקיני סולארי שטוען את נגן המוזיקה מאנרגיית השמש?
אין ספק, עברנו דרך ארוכה מאז ששעון עם מחשבון גרם לנו להרגיש מינימום כמו ג'יימס בונד. היסטורית, אם נסתכל על השעון כעל הגאדג'ט הראשון, הרי שהמעבר שלו מהכיס לפרק היד בשנות
ה20- של המאה הקודמת היווה את יריית הפתיחה של שילוב הטכנולוגיה באופנה. השעון מילא פונקציה משמעותית יותר מהצגת השעה - הנראות שלו על פרק היד הפכה אותו
דוגמה מהעבר הלא רחוק היא תור הזהב של שעוני הפלסטיק בשנות ה,80- כשחברות כמו "סווטש" החלו לייצר רצועות מפלסטיק ולא מעור. שעונים מתקדמים יותר היו השעונים הדיגיטאליים, שהתהדרו בצג אלקטרוני במקום מחוגים והרגישו כמו שיא הטכנולוגיה (היום, במקביל לכל התחכום, דווקא השעונים של "קאסיו" ודומיהם עושים קאמבק בניחוח רטרו.( תסתכלו על השינויים הגדולים שעברו על השעון, הסלולארי, המחשב ונגן המוזיקה - לאורך השנים הממדים שלהם התכווצו, הצורה השתנתה, הטכנולוגיה הפכה מוסתרת והקצב המסחרר של הפיתוחים הטכנולוגיים העביר חלק גדול מהפוקוס למגרש העיצובי.

השפעת ההיפ הופ על התרבות והאופנה לוותה במכשירים טכנולוגיים שהפכו למגדירים של לוק מסוים, ומספיק להיזכר בדימוי של חובבי ההיפ הופ עם הטייפ הענק - "בום בוקס" בשבילכם, מסובבים ראשים ברחובות. עם ההתקדמות הטכנולוגית והמזעור שליווה אותה, חובבי המוזיקה עברו למכשירי הווקמן, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהאסתטיקה של האייטיז. בשנות ה90- הופיעו המכשירים הסלולאריים, שהחלו את מחזור חייהם כמעין בלטה משוכללת ועם השנים הפכו קטנים יותר, מתוחכמים יותר, צבעוניים יותר ושורפי זמן יותר מתמיד. אולם האביזרים שליוו אותם, כמו הנרתיקים והתפסנים לחגורה, נחשבו לפשע אופנתי - הוכחה לכך שלא כל שילוב בין גאדג'ט לאופנה נועד להצליח.
הופעת המחשב הנייד חידדה את הפער בין רמת העיצוב של הגאדג'ט לבין העטיפה שלו, והכוונה היא כמובן לתיקי הלפטופ. התיקים הראשונים היו גדולים ומגושמים, וגם היום מרבית הדגמים הקיימים בשוק הם סוג של עלבון למחשבים הקטנים, עם פער עצום בין המוצרים המעוצבים להפליא של "אפל," למשל, לאקססוריז הנלווים להם.
"בגלל שהמקבוק אייר (המחשב הנייד של "אפל," ע"ב) הוא אי של איכות בתוך עולם מרושל, אני לא יכול ככה סתם להכניס אותו לתיק שלי," מצהיר אלכס פדואה, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר. "הייתי רוצה לראות תיק מעוצב באותה איכות של המוצר עצמו, אבל רוב המוצרים המשלימים לגאדג'טים שרואים היום בשוק הם של חברות נלוות ולא של חברות האם."
באשר לשאלה מדוע "אפל" לא מייצרת בעצמה גם את המוצרים הנלווים, עונה פדואה: '"אפל' רוצים שהמוצרים שלהם יישארו קרים ומתנשאים, והעטיפות האלה 'מחממות' אותם." קחו לדוגמה את ה,Wood i- כיסוי עץ לאייפון שניתן אף לחרוט עליו בהזמנה אישית. "גם בעבר היו ניסיונות לפרסונליזציה של המכשירים הסלולאריים באמצעות נרתיקים וחיבורי פלסטיק מהבהבים אבל הם לא הצליחו, בעיקר משום שהגאדג'טים מתחלפים בקצב כה מהיר," אומרת ד"ר שושנה-רוז מרזל, חוקרת אופנה מאוניברסיטת בראילן, ופדואה מוסיף כי "הקרירות, הניקיון והאנונימיות של 'אפל' ימצו את עצמם בקרוב, כי הכיוון בעיצוב הולך למקום אישי יותר ובר סימון."
נדמה כי האופנה והעיצוב נמצאים במרדף אחרי הטכנולוגיה ותמיד נשארים בפיגור. רובנו עדיין מסתובבים עם המכשיר הנייד ביד ולא בנרתיק ייעודי ומחביאים לפטופ מעוצב בתיק מגושם. מצד שני, יש חברות שכבר הצליחו לפצח את הנוסחה, למשל ,hp שמשלבת את המחשבים המעוצבים שלה בתוכנית הריאליטי "פרויקט מסלול" האמריקאית, משתפת פעולה עם סרט הפאשניסטות "סקס והעיר הגדולה "2 ומשיקה את סדרת הניידים החדשה שלה, בעיצובה של ויויאן טאם, על המסלול בשבוע האופנה בניו יורק. גם בארץ המשיכה החברה את מסורת שיתופי הפעולה, עם קולקציות ניידים ייחודיות של מעצבי אופנה כגדעון אוברזון וליטל קלמנסון.

בהקשר זה, קשה לא להזכיר את החנות הפריזאית "קולט," שמציעה לצד בגדי מעצבים גם לא מעט גאדג'טים מעוצבים. "אנשים מחפשים ב'קולט' את הדברים הכי חדשניים, וזה מוביל באופן טבעי גם לטכנולוגיה, כמו המכשירים הסלולאריים של 'דיור' שנמכרים אצלנו," אמרה בעבר שרה לרפל, הקניינית של הבוטיק. "לדעתי, בקרוב נתאים את המכשירים הניידים למה שאנחנו לובשים, ממש כמו תיקים."
היות שמעצבים וקובעי טרנדים רבים הם בעלי מכשירי "אפל," האסתטיקה המינימליסטית של החברה זולגת לכל תחומי העיצוב וגם לאופנה. מטבע הדברים, אנו רואים גם התאמות של בגדים לגאדג'טים טכנולוגיים. "ניתן לראות את המגמה הזו בעיקר בביגוד ספורטיבי," מוסיפה מרזל, "למשל, בחולצות ווסטים שמגיעים עם כיסים המותאמים לגודלם של מכשירים חכמים כמו 'בלקברי' ו'אייפון.' גם כשאנו רוכשים תיקי יד אנחנו מחפשים תאים מיוחדים למכשירים הסלולאריים."
דני קנפו, ,38 פריק של "אפל" שכבר הספיק להצטייד ב"אייפד" החדש, משוכנע שמדובר במהפכה שתשנה את חיינו. "המכשיר הוא מהפכה טכנולוגית, והוא משמש בעיקר כדי לראות ולהציג דברים ברמה אחרת. אני חוזה שתוך שנה נראה דוגמניות מחזיקות את הבוק שלהן ב'אייפד' ומעצבים שמגיעים איתו לכל מקום ומציגים דרכו את העיצובים שלהם."

מלבד ההשפעה על ההתנהלות היומיומית שלנו ועל מלבושינו, הגאדג'טים משפיעים גם על שפת הגוף שלנו. "יש לנו דיאלוג אקטיבי עם המסך והמקלדת," קובע פדואה. "הכוריאוגרפיות האישיות עם המכשיר הזה הן דבר מבורך." טכנולוגיות חדשות מדברות על אינטגרציה בין העולם הדיגיטאלי לחפצים יומיומיים ואפילו לגוף האנושי, כאשר באמצעות חיישנים המחוברים לקצות האצבעות ניתן יהיה לחייג מכף היד, לגלוש על דף ולייבא נתונים חזרה למחשב. החיבור הישיר בין הטכנולוגיה לגוף שלנו יבטל את התלות במכשירים חיצוניים ומסורבלים ויש שחוזים שנשתחרר מה"דיקטטורה של המסך והמקלדת," כהגדרתו של פדואה. פיתוחים ראשוניים של אותה "טכנולוגיית החוש השישי" כבר קיימים, והטענה היא שזו דווקא תעזור לנו להתקרב חזרה לעולם של אינטראקציה אנושית ולא להפוך לתלויים במכונות שמתקשרות כל היום עם מכונות אחרות.
ומה צופן העתיד? תלוי את מי שואלים. בעקבות הבאזז שיצר "אוואטר," הדיבור על משקפיים שדרכם נראה ונחווה את המציאות בצורה אחרת חזר למרכז העניינים. זה המקום להזכיר שגם בשנות ה90- היה נדמה שמציאות וירטואלית זה הדבר הבא, אבל נראה שגם 20 שנה אחר כך המשקפיים שלנו יישארו בגדר הצהרה אופנתית, מקסימום כזו שמתחברת לאוזניות של נגן המוזיקה ולסלולארי. "כולם רוצים לדעת מה הטרנד הבא," מסכם פדואה. "אבל הטרנד הבא הוא כבר פאסה, מה שמעניין יותר הוא הטרנד שיבוא אחריו".

