חדשות מהבילות: סנדרה בולוק מבשלת קריירה קולינרית
המסעדה הבריאה של סנדרה בולוק, ספר הבישול המטריד של הסיינפלדים, העש שמשתק את תעשיית היין של קליפורניה וגלידה בטעם שום או אווטאר. חדשות אוכל מהבילות
זוכת האוסקר הטרייה, השחקנית סנדרה בולוק, מזוהה עם דמות בת השכן ממול, שהאמריקאים כל כך אוהבים לאהוב. בהתאמה היא גם בחורה ביתית שאוהבת להיות במטבח. במהלך השנים בולוק דיווחה תמיד על אהבה לבישול של מנות אקזוטיות מכל העולם. בשנת 2006 פתחה השחקנית היפה את המסעדה המצליחה שלה Bess Bistro באוסטין, טקסס.
המיוחד

לאחרונה הגישה עורכת ספרי הבישול מיסי לפין תביעה נוספת נגד ג'רי סיינפלד. הפעם הראשונה שבה נתבע הקומיקאי מספר 1 בעולם אירעה לפני מספר חודשים, אז טענה הסופרת והבשלנית כי ספר הבישול שהוציאו סיינפלד ואישתו ג'סיקה כולל מתכונים שהועתקו מספר שלה. ספר הבישול של הסיינפלדים נכתב על ידי מיסיס סיינפלד ומומן על ידי בעלה. לטענת לפין, ספרה של ג'סיקה סיינפלד "Deceptively Delicious" ("טעים בעורמה") – הכולל שילוב בעורמה של מרכיבים בריאים במנות שילדים אוהבים לאכול - מדגים שני מתכונים לא שגרתיים, שדומים מאוד למתכונים שפרסמה לפין בספרים קודמים שלה.
המתכון הראשון משלב תפוחי אדמה מתוקים עם גבינה מותכת והשני מדגים תשלובת של אבוקדו ופודינג שוקולד. ככל הנראה, לא נאמרה עדיין המילה האחרונה בקרב הפודינג הדביק הזה, שהגיע עד לבית המשפט הגבוה במנהטן. הפעם החליטה לפין לרוץ שוב לבית המשפט, לאחר שסיינפלד כינה אותה מטורללת (Waco) והיסטרית בתוכניתו של דיוויד לטרמן. לפי ה"דיילי ניוז" האמריקני, סיינפלד אף טען כי לפין אורבת למשפחתו באובססיביות. לא שאנחנו רוצים לצדד במי מהצדדים, אבל אתם חייבים להסכים שמתכון הכולל אבוקדו ופודינג שוקולד לא אמור להיכנס למטבח של אף אחד.

מסתמן כי שנת 2010 לא תניב תוצרת רבה מהיין הקליפורני המשובח והידוע בעולם, היות ופרפרי עש, מסוג הגפן האירופאי, השתלטו על כל חלקה טובה בבית הגידול הפורה ביותר של הגפנים בקליפורניה, עמק הנאפה. בימים אלה הטיל משרד הבריאות האמריקני הסגר על לא פחות מ-160 מיילים רבועים של שטח לגידול גפנים. מטרת משרד הבריאות האמריקני היא לנסות ולחסום את התפשטות העש אשר משחית את הגפנים ומתרבה בקליפורניה בצורה מעוררת פליאה. התחום שנסגר כולל אזורים בעמק נאפה ואת המחוזות סונומה וסולנו. לפי נתוני מדינת קליפורניה, תוצרת הגפנים בכל האזור הניבה בשנה שעברה לא פחות משלושה מיליארד דולר, שליש מהסכום הגיע מהאזורים הנגועים שהושמו בהסגר. כך שאם ליצרן היין הקליפורני לא הספיק המיתון של שנת 2008, שנת 2010 הולכת להיות אפילו גרועה. מצד שני, לתעשיית היין הישראלית נותר רק לקנא בסכומים המדוברים. אנחנו מבטיחים לעדכן אם יהיו התפתחויות או שהעש יגיע חס ושלום לאזורנו.

איפה ממוקמת הגלידריה עם מספר טעמי הגלידה הגדול בעולם? לא באיטליה כצפוי אלא דווקא בוונצואלה. Coromoto מתהדרת במספר מדהים של 860 טעמי גלידה. כל הטעמים הסטנדרטיים עדיין שם, אולם אם תמשיכו לבחון את המקרר השקוף והענקי במקום תמצאו גם טעמים מדהימים כמו אבוקדו, תירס מתוק, שום, קרם סרטנים, עגבניות, בצל, פטריות ועוד.
רשת הטלוויזיה BBC מפרסמת כי הגלידרייה, המחזיקה בשיא גינס למספר הטעמים, נפתחה בעיר מרידה ב-1980 על ידי גולה פורטוגלי בשם חוזה רמירז. רמירז עבד במשך שנים בחברות הגלידה הגדולות והחליט כי נמאס לו מטעמי גלידה תעשייתיים, וכך החליט לפתוח מקום שבו יוכל לרקוח מרקמים יצירתיים ולמכור את מרכולתו באופן אישי לחובבי הגלידה. אי אפשר לומר שלא מדובר בסיפור מעורר השראה, אבל גלידה בטעם שום? גם בישראל לא חסרים גימיקים. רק לאחרונה השיקה רשת גלידריית הבוטיק "שקד" בנמל תל אביב את הטעם "אווטאר", על שם הספר הרווחי ביותר בהיסטוריה. המראה: כחול. הטעם: מתקתק. אם כבר הפי אנד אז עד הסוף.

רעידת האדמה החזקה שהתרחשה לאחרונה בצ'ילה פגעה קשות בכלכלת המדינה הדרום אמריקנית הסימפטית. בין יתר הנזקים שספגה המדינה בעקבות הרעידה נפגעה גם תעשיית היין המקומית הענפה, המספקת לא פחות מ-13% מהכנסות המדינה. בעקבות הרעידה התבקעו מיכלי אכסון היין הלאומיים שהכילו כ-52 אלף גלונים של יין מסוגי שרדונה וקברנה סוביניון. בסך הכל איבדה תעשיית היין הצ'יליאנית כשליש מכמות היין שהיתה מאוחסנת במקום, ועובדי המקום נצפו הולכים בתוך יין שהגיע עד לגובה הברכיים.








נא להמתין לטעינת התגובות