נגיעה אחת רכה: 3 עוגות מוס ממכרות למארחים בסופ"ש

הן מעודדות חוויה של חוסר שליטה, מרגשות כששולפים אותן בערב ומי שמתקרב אליהן עם כפית במקום סכין, עוד יתחרט על זה. 3 מתכונים לעוגות מוס טעימות. לאוהבי פירות, שוקולד וערמונים

nrg מעריב | 30/4/2010 9:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגת מוס אגסים

 ה-עוגה ה-חגיגית של ענבל ברנר מפורום קינוחים ומנות אחרונות באתר תפוז.

לבסיס:
200  גרם ביסקוויטים פשוטים מרוסקים.
100  גרם חמאה ללא מלח.
קורט קינמון.

לאגסים המבושלים:
8 אגסים גדולים ומוצקים.
2  מקלות קינמון.
1/2 כוס סוכר.
2 כפות מיץ לימון.
מים לכיסוי.
(אפשר במקום לבשל אגסים להשתמש בשתי קופסאות שימורים של חצאי אגסים בסירופ, ולשמור קצת מהסירופ שלהם, או להחליף את האגסים בשתי קופסאות חצי אפרסקים משומרים בסירופ).

למוס:
4  ביצים מס' 1.
250  מ"ל שמנת מתוקה.
1 כוס סוכר.
רסק מ-4 מהאגסים המבושלים.
21 גרם ג'לטין (שקית וחצי).
1/3-1/2 כוס מי ברז.

לעיטור:
8 חצאי אגסים מבושלים.
.
אופן ההכנה:
- חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה.
- שמים בסיר מים, דבש, מקל קינמון, ומיץ לימון ומרתיחים את הסירופ.
- מוסיפים את חצאי האגסים, ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין מוצקים (10-15 דקות). מקררים את האגסים מסננים אותם ושומרים חצי מהנוזלים בכוס.
- מערבבים ביסקוויטים מרוסקים עם 100 גרם חמאה מומסת ומרפדים את התחתית של תבנית קפיצית בתחתית פירורים.
- מהדקים ושמים במקרר עד שהתחתית מתקשה.

- מרסקים 8 חצאי אגסים עם מעט מנוזלי הבישול שלהם.
- מקציפים 4 חלבוני ביצה עם חצי כוס סוכר

לקצף יציב.
- מקציפים 4 חלמונים עם חצי כוס סוכר נוספת לתערובת תפוחה ובהירה ומקפלים לתוך החלבונים.
- מקציפים שמנת מתוקה ללא סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הביצים.
- מוסיפים לתערובת את רסק האגסים ומקפלים.
- מערבבים את הג'לטין עם 1/3 כוס מי הברז ומניחים למים להיספג בג'לטין למשך כמה דקות.
- מחממים את הג'לטין במיקרוגל לחצי דקה ומערבבים. אם הג'לטין לא נמס לגמרי, מחממים לעוד חצי דקה. מערבבים את הג'לטין עם 2-3 כפות מהמוס ואז מוסיפים את הג'לטין למוס כולו.


עיצוב העוגה:
1. מוזגים שכבה דקה של המוס על תחתית הביסקוויטים. מניחים על התחתית 8 חצאי אגסים מבושלים כשהחלק המעוגל כלפי מעלה.
2. מוזגים את המוס על האגסים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות, רצוי לילה שלם.

מומלץ לשים על דפנות התבנית שקף לעוגות לפני מזיגת המוס על הבסיס, לשחרור קל יותר של העוגה.

לקישוט מיוחד של הדפנות: לפרוס 2-3 חצאי אגס לפרוסות דקות לאורך האגס, להניח את פרוסות האגסים בצמוד לשקף על הדפנות הפנימית של התבנית, ואז לשים חצאי אגסים על בסיס העוגה ולמזוג את המוס מעל הכל.

צילום: ענבל ברנר מפורום קינוחים ומנות אחרונות באתר תפוז

צילום: ענבל ברנר מפורום קינוחים ומנות אחרונות באתר תפוז
עוגת מוס אגסים צילום: ענבל ברנר מפורום קינוחים ומנות אחרונות באתר תפוז
עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס, או שמא עוגת פריזר, ממכרת של פירגה מאתר תפוז. ההמלצה היא להכין יום לפני ההגשה ולשמור כמובן בקירור.

המצרכים לעוגה:
עדיף קערת פיירקס שקופה וגדולה.
חבילה ביסקוויטים "פתי-בר".
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה.
4 כפות סוכר ועוד 4 כפות סוכר.
4 כפות קקאו.
2 כפיות נס קפה שטוחות.
6 ביצים מופרדות.
חבילה אינסטנט פודינג וניל או שוקולד.

לציפוי:
שמנת מתוקה להקצפה.
3 כפות אבקת סוכר.
כפית שטוחה של נס קפה.
זיגוג: שוקולד מגורר או סירופ שוקולד או קישוט אחר לפי דמיונכם.

אופן ההכנה:
-לרפד תבנית מלבנית בגודל בינוני בביסקוויטים טבולים בחלב (טבילה קצרה).
-לשבור את הביסקוויטים בהתאם לצורת התבנית שישמשו כבסיס לעוגה.
להמיס בסיר על אש קטנה את החמאה והשוקולד + 4 כפות סוכר + קקאו + נס קפה
-לערבב כל הזמן עד שהשוקולד יימס .
-בקערה קטנה להקציף במזלג את 6 החלמונים ולהוסיף לסיר תוך ערבוב מהיר חלמון אחרי חלמון ולערבב היטב אחרי כל אחד .
-לכבות את הלהבה.
-להוסיף בבחישה את האינסטנט פודינג.
-להקציף במיקסר את 6 החלבונים עם 4 כפות הסוכר הנותרות.
-לאחד את 2 התערובות בתנועות קיפול ובעדינות.
-לצקת את הקרם על הביסקוויטים .
-לקרר כמה שעות ולצפות בקצפת..

הקצפת:
להקציף במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והנס קפה ולצפות את העוגה.
לזגג למעלה סירופ שוקולד או כל ציפוי אחר לבחירתכם.
לשמור בהקפאה ולהוציא כ-20 דקות לפני ההגשה.

הערות:
1.שימו לב שאת החלמונים מחממים על הגז בבלילת השוקולד.
2.אפשר להכין את העוגה עם שכבות של ביסקוויטים של "פתי-בר" וקרם שוקולד לסירוגין.


צילום: מתוך pirge, אתר תפוז
עוגת מוס שוקולד צילום: מתוך pirge, אתר תפוז
עוגת מוס ערמונים

עודה שמגיעה ממסורת הונגרית של ענבל ברנר מפורום קינוחים ומנות אחרונות באתר תפוז.
העוגה הקלאסית עם קרם ערמונים היא עוגת טורט שוקולד עם קרם ערמונים בין השכבות, אבל ברנר פיתחה עוגת מוס ערמונים  ש 90% ממנה היא קרם ערמונים ורק ה 10% הנוספים הם בסיס שוקולד דק מלמטה וציפוי גנאש שוקולדי מלמעלה.

המצרכים לעוגה בתבנית מס' 24:
לבסיס:
30 גרם חמאה.
100 גרם שוקולד מריר.
3 ביצים מס' 1 מופרדות.
3 כפות סוכר.

למוס:
250 גרם מחית ערמונים ממותקת.
2-3 כפות רום אמיתי או ברנדי.
2 שמנת מתוקה.
1/2 כוס חלב.
2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
1/2 שקית ג'לטין.

לציפוי גנאש:
1/2 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (125 מ"ל).
150 גרם שוקולד מריר.

אופן ההכנה:
בסיס:
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו.
מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים אחד, אחד תוך ערבוב בין חלמון לחלמון.
מקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.
מעבירים לתבנית 24 קפיצית משומנת קלות ואופים בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות בערך, עד שהקיסם יוצא נקי.
מצננים את הבסיס (הוא שוקע קצת וזה בסדר).

מוס:
מערבבים את מחית הערמונים עם הרום שהמחית תתרכך קצת.
מקציפים ביחד שמנות מתוקות, חלב ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
-מערבבים את מחית הערמונים עם כמה כפות קצפת ואז מאחדים את שתי התערובות בתנועת קיפול.
-ממיסים ג'לטין במעט מים, מערבבים עם כמה כפות מהמוס ואז מאחדים את הג'לטין עם שאר המוס.
-שמים שקף בתבנית ובה הבסיס (דוחפים את השקף עד תחתית התבנית) ומוזגים את המוס על הבסיס. מיישרים יפה ושומרים בקירור או בהקפאה עד שהמוס יציב.

מכינים גנאש מהשמנת והשוקולד -מרתיחים את השמנת ומערבבים לתוכה את השוקולד עד שהתערובת אחידה. מצננים אותו מעט ומוזגים על המוס. מטלטלים את התבנית כדי שהגנאש יצפה את כל המוס בשכבה אחידה ודקה.

 צילום: ענבל ברנר מתוך אתר תפוז
עוגת מוס ערמונים צילום: ענבל ברנר מתוך אתר תפוז
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים