אל תקרא לי אפרשזיף: ארוחת נקטרינות סקסית
הנקטרינה פותחת את עונת הקיץ והיא כאן כדי להישאר. שי לי ליפא מכינה ארוחת נקטרינות סקסית שכוללת סלט תרד עם פלחי נקטרינה, סביצ'ה דג כתמתם ולקינוח עוגת נקטרינות הפוכה וקלה להכנה

עלי תרד חרדליים, נקטרינות מתוקות ומוצרלה עדינה מרכיבים סלט קיצי, ססגוני וטעים.
החומרים ל6- מנות:
300 גרם עלי תרד טריים חתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ
2 נקטרינות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 קופסה 150) גרם ) כדורי בייבי מוצרלה
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ רגיל
2 כפיות דבש
1 כפית חרדל
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
.1 מניחים רצועות תרד בקערה ומפזרים נקטרינות וכדורי מוצרלה
.2
קוביות דג נא "מתבשלות" קלות במיץ לימון ושמן זית יחד עם קוביות נקטרינה. השתמשו אך ורק בדג טרי מאוד.
החומרים ל4- מנות:
300 גרם פילה דג לבן טרי (לוקוס, מוסר ים, פלמידה או דניס) חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 נקטרינה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית גרגירי כוסברה קלויים קלות
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.

עוגה עסיסית, נימוחה וקלה להכנה, שתרצו להכין שוב רגע אחרי שתסיימו להסתער על התבנית כולה.
החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
לבסיס:
25 גרם חמאה רכה
1/4 כוס דחוסה 50) גרם ) סוכר חום כהה
8 נקטרינות קטנות חתוכות לרבעים ומגולענות (או 5 נקטרינות בינוניות חתוכות ל8- פלחים )
לעוגה: 100 גרם חמאה רכה
1 כוס 200) גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים 1 ו1/4- כוסות 175) גרם) קמח תופח
1 גביע 200) גרם) שמנת חמוצה 15 אחוז
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל180- מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.
.2 מכינים את הבסיס: מורחים את נייר האפייה בחמאה רכה ומפזרים סוכר חום בשכבה אחידה. מסדרים רבעי נקטרינות בצפיפות, כשצדם החתוך כלפי מטה.
.3 מכינים את העוגה ואופים: מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.
.4 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת ומערבלים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על הנקטרינות ומחליקים.
.5 אופים 55-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לתבנית, כיוון שהסוכר והחמאה עלולים לנזול החוצה בזמן האפייה.(
6 . מצננים היטב. מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.
.7 שומרים במקרר עד שלושה ימים.
פרוסקו הוא יין מבעבע ממוצא איטלקי שהולך יופי עם פירות. בשילוב נקטרינה רעננה יתקבל משקה שיעשה לכולם מצב רוח טוב.
החומרים ל10-8- מנות:
3 נקטרינות חצויות וחתוכות לפלחים דקים
1/2 כוס ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק או גרנד מרנייה 1
( בקבוק פרוסקו קר (או יין מבעבע אחר
3 כוסות נקטר אפרסקים קר
ההכנה:
.1 מערבבים נקטרינות וליקר תפוזים בקנקן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
.2 יוצקים פרוסקו ונקטר אפרסקים, מערבבים ומגישים מיד.