חדשות מהבילות: סנדרה בולוק מבשלת קריירה קולינרית

המסעדה הבריאה של סנדרה בולוק, ספר הבישול המטריד של הסיינפלדים, העש שמשתק את תעשיית היין של קליפורניה וגלידה בטעם שום או אווטאר. חדשות אוכל מהבילות

רוי רגב | 22/4/2010 11:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בריאות - גם יפה וגם מאדה

זוכת האוסקר הטרייה, השחקנית סנדרה בולוק, מזוהה עם דמות בת השכן ממול, שהאמריקאים כל כך אוהבים לאהוב. בהתאמה היא גם בחורה ביתית שאוהבת להיות במטבח. במהלך השנים בולוק דיווחה תמיד על אהבה לבישול של מנות אקזוטיות מכל העולם. בשנת 2006 פתחה השחקנית היפה את המסעדה המצליחה שלה Bess Bistro באוסטין, טקסס.

המיוחד

במסעדה של בולוק הוא ההקפדה על זווית אקולוגית לכל אלמנט במסעדה. המנות מבוססות על פיוז'ן של מטבח צרפתי ודרום אמריקני, הכלים במסעדה מיוצרים מקני סוכר מתכלים ואשפת המסעדה הולכת אחר כבוד ישירות למיחזור. המנה הפופולארית במסעדה היא דווקא מקרוני וגבינה שבולוק עזרה לפתח. זה אפילו יותר מרשים מרכישת מכונית היברדית.

צילום: איי פי
בולוק. הכלים במסעדה שלה מיוצרים מקני סוכר מתכלים ואשפת המסעדה הולכת ישירות למיחזור צילום: איי פי
קומדיה - האם הסיינפלדים העתיקו מתכונים?

לאחרונה הגישה עורכת ספרי הבישול מיסי לפין תביעה נוספת נגד ג'רי סיינפלד. הפעם הראשונה שבה נתבע הקומיקאי מספר 1 בעולם אירעה לפני מספר חודשים, אז טענה הסופרת והבשלנית כי ספר הבישול שהוציאו סיינפלד ואישתו ג'סיקה כולל מתכונים שהועתקו מספר שלה. ספר הבישול של הסיינפלדים נכתב על ידי מיסיס סיינפלד ומומן על ידי בעלה. לטענת לפין, ספרה של ג'סיקה סיינפלד "Deceptively Delicious" ("טעים בעורמה") – הכולל שילוב בעורמה של מרכיבים בריאים במנות שילדים אוהבים לאכול - מדגים שני מתכונים לא שגרתיים, שדומים מאוד למתכונים שפרסמה לפין בספרים קודמים שלה.

המתכון הראשון משלב תפוחי אדמה מתוקים עם גבינה מותכת והשני מדגים תשלובת של אבוקדו ופודינג שוקולד. ככל הנראה, לא נאמרה עדיין המילה האחרונה בקרב הפודינג הדביק הזה, שהגיע עד לבית המשפט הגבוה במנהטן. הפעם החליטה לפין לרוץ שוב לבית המשפט, לאחר שסיינפלד כינה אותה מטורללת (Waco) והיסטרית בתוכניתו של דיוויד לטרמן. לפי ה"דיילי ניוז" האמריקני, סיינפלד אף טען כי לפין אורבת למשפחתו באובססיביות. לא שאנחנו רוצים לצדד במי מהצדדים, אבל אתם חייבים להסכים שמתכון הכולל אבוקדו ופודינג שוקולד לא אמור להיכנס למטבח של אף אחד.

צילום: רויטרס
ג'רי וג'סיקה סיינפלד. מי מערבב פה אבוקדו עם פודינג שוקולד? צילום: רויטרס
קליפורניה - פרפר נגד יין

מסתמן כי שנת 2010 לא תניב תוצרת רבה מהיין הקליפורני המשובח והידוע בעולם, היות ופרפרי עש, מסוג הגפן האירופאי, השתלטו על כל חלקה טובה בבית הגידול הפורה ביותר של הגפנים בקליפורניה, עמק הנאפה. בימים אלה הטיל משרד הבריאות האמריקני הסגר על לא פחות מ-160 מיילים רבועים של שטח לגידול גפנים. מטרת משרד הבריאות האמריקני היא לנסות ולחסום את התפשטות העש אשר משחית את הגפנים ומתרבה בקליפורניה בצורה מעוררת פליאה. התחום שנסגר כולל אזורים בעמק נאפה ואת המחוזות סונומה וסולנו. לפי נתוני מדינת קליפורניה, תוצרת הגפנים בכל האזור הניבה בשנה שעברה לא פחות משלושה מיליארד דולר, שליש מהסכום הגיע מהאזורים הנגועים שהושמו בהסגר. כך שאם ליצרן היין הקליפורני לא הספיק המיתון של שנת 2008, שנת 2010 הולכת להיות אפילו גרועה. מצד שני, לתעשיית היין הישראלית נותר רק לקנא בסכומים המדוברים. אנחנו מבטיחים לעדכן אם יהיו התפתחויות או שהעש יגיע חס ושלום לאזורנו.

צילום: רויטרס
גפנים בנאפה ואלי. העש משחית הגפנים מתרבה בקליפורניה במהירות מפתיעה צילום: רויטרס
גלידה - רוצים קצפת על גלידת הבצל?

איפה ממוקמת הגלידריה עם מספר טעמי הגלידה הגדול בעולם? לא באיטליה כצפוי אלא דווקא בוונצואלה. Coromoto מתהדרת במספר מדהים של 860 טעמי גלידה. כל הטעמים הסטנדרטיים עדיין שם, אולם אם תמשיכו לבחון את המקרר השקוף והענקי במקום תמצאו גם טעמים מדהימים כמו אבוקדו, תירס מתוק, שום, קרם סרטנים, עגבניות, בצל, פטריות ועוד.

רשת הטלוויזיה BBC מפרסמת כי הגלידרייה, המחזיקה בשיא גינס למספר הטעמים, נפתחה בעיר מרידה ב-1980 על ידי גולה פורטוגלי בשם חוזה רמירז. רמירז עבד במשך שנים בחברות הגלידה הגדולות והחליט כי נמאס לו מטעמי גלידה תעשייתיים, וכך החליט לפתוח מקום שבו יוכל לרקוח מרקמים יצירתיים ולמכור את מרכולתו באופן אישי לחובבי הגלידה. אי אפשר לומר שלא מדובר בסיפור מעורר השראה, אבל גלידה בטעם שום? גם בישראל לא חסרים גימיקים. רק לאחרונה השיקה רשת גלידריית הבוטיק "שקד" בנמל תל אביב את הטעם "אווטאר", על שם הספר הרווחי ביותר בהיסטוריה. המראה: כחול. הטעם: מתקתק. אם כבר הפי אנד אז עד הסוף.

צילום: באדיבות יח''צ כרמל ואריה
אוואטר. עשה חשק לגלידה כחולה וקרה? צילום: באדיבות יח''צ כרמל ואריה
רעידת אדמה - מתבוססים ביין

רעידת האדמה החזקה שהתרחשה לאחרונה בצ'ילה פגעה קשות בכלכלת המדינה הדרום אמריקנית הסימפטית. בין יתר הנזקים שספגה המדינה בעקבות הרעידה נפגעה גם תעשיית היין המקומית הענפה, המספקת לא פחות מ-13% מהכנסות המדינה. בעקבות הרעידה התבקעו מיכלי אכסון היין הלאומיים שהכילו כ-52 אלף גלונים של יין מסוגי שרדונה וקברנה סוביניון. בסך הכל איבדה תעשיית היין הצ'יליאנית כשליש מכמות היין שהיתה מאוחסנת במקום, ועובדי המקום נצפו הולכים בתוך יין שהגיע עד לגובה הברכיים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים