תוכניות לסופ"ש? עוגות לממהרים ולמשקיענים

עוגת שמרים-שוקולד טעימה במיוחד, עוגת מוס שוקולד נטולת קמח וקלה במיוחד להכנה ועוגה מפוארת במיוחד עם מרנג, מוס שוקולד מריר ומוס שוקולד לבן ותפוזי, למי שרוצה להתמסר עד הסוף

nrg מעריב | 16/4/2010 9:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מתכון של הגולשת תותי 655 מתוך פורום המתכונים של אתר תפוז.

עוגת שמרים שוקולד ניחוחית

חומרים:
500 גר' קמח
30 גר' שמרים טריים או 10 גר' שמרים יבשים
3 ביצים גדולות
150 גר' חמאה
חצי כוס חלב
קורט מלח
חצי כוס סוכר

מלית: ממרח נוטלה או השחר + 3 כפות פירורי ביסקוויטים

הכנה:
לערבב קמח עם שמרים, להוסיף את כל החומרים חוץ מהחמאה (אותה מוסיפים אחרי דקת לישה).
לעבד במשך 10 דקות לכדי בצק חלק.
להתפיח במקרר למשך הלילה. הבצק צריך לתפוח פי 1.5
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים, לרדד לעלה דק מאוד (אם רוצים קפלים יפים), למרוח שוקולד ולפזר כף פירורי ביסקוויטים.
לחתוך מלבן חותכים לחצי ומשאירים את שני החלקים מחוברים בקצה. מלפפים את שני החלקים זה מעל זה כמו בורג.
להתפיח במשך 3  שעות (אם קריר) או שעה וחצי (בקיץ)
להבריש עם ביצה.
לאפות ב 170 מעלות כ-40 דקות.

צילום: רענן כהן
עוגת שמרים שוקולד - גלגלו את הקראנץ' כאילו הכנתם בורג בצק צילום: רענן כהן
עוגת מוס שוקולד ללא קמח

עגה רכה, נימוחה וממכרת של הגולשת ענבל ברנר מפורום "תפוז".

החומרים:
300 גרם שוקולד מריר לאפייה.
100 גרם חמאה.
חצי כוס  סוכר לבן .
8 ביצים מס' 2 או 6 ביצים מס' 1, מופרדות.
2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום.
1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית.
2-3 כפות אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד והחמאה ביחד, מערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה.
מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון.
מוסיפים את הליקר.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד.
מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 או 24 לעוגה גבוהה יותר, משומנת, ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש.

את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר.

מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה או אפילו ליממה לפני ההגשה.

לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה וממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. אם רוצים את העוגה פרווה מורחים מעל קצפת ריץ'.

צילום: מתוך פורום תפוז
עוגת מוס שוקולד של ענבל ברנר. עבור הכנת מתכון הבא שלה צריך לפנות יומיים מהחיים צילום: מתוך פורום תפוז
עוגת דוקולד על בסיס מרנגים בניחוח תפוז

מתכון של הגולשת היסודית והאנינה ענבל ברנר. כשתגישו את עוגת הדוקולד (עוגת 2 מוסים, על משקל טריקולד)  אין סיכוי שלא תקבלו בתגובה מחיאות כפיים נפעמות.

סדר העבודה
יום אחד מכינים את המרנגים ואת הבסיס למוסים (גנאשים) ומשרים תפוזים בסירופ סוכר.
למחרת מקציפים גנאשים, מרכיבים את העוגה ומייבשים את התפוזים בתנור.

המצרכים למרנג:
4 חלבונים
1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר או קורט יפה של מלח
1/2 1 כוסות סוכר
כפית חומץ

המצרכים למוס שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 1 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
2 כפות רום או ברנדי או ליקר שאוהבים
1 כפית אבקת ג'לטין

מצרכים למוס שוקולד לבן בניחוח תפוז:
200 גרם שוקולד לבן
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
גרידת תפוז מחצי תפוז (כפית גרידה בערך)
1 כפית אבקת ג'לטין

לקישוט:
1 תפוז
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים

הכנת המרנג:
מקציפים את החלבונים עם אבקת קרם הטרטר במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את החומץ ואת הסוכר בהדרגה תוך הגברת המהירות. מקציפים 10-15 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קצף מאד יציב וסמיך.
מסמנים על שני ניירות אפייה 2 עיגולי מרנג בקוטר 24 ס"מ. (אני לקחתי תחתית של תבנית 24 קפיצית וסימנתי עיגול לפיה).
בעזרת שק זילוף עם פיה עגולה חלקה מזלפים מרנג בצורת שבלול ממרכז העיגול עד שוליו. עושים כך על שני הדפים כשהם יושבים בתוך תבניות אפייה.
מהמרנג שנשאר מזלפים נשיקות קטנות-בינוניות ליד הבסיסים שזילפנו.
מייבשים את המרנגים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שלוש שעות.
משאירים את המרנגים בתנור הכבוי כשמגבת תחובה בדלת התנור כדי שהחום והלחות יצאו ממנו, עד שהתנור קר לגמרי.

צילום: מתוך פורום תפוז
עוגת דוקולד בניחוח תפוז. מתכון שמתמסרים אליו אנשים שבאמת אוהבים לבלות זמן במטבח צילום: מתוך פורום תפוז

המוסים:
מפרקים את השוקולדים לקוביות ושמים כל שוקולד בקערה נפרדת.
מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד המריר.
מחכים 2 דקות ומערבבים בעדינות את השוקולד והשמנת עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
מוסיפים ליקר ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה וחלקה.
מרתיחים מיכל שמנת מתוקה נוסף, והפעם מוסיפים גם גרידת קליפת תפוז. כשהשמנת התפוזית רותחת, מוזגים אותה על השוקולד הלבן, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

שמים את שני הגנאשים במקרר לכמה שעות, עדיף ללילה, עד שהם מתמצקים ומתקררים לגמרי.

הרכבת העוגה:
כשהגנאשים קרים אפשר להרכיב את העוגה – בתבנית קפיצית מס' 26 שקף בגובה 6-7 ס"מ מניחים בסיס אחד של מרנג.
מקציפים את הגנאש המריר עם עוד 1/2 מיכל של שמנת מתוקה עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר יותר.
משרים את כפית הג'לטין במעט מי ברז לכמה דקות עד שהג'לטין יספוג את המים. מחממים במיקרוגל ל- 30 שניות עד שהג'לטין נמס לגמרי.
מוסיפים לג'לטין כף מהגנאש המוקצף ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הג'לטין לשאר הגנאש ומערבבים עד שהגנאש רך יותר והג'לטין נטמע בתוכו לגמרי.
מורחים את הגנאש המריר על בסיס המרנג ומחליקים אותו בעזרת מרית גמישה או סכין.
מניחים על הגנאש את בסיס המרנג השני ומקפיאים לשעה להתייצבות.
מקציפים את הגנאש הלבן עם חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר, בדיוק כמו הגנאש המריר ומערבבים עם ג'לטין מומס.
מורחים את הגנאש הלבן על המרנג השני ומיישרים טוב טוב, כי אלו יהיו פני העוגה.
שומרים את העוגה במקפיא עד כמה שעות לפני ההגשה.

לקישוט מכינים תפוזים מסוכרים:
חוצים את התפוז לאורכו עם הקליפה ופורסים אותו לפרוסות דקות. זורקים חלקים שהם רק קליפה.
מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 1 כוסות מים עד שמתקבל סירופ קצת סמיך (בערל 10 דקות רתיחה).
מסירים את הסירופ מהאש ומוסיפים אליו את פרוסות התפוזים.
דואגים שפרוסות התפוזים ישחו בסירופ ומקררים ללילה במקרר.
למחרת מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומניחים עליו את פרוסות התפוזים.
אופים בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי כאשר באמצע האפייה הופכים את פרוסות התפוזים לצידן השני. כשפרוסות התפוזים מתקררות הן מתקשות כמו סוכריות.

אחרי שהעוגה מוכנה, מניחים על המוס הלבן נשיקות ופרוסות תפוז מסוכרות לקישוט.
את העוגה צריך להעביר למקרר בערך 3 שעות לפני האכילה כדי שהמוסים יפשירו. רצוי לפרוס את העוגה עם סכין מעט משוננת טבולה במים רותחים. 

בתיאבון!

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים